Esett már úgy valaki spontán teherbe, hogy a férjénél oligozoospermiát, azaz alacsony spermaszámot diagnosztizáltak? Amúgy alakra/mozgásra jók a spermák, csak kevés. Általában 2-3 millió/ml neki.
Tudom van millió féle vitamin meg lombik, már egy lombikon túl is vagyunk, tavasszal kezdjük a másodikat. A vitaminkúrákon is túl vagyunk már, nincs már olyan amit ne próbáltunk volna.
De én még mindig nem szeretném feladni a reményt, hogy egyszer hátha mégis, spontán......
Jó lenne sikersztorikat olvasni:)
mi történt veletek azóta? sikerült javítani a férjetek spermáin? vagy csak lombik segíthet?
férjemnek is ez a baja :(
Szia!
Köszi, hogy érdeklődsz:)
A férjem spermaképén nem sikerült javítani, végül 2010. májusában a 3. lombikbeültetés járt sikerrel, azóta megszületett a csodaszép kislányunk aki most volt 6 hónapos!
Kistesó ügyön is gondolkodunk már, van szerencsére 5 lefagyasztott embriónk, azokat majd jövőre megpróbáljuk beültettetni, hátha megmarad legalább egy kistesónak:)
Én már a csodákban nem bízok, csak az orvostudományban...
Nálatok mi a helyzet? Milyenek a férjed eredményei? Voltatok már lombikon? Mióta próbálkoztok?
a férjem eredménye: oligozoospermia max. ph 7,5.
a mintája 9 napos volt és előtte volt termálfürdőben is. nagyon reménykedem, hogy ezek miatt lett ilyen rossz az eredménye.
mi 1 éve próbálkozunk, s elkezdtük a kivizsgálások sorát, s ekkor derült ki, hogy emiatt nem jön a baba.
gratulálok a gyermeketekhez! sok boldogságot!
én még félek a mesterséges megtermékenyítéstől, hiszen még 1 éves házasok se vagyunk, ezért egyelőre a kezdeti sokknál tartunk.
Hát sajnálom, nálunk is hasonló volt a helyzet. Sajnos egy egészséges férfi spermaképét egy termálfürdőzés nem rombolja le, de hátha a következő már jobb lesz, bár oligozoospermiából nemigazán lesz min. 40millió sperma/ml ami a fogantatáshoz szükséges minimum...
Én nem akarom elvenni a kedved, de a lombik nem mumus, hanem segít abban, hogy babátok legyen, én nem várnék a helyetekben, bár nem tudom mennyire vágytok már babára. Mi nagyon akartunk és én már képtelen voltam tovább várni a csodára hónapról-hónapra...
Sok sikert Nektek, azért ne adjátok fel, férjed éljen egészségesen, szedjen sok vitamint és szeressétek egymást, aztán hátha...
(amúgy nálunk esküvő előtt 1 hónappal derült ki, hogy férjem meddő, hát gondolhatod... Szóval ezt el kell fogadni és igenis orvosi segítséget kérni!)
köszönöm a válaszod!
azt nem mondta az orvos, hogy mitől ilyen kevés a spermaszám? fertőzés, betegség...
valami csak kiváltotta, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!