Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Esett már úgy valaki spontán...

Esett már úgy valaki spontán teherbe, hogy a férjénél oligozoospermiát, azaz alacsony spermaszámot diagnosztizáltak? Amúgy alakra/mozgásra jók a spermák, csak kevés. Általában 2-3 millió/ml neki.

Figyelt kérdés

Tudom van millió féle vitamin meg lombik, már egy lombikon túl is vagyunk, tavasszal kezdjük a másodikat. A vitaminkúrákon is túl vagyunk már, nincs már olyan amit ne próbáltunk volna.

De én még mindig nem szeretném feladni a reményt, hogy egyszer hátha mégis, spontán......

Jó lenne sikersztorikat olvasni:)

2010. febr. 16. 15:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem 2 vetélésem volt,a második után nézték(kérésemre) a progeszteron szintemet,kaptam Clostyt(semmit nem ért),voltunk sperma vizsgálaton is és nekünk is ez lett az eredmény.Én a neten néztem utána,mert a doki semmit nem mondott.Ott azt írták,hogy ez az 5 napos önmegtartóztatás miatt is kialakulhat,nem biztos,hogy amúgy is alacsony a spermaszám.Amikor megbeszéltük pihentetni kellene a dolgot simán terhes lettem.Kaptam Utrogestant és már elmúlt 2 éves a kisfiam:)
2010. febr. 16. 17:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. És Ti mennyit vártatok a babára? Mi már több mint 1 éve.
2010. febr. 16. 20:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Az első spontán terhesség volt,11 hetesen fejezték be.Rá 3 évre újra simán terhes lettem,ezt 9 hetesen halt el.Akkor tükrözést,átjárhatósági vizsgálatot akart a dokim,én nem mentem bele.Kértem nézze meg a prog.szintet,ami 6,5 lett(12 az alsó határ),kaptam Clostyt 3 hónapig,járunk UH-ra,de nekem nagyon nem hatott serkentőleg a gyógyszer,ekkor vizsgálták a páromat is,időre ment a szex+utána kispárnával a fenekem alatt feküdtem...Ezt meguntunk és persze abban a hónapban simán megfogantam,1 évvel a 2 terhesség után.Sokat ront a dolgon sztem,ha a párok nagyon rágörcsölnek a babára.Akkor váltottam dokit,aki rögtön felírta az Utrogestant(11,5 hétig használtam).
2010. febr. 17. 14:56
 4/12 anonim ***** válasza:

mi történt veletek azóta? sikerült javítani a férjetek spermáin? vagy csak lombik segíthet?

férjemnek is ez a baja :(

2011. aug. 14. 18:32
 5/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, hogy érdeklődsz:)

A férjem spermaképén nem sikerült javítani, végül 2010. májusában a 3. lombikbeültetés járt sikerrel, azóta megszületett a csodaszép kislányunk aki most volt 6 hónapos!

Kistesó ügyön is gondolkodunk már, van szerencsére 5 lefagyasztott embriónk, azokat majd jövőre megpróbáljuk beültettetni, hátha megmarad legalább egy kistesónak:)

Én már a csodákban nem bízok, csak az orvostudományban...

Nálatok mi a helyzet? Milyenek a férjed eredményei? Voltatok már lombikon? Mióta próbálkoztok?

2011. aug. 17. 15:08
 6/12 anonim ***** válasza:

a férjem eredménye: oligozoospermia max. ph 7,5.

a mintája 9 napos volt és előtte volt termálfürdőben is. nagyon reménykedem, hogy ezek miatt lett ilyen rossz az eredménye.

mi 1 éve próbálkozunk, s elkezdtük a kivizsgálások sorát, s ekkor derült ki, hogy emiatt nem jön a baba.

gratulálok a gyermeketekhez! sok boldogságot!

én még félek a mesterséges megtermékenyítéstől, hiszen még 1 éves házasok se vagyunk, ezért egyelőre a kezdeti sokknál tartunk.

2011. aug. 21. 20:22
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát sajnálom, nálunk is hasonló volt a helyzet. Sajnos egy egészséges férfi spermaképét egy termálfürdőzés nem rombolja le, de hátha a következő már jobb lesz, bár oligozoospermiából nemigazán lesz min. 40millió sperma/ml ami a fogantatáshoz szükséges minimum...

Én nem akarom elvenni a kedved, de a lombik nem mumus, hanem segít abban, hogy babátok legyen, én nem várnék a helyetekben, bár nem tudom mennyire vágytok már babára. Mi nagyon akartunk és én már képtelen voltam tovább várni a csodára hónapról-hónapra...

Sok sikert Nektek, azért ne adjátok fel, férjed éljen egészségesen, szedjen sok vitamint és szeressétek egymást, aztán hátha...

(amúgy nálunk esküvő előtt 1 hónappal derült ki, hogy férjem meddő, hát gondolhatod... Szóval ezt el kell fogadni és igenis orvosi segítséget kérni!)

2011. aug. 23. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:

köszönöm a válaszod!

azt nem mondta az orvos, hogy mitől ilyen kevés a spermaszám? fertőzés, betegség...

valami csak kiváltotta, nem?

2011. aug. 23. 13:01
 9/12 A kérdező kommentje:
A férjemnél nem tudtak semmit mondani, minden doki csak hümmögött meg találgatott, igen, azt mondták, hogy talán egy fertőzés vagy lábon kihordott tüdőgyulladás vagy valami ilyesmi... A férfimeddőség terén az orvostudomány sajnos nagyon gyerekcipőben jár még. Esetleg herevisszér tágulat vagy hormonprobléma okozhatja, ha ezt feltárják, azon tudnak segíteni! Ha ezekkel minden rendben, akkor passz, senki nem tudja mi a válasz. Sajnos.
2011. aug. 23. 20:28
 10/12 anonim ***** válasza:
köszi! hát elég aggasztó, ha egy lábon kihordott tüdőgyuszi meddőséget okozhat! azt furcsállom és hiányolom, hogy ha egy nőnek peteérési problémái vannak, akkor kap gyógyszereket, aztán már semmi gond. a férfiaknál meg semmit sem lehet tenni? ez hihetetlen, nem?
2011. aug. 23. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!