Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tervezett várandòsság?...

Tervezett várandòsság? Hogyan?

Figyelt kérdés

Én 24 vagyok (Nô) a pàrom àprilisban lesz 29.

Kb 1-1,5 éven belül szeretnénk kisbabàt. Tervezzük és tudatosan felkészülünk rà... aha,de hogyan.

A nôgyògyàszom annyit mondott hogy hàt abba kell hagyni a fogamzàsgàtlòt és kész.

Azért ez (szerintem) összetettebb dolog.

Gyògyszer abba hagyàsa utàn mennyi idôvel lehet pròbálkozni?

Érdemes valamilyen vitaminokat szednünk? Milyen rendszerességgel kell együtt lennünk?

Nagyon megköszönném ha valaki leírna hogy hogy tervezék a babàt.

:)

#terhesvitamin #Csalàdtervezés #vàrandòsàg
2016. okt. 21. 09:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
Ha már a tervezésre igy rágörcsölsz mi lesz ha próbálkozni kezdtek?
2016. okt. 21. 10:05
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
Miért görcsöl rá az aki tudatosan szeretne teherbe esni? Sokkal jobb, hogy előre gondolkodik...nem értem miért kell mindenbe belekötni.
2016. okt. 21. 10:19
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

-3 hónapot hagyj ki gyógyszer után, ha biztosra szeretnél menni

-szedj folsavat!

-mozgás mindig kell függetlenül a tervezéstől.

-2 naponta érdemes együtt lenni.

-nőgyógyászati vizsgálat, rákszűrés

-én az előző terhességem után csináltattam panorámaröntgent (pont terhesen indult kifelé a bölcsességfogam így 30 év felé közelítve csak helyhiány miatt folyamatosam gyulladt volt, többször voltam gyógyszeres csík kúrán emiatt és nem akarták röntgenezni.) A másik 3-nak még nincs híre úgyhogy inkább megcsináltattam a röntgent.

-sajnos nem kizárt, hogy későn született meg a gyanú az epekőre, ma lesz hasi UH-m de pár napja görcsölt. Szerdára nem várom. Ha megjön akkor nyilván nincs jelentősége, ha igaz a gyanú felfüggesztjük a próbálkozást.

Igazából ezzel arra akartam célozni, hogy akármi teljesen átlagos panaszod is van vizsgálják ki minél hamarabb. Nekem a nagyon durva puffadás időnként hányás lógott a levegőben, úgy voltam vele normális mert nem mindenki bírja a fűszeres, picit is olajos vagy zsíros kaját. Aztán görcsöl az epém igaz picit de azt többször egy nap, sose jutottam el gasztroenterológiára, eüs édesanyám szervezte igy is az ügyeleti UH-t késő délután beutaló nélkül. Túl laza voltam. Bőven lett volna időm minderre normális úton is.

2016. okt. 21. 10:22
 14/17 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szépen köszönöm a vàlaszaitokat!

Nem görcsölunk rà semmire de mi inkàbb megtervezzük a dolgokat. Mert a tervezetten lehet vàltoztatni a vàratlanon nem olyan 'nyugodtàggal'

Nem dohànyzunk éa viszonylag egészségesen élünk ... persze néha elfogyasztunk 1-1 pohàr bort vagy sört,de nem hiszem hogy ez gond lenne :D

Ami engem inkàbb aggaszt az az hogy pozitív lett a méhnyakràk szûrésem.

Jövô héten megyek az orvosomhoz vissza,hogy mégis mi a teendô.

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? :)

2016. okt. 21. 10:40
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Amit eddig még senki sem említett és ajánlott, az a tüdőszűrés. Évente ajánlott menni, terhesen nem lehet, szóval előtte lenne célszerű.

A vitaminraktárak feltöltéséhez 3 hónap szükséges, ennyivel előtte elkezdeném szedni a magzatvédő vitamint, mégha nem is minden nap, de viszonylagos rendszerességgel. A többit pedig írták a többiek.

Egyébként ezt ajánlom még figyelmedbe, mi itt kezdtünk:

www.csaladtervezesi-tanacsadas.hu/

Eddig 2 ismerős pár ment el a mi javaslatunkra és mindkettőnél derültek ki olyan gondok, ami miatt próbálkozhattak volna évekig feleslegesen. Így azt az időt megnyerték. (mi szintén, mert nekünk innen egyenes út vitt lombikra)

2016. okt. 21. 10:58
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
Hát azért a méhnyakrák dolog nem apróság, mindenképp a dokiddal beszéld meg!
2016. okt. 21. 11:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi gyógyszer abba hagyás után két hónapot vártunk egyszerű multivitamint szedtünk plusz E-vitamint én folsavat is szedtem.. Gyógyszer abba hagyás után 1 évre sikerült a baba mind ketten egészségesek vagyunk. Januárra várjuk a lányunkat.
2016. okt. 21. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!