Alacsony spermaszámmal (4 millió) a párjánál, esett valaki spontán teherbe mégis? Profertil segített valakinek?
Nekem csak inszeminációval jött össze 1,5 év után és abból is az ötödik sikerült. Férjem spermaszáma 10-15 millió volt, de utolsó inszeminációnál 6 millió és tisztítás után 4 millió lett, a doki még inszeminációval sem kecsegtetett nagy reményekkel, mondta hogy a 4 millió még így is kevés, gondolkodjunk a lombikban. Már le is mondtam róla és láss csodát sikerült és két petéből kettő lett :)
Szerintem lehetetlen nincs, esélyetek így is van, mert ugye elég 1 sperma is elegendő a babához, de alacsony spermaszámmal nehezebb. A vitaminokat mi is próbáltuk, nem lett javulás, de lehet mi a megfelelő terméket vettük. Orvos tud segiteni, növelni lehet a spermaszámot gyógyszereknek, ha a vitamin nem segít. Én örülök, hogy az inszemináció mellett döntöttünk, érdemes megfontolni a mesterséges megoldásokat is. Sok sikert kívánok, kitartást :)
5. tőled kérdezem:
és spontán sikerült? Szedett vitamint? változtattatok valamin? hagytatok ki előtte pár napot?
5-ös vagyok.
Hát, kicsit furi a szitunk, azért sem írtam részletesen. De ha kerdezed :)
Szóval neki 10 éve állapították ezt meg. Az első feleségével nem jött össze gyerek, elváltak, az indok nem a gyerek volt. Amikor én megismertem, ezt tudtam róla, és belekalkuláltuk, hogy nehezen lesz gyermek. Meghazasodtunk és egyelőre nem zterveztünk gyereket. 3 év múlva véletlenül jött össze. Úgy vedekeztunk, hogy ovum előtt és után 3-3 nappal megszakításos, amúgy pedig nem. Mindenki tudja, hogy ebből könnyen lehet baba, mi nem is bantuk, hogy jött, de mint írtam, nem terveztük.
Vitamint nem szedett, viszont nagyon sokszor voltunk együtt. Esetleg ez serkenthette a mennyiséget. Az ő spermai ezenfelül lassúak is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!