Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem tervezett baba, feleségem...

Nem tervezett baba, feleségem nem boldog?

Figyelt kérdés

Feleségem egy hasi műtét után a felépülését segítő gyógyszerek mellékhatásaiból kifolyólag meddő lett (több más mellékhatása is lett a gyógyszereknek) Ez több mint egy éve történt, és bár folyamatosan járt orvoshoz, csak nemrég állapították meg, hogy terhes. Most a 4.hónapban jár és ikrek, eddig keresés volt, hogy mindkét baba megmarad e, de mára úgy tűnik, igen.

30as éveinek elején járunk, saját lakásunk nincs, ennek nem csak anyagi okai vannak. A jövőnket külföldön terveztünk, feleségem családja közelében.

Én örülök a babáknak az elején én is megilyedtem és féltem de ennek vége.

Feleségem viszont mióta tudomására jutott, rossz kedvű és ingerült. Szinte mindennap sír a tönkre ment élete miatt, perrel is fenyegette az orvosát aki több ambuláns lapon is feltüntette a meddőségét (hormon problémák és a menstruációja elmaradása miatt, pontosabbat én nem tudok)

Mikorra várható, hogy örülni fog a babáknak? Szeretném ha boldogan várnánk őket, mint minden pár.

Hogyan segithetnék neki?

2016. máj. 30. 18:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne beszélj a terességről, hanem beszélj egy kézzelfogható, bevállalható jövőről, amiben szerepel a segítség és szerepel az, hogy neki megmarad a munkája és nem lesz két gyerekhez láncolva. Muszáj leszel reális maradni érzelmek helyett.
2016. máj. 30. 19:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

MIvel a terhesség 9 hónap (neki is), még van egy kis időtök.

Legfontosabb szerintem, hogy most ne nyaggasd ezzel. Mondd neki, hogy szereted, fejezd is ki ezt a lehető legtöbb módon, vidd el vacsorázni stb.

Érezze, hogy Te mellette állsz.

Én pl abszolút gyerekpárti vagyok, most várom a 4. tervezett gyerekünket, de ha pl. kiderült volna bármelyik terhességnél, hogy ikrek, én sokkot kaptam volna. Illetve engem és szerintem minden leendő anyukát gyötörnek kétségek, még akkor is ha tervezett az a baba, így egy kicsit sem csodálkozom a feleséged reakcióján.

És ne feledd, hogy a hormonok dúlnak ilyenkor benne, nagyon nem könnyű, és a hangulatingadozások is normálisnak vehetők.

Ha nyitott lesz rá, én is javaslom a külső segítséget, de ameddig nem akarja elfogadni, addig ez nem fog menni.

Olvass utána a gyász lépéseinek, ő most a "tagadásnál" tart. (Vagyis, ha nem veszek róla tudomást, akkor nincs is"...

Adj neki most időt, szeresd nagyon, és figyeld meg, hogy ő maga fogja (esetleg pár hét múlva) felhozni a témát.

2016. máj. 30. 20:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Hat szerintem ezt vele beszéld át őszintén
2016. máj. 30. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!