Tb86 kérdése:
28 éves cukros vagyok és telt karcsú (85kg). Mire figyeljek és mit változtassak gyerekvállalás előtt?
Figyelt kérdés
2016. aug. 1. 21:55
1/20 anonim válasza:
Mondjuk hogy egészségesen élj. Meg kérdezd a dokid.
De teltkarcsú??? Hány cm vagy?
2/20 anonim válasza:
Beszéld meg a kezelőorvosoddal, hogy gyermeket tervezel. Ő majd elmondja, hogy mit kell tenned. Ha gyógyszert szedsz, akkor át kell állni inzulinra még a fogamzás előtt. Ha nem jó a cukrod, akkor be kell állítani. Már a teherbeesés pillanatában is normál vércukorértékeknek kell lenni és végig a terhesség alatt.
4/20 anonim válasza:
Hát ne is haragudj, de nem teltkarcsú vagy.. Egyébként az orvosoddal kellene beszélni erről, főleg a cukrod miatt.
5/20 anonim válasza:
Kedves kérdező! Előszöris szerintem beszélj a nőgyógyászoddal, hogy gyermeket szeretnétek, és biztos, hogy elmondja a kezdeti teendőket! Lehet, hogy néz hormonszintet is stb...
6/20 anonim válasza:
Keress egy endokrinológust. Ilyenkor gyakran a hormonok is borulnak. Szigorúan tartsd a diétát.
És ne haragudj, ha csak nem 180-185cm cagy akkor kövér vagy nem teltkarcsú.
7/20 anonim válasza:
És azt honnan tudjátok, hogy milyen magas? Ez bunkóság.
8/20 anonim válasza:
Én 2 egészséges gyönyörű babát szültem 25 év cukorbetegséggel a hátam mögött. Az első terhességemkor (nem várt) a cukraim is nagyon rosszak voltak, 9 volt a HgA1C-m. A legfontosabb, hogy a cukrod a lehető legjobb legyen, rendben legyen a vérnyomásod, a TSH-d, ezek nagyon fontosak. Már a tervezéskor elkezdhetsz szedni Gravidát, nem kell minden nap, 2-3 naponta elég. Ne aggódj feleslegesen, akinek bármilyen alapbetegsége van, a frászt hozzák rá terhességkor. Engem is ijesztgettek állandóan, pedig nagyon igyekeztem, hogy a cukor tökéletes legyen,de nem mindig sikerült. Meg kell tanulni okosan korrigálni, 10-es cukorra én már adtam is inzulint.
9/20 anonim válasza:
10/20 anonim válasza:
Szerintem is a 85 kgmég simán a teltkarcsú.. Kiváncsi vagyok, hogy a kövérezőknél mi a teltkarcsú, ha ez a kövér? A 60 kiló...
Lényegtelen.
Kérdező, az orvosodat kérdezd meg erről, ő a biztosat fogja mondani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!