Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tervezett várandòsság?...

Tervezett várandòsság? Hogyan?

Figyelt kérdés

Én 24 vagyok (Nô) a pàrom àprilisban lesz 29.

Kb 1-1,5 éven belül szeretnénk kisbabàt. Tervezzük és tudatosan felkészülünk rà... aha,de hogyan.

A nôgyògyàszom annyit mondott hogy hàt abba kell hagyni a fogamzàsgàtlòt és kész.

Azért ez (szerintem) összetettebb dolog.

Gyògyszer abba hagyàsa utàn mennyi idôvel lehet pròbálkozni?

Érdemes valamilyen vitaminokat szednünk? Milyen rendszerességgel kell együtt lennünk?

Nagyon megköszönném ha valaki leírna hogy hogy tervezék a babàt.

:)

#terhesvitamin #Csalàdtervezés #vàrandòsàg
2016. okt. 21. 09:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Én kivizsgáltattam magam, mert hajlamom van az epekőre. Érdemes lenne sportolnod, folsavat szedned, egészséges életmódot élni. Ha van valami pl hát vagy derékfájás azt rendbe hozni. Fogakat rendbe tenni.

A peteéréskor kell együtt lennetek ez a lényeg, ha kitapasztalod (hőmérővel, vagy tesztekkel)akkor csak annyi a lényeg , hogy akkor szexeljetek. Ne parázz rá, mert akkor nehezebb.

2016. okt. 21. 09:27
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

Hát, én pont úgy csináltam, ahogy az orvosod is javasolja. Abbahagytam a gyógyszert, vártam egy ciklust, hogy lássam, rendben van-e, és ennyi. Következő hónaptól nem védekeztünk sehogy, és össze is jött a fiunk.

Nemhogy terhesség előtt, de terhesség alatt sem változtattam a szokásaimon, életemen.

37. hétig dolgoztam pultosként, élveztem a terhességet nagyon, végig jól voltam.

2016. okt. 21. 09:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem, ha dohányoztok, szokjatok le még most, depresszió elleni szerekkel, idegnyugtatókkal fél évvel korábban le kell állni mindkettőtöknek.
2016. okt. 21. 09:28
 4/17 anonim ***** válasza:
69%

Tervezéstől lehet szedni már terhes vitamint (Femibiont ajánlom, abban folát is van (a folsav lebontott formája, ami szükséges a baba egészséges fejlődéséhez)). ÉS nagyjából ennyi.

HA igazán akarsz készülni meglehet csinálni pár vizsgálatot, hogy lásd mire van antitested (toxoplasma, rózsahimlő stb.) amire van antitested, az nem árthat a magzatnak, amire nincs, arra beoltathatod magad és akkor kb. 3 hónapot kell várni.

Mi úgy terveztük, hogy egyik szombat reggel együtt akartunk lenni és azt mondtam, hogy most unok elmenni a szekrényig gumiért :))) (már házasok voltunk majdnem egy éve) kérdezte a férjem, hogy tényleg? Mondtam igen. És ettől kezdve nagyon akartuk a babát...első hónapban összejött, majd 2 hónap múlva jött a csalódás, mert elvesztettük :( Életem legfájdalmasabb időszaka volt, megszakadt a szívem...alig bírtam talpra állni...

Júliusban aztán a jó Isten megajándékozott az új Babánkkal,így most ismét kismama lettem, és már alig várom, hogy itt legyen velünk :)

Végig szedtem terhes vitamint és folátot is, mert az én szervezetem nehezen hasznosítja a folsavat...kerestem külön folátot...voltam pár vizsgálaton még, kiderült, hogy trombophilia gyanús is vagyok, így vérhígítót is szedek...

Aztán itthon vagyok, már nem dolgozom...sétálok, főzök, olvasok, már vettem néhány ruhát saját örömömre :)készülök, hogy itt legyen a Babónk. Várom nagyon, beszélgetek Hozzá, énekelek, simogatom a hasamat :)

Sok sikert a babaprojekthez.

