Nem tervezett baba, feleségem nem boldog?
Feleségem egy hasi műtét után a felépülését segítő gyógyszerek mellékhatásaiból kifolyólag meddő lett (több más mellékhatása is lett a gyógyszereknek) Ez több mint egy éve történt, és bár folyamatosan járt orvoshoz, csak nemrég állapították meg, hogy terhes. Most a 4.hónapban jár és ikrek, eddig keresés volt, hogy mindkét baba megmarad e, de mára úgy tűnik, igen.
30as éveinek elején járunk, saját lakásunk nincs, ennek nem csak anyagi okai vannak. A jövőnket külföldön terveztünk, feleségem családja közelében.
Én örülök a babáknak az elején én is megilyedtem és féltem de ennek vége.
Feleségem viszont mióta tudomására jutott, rossz kedvű és ingerült. Szinte mindennap sír a tönkre ment élete miatt, perrel is fenyegette az orvosát aki több ambuláns lapon is feltüntette a meddőségét (hormon problémák és a menstruációja elmaradása miatt, pontosabbat én nem tudok)
Mikorra várható, hogy örülni fog a babáknak? Szeretném ha boldogan várnánk őket, mint minden pár.
Hogyan segithetnék neki?
MIvel a terhesség 9 hónap (neki is), még van egy kis időtök.
Legfontosabb szerintem, hogy most ne nyaggasd ezzel. Mondd neki, hogy szereted, fejezd is ki ezt a lehető legtöbb módon, vidd el vacsorázni stb.
Érezze, hogy Te mellette állsz.
Én pl abszolút gyerekpárti vagyok, most várom a 4. tervezett gyerekünket, de ha pl. kiderült volna bármelyik terhességnél, hogy ikrek, én sokkot kaptam volna. Illetve engem és szerintem minden leendő anyukát gyötörnek kétségek, még akkor is ha tervezett az a baba, így egy kicsit sem csodálkozom a feleséged reakcióján.
És ne feledd, hogy a hormonok dúlnak ilyenkor benne, nagyon nem könnyű, és a hangulatingadozások is normálisnak vehetők.
Ha nyitott lesz rá, én is javaslom a külső segítséget, de ameddig nem akarja elfogadni, addig ez nem fog menni.
Olvass utána a gyász lépéseinek, ő most a "tagadásnál" tart. (Vagyis, ha nem veszek róla tudomást, akkor nincs is"...
Adj neki most időt, szeresd nagyon, és figyeld meg, hogy ő maga fogja (esetleg pár hét múlva) felhozni a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!