A véleményetekre lennék kíváncsi. Mennyi az az idő, amit "illik" dolgozni egy adott munkahelyen, mielőtt teherbe esem?
Én 2,5 évet dolgoztam. De ha sikerült volna még hamarabb eljöttem volna...
Ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok szinte azonnal eljöttem (11. héten), nehéz és körülményes a munkám...leterhel(t).
NApi 100 km utazgatás, hátrányos helyzetű gyerekek és családjaik. Nem volt egyszerű.
5 mit dolgoztál?
én egy elég hátrányos helyen voltam gyermekjólétis, mégis 34. hétig dolgoztam, 25-25km az út oda-vissza +80km-es körzetem volt...
kérdező, 1 év után állnék neki a próbálkozásnak, ha nem akarsz egyből táppénzre menni (persze az eü okot nem tudhatod előre), akkor jó 1,5 évet biztos dolgozol ott, mielőtt elmész szülni
Semmi garancia nincs rá, hogy ha jó kislány módjára kivárod az 1 évet, akkor szeretettel fognak visszavárni.
Addig sok víz lefolyik a Dunán, lehet, meg sem lesz a pozíciód, mikor mennél vissza, vagy odaadják egy ismerősnek, aki csak beesett az utcáról.
Én a cégnél 5,5 éve dolgozoztam, 4 évet a mostani pozíciómban, mikor terhes lettem.
Nem nagyon örültek, mert nehéz a kollégák pótlása az osztályon, de én dolgozni szerettem volna a 30. hétig, így megnyugodtak. Aztán úgy alakult, hogy a 22. héten táppénzre kellett mennem, tudom, hogy nem örültek.
Egyébként szerintem 2 év a reális, ami alatt megismerik az alkalmazott személyiségét, tudását, lehet bizonyítani, és TALÁN visszavárnak. Ma sajnos az a tapasztalat, hogy semmi sem biztos...
Nem építeném erre a gyerekvállalást.
Kb. másfél éve dolgoztam a munkahelyemen, amikor teherbe estem. A főnököm azonnal ki akart rúgni, jogász világosította fel, hogy nem teheti meg. Aztán elvetéltem, és amint szabad volt az út, azonnal kirúgott.
A következő munkahelyemen a próbaidő lejártával rögtön próbálkozni kezdtünk, de csak bő fél év után sikerült. A főnököm jött mézes-mázaskodva, hogy jaj, hát ő így, meg úgy örül, de azért szeretné a felére csökkenteni a bejelentett fizum, hogy ne kelljen utánam túl sok táppénzt meg szabit fizetnie. Mondtam, köszi, csak nekem meg a GYED-hez (akkor még az volt) nagyon nem mindegy.
Azóta már sok év telt el, ezekre a munkahelyekre már alig emlékszem, viszont van egy fantasztikus gyermekem, aki ezerszer fontosabb, mint bármilyen munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!