Nem tervezett baba, feleségem nem boldog?
Feleségem egy hasi műtét után a felépülését segítő gyógyszerek mellékhatásaiból kifolyólag meddő lett (több más mellékhatása is lett a gyógyszereknek) Ez több mint egy éve történt, és bár folyamatosan járt orvoshoz, csak nemrég állapították meg, hogy terhes. Most a 4.hónapban jár és ikrek, eddig keresés volt, hogy mindkét baba megmarad e, de mára úgy tűnik, igen.
30as éveinek elején járunk, saját lakásunk nincs, ennek nem csak anyagi okai vannak. A jövőnket külföldön terveztünk, feleségem családja közelében.
Én örülök a babáknak az elején én is megilyedtem és féltem de ennek vége.
Feleségem viszont mióta tudomására jutott, rossz kedvű és ingerült. Szinte mindennap sír a tönkre ment élete miatt, perrel is fenyegette az orvosát aki több ambuláns lapon is feltüntette a meddőségét (hormon problémák és a menstruációja elmaradása miatt, pontosabbat én nem tudok)
Mikorra várható, hogy örülni fog a babáknak? Szeretném ha boldogan várnánk őket, mint minden pár.
Hogyan segithetnék neki?
Legkesobb akkor, amikor meglatja oket :) remelhetoleg. Nagyon nagyon ritka, ha a sajat anyja nem szereti a gyereket, meg akkor is, ha nem varta.
En az ocsemet nem vartam, nagyon nem, anyumat be sem kisertem szulni, pedig otthon voltam. Aztan amint meglattam a korhazban beleszerettem. Pedig nem is a gyerekemrol volt szo, hanem az ocsemrol, es 12 ev volt koztunk, gyermeki agyam volt csak. Azota is fiamkent szeretem :D ugy is foglalkozom vele, mindig egyutt hazizunk, stb.
Igen, köszönöm értem.
A gond csak azt, hogy nem is engedi, hogy a terhességről beszéljek, mindig rám szól hogy NE! nemis akar hallani róla. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb ha erőszakosan tovább mondanám, mert szembe kell néznie vele, vagy az a mit most teszek hogy tiszteletben tartom a kívánságát hisz tudom milyen nehéz neki.
Szerettetek volna egyébként gyerekeket? Mert ha igen, akkor szerintem csak megijedt.. Ő már félig-meddig elfogadta, hogy meddő, nem lehet gyereke. Gondolkozni kezdett azon, hogy hogyan tovább, mit kezd az életével, hogy tölti ki ha nincs gyerek és ez most hirtelen megborult, ráadásul ikrekkel terhes.
Ha pedig nem szeretett volna gyereket soha, akkor pedig ezt elég nehéz megemészteni, főleg, ha már esélye sem volt abortuszra menni, mert későn állapították meg.
Aki nem akar gyereket, az nem akar.
Nagyon sok mindent terveztük és sok mindenre készültünk ezt kivéve.
Az "5éves tervbe" nem szerepelt gyerek, de később se volt biztos hogy lesz.
Nem probaltal meg leulni vele beszelni es oszinten elmondani a te erzeseid?
Tudasd vele,hogy igen dragam,nem volt tervben,nem szamitottunk ra,mert kizartnak tunt,de igy alakult es te szereted a babaitokat!
Az elso nalunk sem volt tervezett! Pont felkerestem a nogyogyaszom,ugyanis allandoan gorcsolt a hasam a petefeszkem korul,de olyan szinten,hogy mar sokszor elsirtam magam! Mikor felkerestem kiderult,hogy egy komoly gyulladasban van az egesz petefeszkem es eleg nagy cisztat is talaltak,ami kerdesed volt,hogy fel fog-e szivodni,vagy muteni kell! Egy eros antibiotikumot kaptam a dokimtol,amit a ferjemnek is szednie kellett es azt mondta,hogy ameddig ezt szedjuk biztosan nem eshetek teherbe,elsosorban a gyulladas miatt,masodszor pedig a ciszta miatt,aztan hozza tette,hogy az is lehet,hogy nem csak most nem lehet babank,hanem utana sem! Persze nem akar elkeseriteni,csak felkeszit a leheto legrosszabbra! Noss igy aztan arra jutottunk a ferjemmel utolso ejszaka mielott vissza ment volna dolgozni (kulfoldre),hogy erre az egy estere ne vedekezzunk,igy is folosleges es amigy is par napja mult el a mensim,nem voltam peteereses idoszakban! Egyetlen egy alkalommal fekudtunk le igy,aztan hajnalban ment is ki! Mikor legkozelebb jott vissza,jott egy belso erzes,hogy itt valami van... A szamitott mensim elott 3nappal csinaltam egy terhessegi tesztet a biztonsag kedveert,ami egyettelmu pozitiv lett!
Noss igy lett meg a mi elso szamu angyalkank! Nem volt tervezett,az elejen kicsit meg is ilyedtem,aztan mar csak attol feltem,hogy az akkori gyulladas nehogy rossz hatassal legyen ra! A ciszta teljesen felazivodott es egy pici magzat kezdett novekedni a pocakomban! Azota most tervezetten a masodik babankkal vagyok 6hetes kismama!
Szerintem probalj vele beszelni,mondd el neki,hogy te nagyon varod a babaitokat es mar most hatalmas szeretetet erzel irantuk! Mondd el neki az oszinte velemenyed es barmennyire is nehez,maximalisan probalj mellette allni es segiteni ot mindenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!