2016. okt. 21. 09:29
 5/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem kell olyan nagy feneket keríteni a dolognak. Ha 1 év múlva kezdtek el próbálkozni, akkor most még olyan nagy tennivalód nincs. A gyógyszer abbahagyása után én várnék egy fél évet. Ne dohányozzatok. Menj el egy rákszűrésre majd mielőtt elkezdtek próbálkozni, hogy ne akkor kelljen, amikor már várandós vagy. Nem árt esetleg fogorvoshoz is elmenned és megcsináltatni, ami szükséges, mert terhesen annyira nem jó. Ha gondolod a próbálkozás előtt egy-két hónappal elkezdhetsz terhesvitamint szedni (én a femibiont ajánlom), de nem kötelező, és kicsit egészségesebben étkezni (sok gyümölcs). Azt mondják 2 naponta jó együtt lenni,de hát ezt sem kell komolyan venni annyira. Fiatalok vagytok, biztos hamar összejön, drukkolok!
2016. okt. 21. 09:31
 6/17 anonim ***** válasza:
86%

Én februári születésű babát szerettem volna, az orvosom azt mondta hogy a gyógyszert fél évvel a próbálkozás előtt hagyjam abba, ìgy is tettem. A tervek szerint májusban kellett teherbe esnem, előtte egy hónappal elkezdtem folsavat szedni. Kiszámoltam mikor lesz kb az ovulációm, akkor együtt voltunk, 3 hêt múlva pozitìv lett a tesztem, februárban szültem 😸

Azt mondják 2 naponta elég együtt lenni mert a 'katonáknak' is kell a töltődés.

(Az ovulációt én csak azért számoltam ki hogy 'biztosra" menjek, az első babánk egy jó kis spontán peteéréssel készült a ciklus végén)

2016. okt. 21. 09:35
 7/17 anonim ***** válasza:
68%

Az szexet csak egymás örömére űzzétek, felszabadultan.

Menjetek el mindketten egy menedzserszűrésre, hogy biztosan egészségesek legyenek, plusz a gyerek születése után úgysem ez lesz a prioritás.

Kezd egy multivitamint szedni, D3-at külön pótolni, a terhesség kezdetétől pedig magnéziumot és kalciumot, hogy a gyerek ne a csontjaidból, fogaidból vonja ki ezeket, mert bizony megteszi. Ezzel összefüggésben ne hanyagold el a fogászati féléves kontrollokat!

Természetesen ne fogyassz alkoholt és ne dohányozz, a gyerek apja se tegye, az az optimális.

Kezdj el jógázni! Sokat segít a testednek a várandósságban és a szülésbén, majd a kisgyermekes létben is, idegileg is.

Étkezzetek egészségesen: sok-sok zöldséggel, gyümölccsel, sok-sok tengeri hallal, könnyed húsokkal, lassan felszívódó szénhidrátokkal, kevés cukorral.

És élvezzétek az együtt töltött hónapokat, koncentráljatok magatokra! Utána úgysem lesztek kettesben egy darabig. Ez lehet a legszebb időszaka a szerelmeteknek, éljétek meg!

2016. okt. 21. 09:43
 8/17 anonim ***** válasza:
13%
Mondjátok meg miért kell lepontozni? Őrület, ami itt van...
2016. okt. 21. 09:45
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem ajánlják terhesség alatt a túl sok tengeri hal fogyasztását, úgyhogy én azt nem ajánlanám..
2016. okt. 21. 09:46
 10/17 anonim ***** válasza:
78%
Akkor legyetek együtt, amikor nektek jó. Nem kell semmit szedni és ugyanúgy kell étkezni, mint eddig. Akkor kell esetleg folsav, ha az orvos terhesen megállapítja, hogy vashiányod van. Egyetlen terhességem alatt nem szedtem semmit, és nem is diétáztam. Mindhárom gyerekem egészséges.
2016. okt. 21. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!