Vállalnátok babát extra nagy testsúllyal?
Figyelt kérdés
A lányom már 17 hónapos lesz, 114kg-mal indult a terhességem(nem terveztük, pláne hogy az orvosok azt mondták nem is lehet babám), 132 kg-on volt a csúcs, most 124kg vagyok. Viszont lehetséges, hogy megint gyermeket várok. Komoly egészügyi problémáim voltak az első gyermekem előtt, kihordása közben(veszélyeztetett lettem az utolsó 2 hónapban) és utána is(szívritmuszavar, zsibbadás és magasvérnyomás). Védekezünk rendszeresen a párommal, ám úgytűnik mégis becsúszhatott, mert klasszikus tüneteim vannak, sajnos ismerősek az első terhességem végett. Vacilálok nagyon, hogy be merjem e vállalni, mert félek, hogy vagy nekem vagy neki vagy mind a kettőnknek baja lehet a terhesség alatt. Kérem olyan írjon, aki 100kg felett vállalt gyermeket és a tapasztalataira lennék kíváncsi!2010. ápr. 29. 13:50
1/11 anonim válasza:
Mivel még nem olyan régen szültél, és a szervezeted kibírta a strapát, egyúttal szerintem hozzá is szokott, nem aggódnék a helyedben, mondjuk 35 éves kor alatt. Ha idősebb vagy, akkor már igen. Én bevállalnám, de a táplálkozásra nagyon vigyáznék ezentúl.
2/11 anonim válasza:
Speciális terhes-diétát kell megbeszélni a védőnővel vagy dietetikussal, és ahhoz tartani magad. Akkor simán ki lehet hordani. Plusz mozgás. Úszni nagyon jól lehet nagy testsúlyú kismamiknak is, a felhajtóerő áldás ilyenkor.
3/11 A kérdező kommentje:
25 éves leszek hamarosan
2010. ápr. 29. 13:56
4/11 A kérdező kommentje:
8 évig hetente 2x úsztam.Ez jó, nekem meg azt mondták terhesen ne ússzak, én meg ezért nem is mentem az usziba..:S
2010. ápr. 29. 13:57
5/11 anonim válasza:
Hát én konzultálnék az orvosokkal.. Az szinte biztos,hogy speciális diétára lenne szükséged. Amúgy tervezett gyereket csak az után vállaljatok hogy legalább 30 kilót lefogytál,mert ez tényleg durva és életveszélyes!
6/11 anonim válasza:
A nem megterhelő úszás bezony hogy jó. Sőt ha csak lubickolsz a vízben, már az jót tesz. Tampont kell felrakni és akkor még nyitott méhszáj esetén is megvan a védelem.De normál terhességnél meg semmi gond nincs. Engem állandóan ezzel nyösztetett a védőnő (megjegyzem tök igaza volt), csak akkor még jártam dolizni, és elégnek találtam a "mozgást". Értekezz a védőnővel, nőgyógyásszal ők mit javasolnak!!
7/11 anonim válasza:
Szia! Mindenképpen beszélj orvossal!!!! Ez legyen az első! Én a kislányommal 117kg-val kezdtem, 119kg-val mentem szülni. Hormonbajos vagyok, így azt mondták, hogy nem lehet gyerekem, a kislányunkra 7évet vártunk. Most 7 hetes babás vagyok megint, és 117kiló szintén. 5évet vártunk rá :) A kislányommal nekem is voltak gondok, de ez nem azt jelenti, hogy most is magas lesz a vérnyomásom, és lesznek szívdobogás érzéseim. Minden terhesség más. Én most nagyon nyugost vagyok, próbálom betartani a diétát amit annó is kellett. Eddig minden rendben van velünk, remélem így is marad. Annyi gobndom van, hogy vizesedtem a terhesség előtt is, és ez sajna nem akar szűnni. :( Sok sikert neked!
8/11 anonim válasza:
Szia én 108cal kezdtem és 118cal mentem szülni. PCOS vagyok.Veszélyeztetett terhes voltam.2 hetet a korházban voltam.De már most azon gondolkozunk mikor jöjön a következő baba.
9/11 A kérdező kommentje:
Közben csináltam egy tesztet, és az negatív lett, így azért most örülök ennek, mert tényleg félnék. Én is mondtam a páromnak, hogy 100kg felett én mégegyszer nem szeretnék szülni, csak ha sikerült fogynom.Lassan megy le, de nagyon nem könnyű.Én is hormonzavaros vagyok mellette még.Imádom a lányom, de fel is szeretném nevelni, így nem kockáztathatok.
2010. ápr. 29. 21:53
10/11 anonim válasza:
Szia
Tudom hogy nem a kérdéshez kapcsolodik de én tőled szeretnék kérdezni. Miért mondták az orvosok hogy nem lehet babád? Nekem is a test sulyommal kötekszik a doki hogy azért nem esek teherbe. Előre is köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!