Tulajdonképpen mire is jó a folsav?
A folsav a velőcsőzáródási-rendellenességek ellen vég. Ez a legfontosabb, amit szedni kell. Természetesen ma már a kismamáknak készült terhesvitaminok is megfelelő mennyiségben tartalmazzák. Én C vitamint nem szedtem külön, hanem eleinte csak folsavat, majd komplex vitamint. (amiben ugye már benne van a folsav) Azt hogy miért kell elkezdeni előbb szedni, hát nem tudom. De lehet, hogy azért hogy mire a baba megfogan, minden vitamin megfelelő mennyiségben rendelkezésére álljon, mert ha valamiben addig hiányt szenvedtél, lehet hogy előbb a szervezeted dolgozza fel, magyarul nem jut el a babához. Így mire teherbe esel, már minden anyag a megfelelő mennyiségben van a szervezetedben. De ez csak egy tipp.
Amúgy a folsav az első 12 hétben a legfontosabb, mert addigra be is fejeződik a gerinc záródása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!