Segítenél az első hőgörbém értékelésében?
Elkezdtem hőmérőzni, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul a ciklusom során a hőmérsékletem, ez lesz az első görbe. Még nem teljes, de furcsának találom a neten talált "szabályos" görbékhez képest, ezért kérek segítséget az e téren tapasztaltaktól.
A mobilomban vezetem az értékeket, ezért csak számokat tudok leírni:
1.nap:36,6
2.nap:36,1
3.nap:36,1
4.nap:36,1
5.nap:36,2
6.nap:36,3
7.nap:36,6
8.nap:36,5
9.nap:35,9
10.nap:36,4
11.nap:36,1
12.nap:36,4
13.nap:36,2
14.nap:36,2
15.nap:36,6
16.nap:36,6
17.nap:36,5
18.nap:36,1
19.nap:36,6 (09.01.)
Alacsonyabb volt a progeszteron szintem az elvártnál egy pár héttel ezelőtti mérés során, ezért orvosi utasításra 2x1 Utrogestant használok a 16. naptól kezdődően a 25. napig, amit ebben a ciklusban kezdtem el.
még nem volt meg az ovud, végi nagyon alacsony a hőd.
Olyan mintha a 14. napon lett volna, de aztán sajnos a 17. és a 18. napon úrja leesett. szóval inkább azt mondom nem volt ovud.
Az ovulációt 100%-osan jelzi a testhőmérséklet?
Talán jobb lenne a következő ciklusnál ovulációs teszttel is figyelni a tüszőrepedést, és csak ezt követően elkezdeni az Utrogestant? Ha igen, hány nappal a tüszőrepedés után kellene elkezdeni, és hányadik napig?
Ne haragudjatok a sok kérdésért, de az orvosnak nem merek ilyen kérdéseket feltenni, mert azt hinné, hogy hülyének nézem vagy felülbírálom a döntését.
Szia,utolsó előtti vagyok.az utolsónak igaza van LH(ovu teszttel) együtt! sokkal biztosabbra lehet menni.Én úgy tudom hogy a testhő 100%ig megmutatja hogy volt e ovuláció,de csak utólag(hő leesés után legalább 4 napig fenn marad a hő)Az lh teszt ami csak akkor pozitív ha ugyanolyan vagy erősebb a teszt csík a kontrolnál csak az LH csúcsot mutatja ami után kb 24-36 órát követően!következik be a tüszőrepedés ezért érdemes mérni a hőt hogy fenn marad e.Ez a link sokat segített nekem:
Ha hétvégente két órával később méred, akkor gyakorlatilag értékelhetetlen az egész.
Minden nap ugyanakkor kell mérni.
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!