Ha az első baba 3 év próbálkozás után jött össze, a másodiknál mire számíthatok?
10 hónapos a kislányom,úgy érezzük Apával ,hogy itt az ideje a kis tesónak.De nagyon félek ,hogy mennyit kell rá várni.
Írnátok tapasztalatokat,akinek a második mégis hamarabb összejött?
Szia! Én családi példát tudok. Nálunk volt olyan, hogy a párnak az első babára majdnem 5 évet kellett várniuk, ami eléggé összetörte őket, úgyis érted. A második és a harmadik baba elsőre összejött nekik, ahogy tervezték! :D
Remélem segítettem... :)
Szerintem erre általános szabály nincs. Az ismeretségi körömben rengetegféle felállás van: első babára 6 év, utána a második harmadik zsinórban, másiknál az elsőre 4 év, sajnos második nincs, az első már majdnem 5 éves. (Közben és előtte is vagy 6 baba elment az első 12 hétben valamikor, pedig orvosilag semmi oka a vetéléseknek.) Harmadik: első baba jött, amikor tervezték, a második meg nem és nem jött, már lemondtak róla, 16 év múlva beköszönt. :o)
De talán más a helyzet, ha orvosilag van magyarázat arra, hogy miért jön össze nehezebben, ezt nem tudom...
Remélem Nektek összejön!
Nálunk első baba 4év probálkozás után,második véletlen baba 1éves volt az első gyerek akkor:-)Harmadik tervezett baba 3.hoba össze jött:-)
Nálam bevált,hogy az első "kitaposta"a többinek az utat
:-DKívánom nektek is.
Halkan megjegyzem szerintem is szopi után fogjatok bele..
Nekem ugyan csak a férjem biológus :o), de én úgy tudom, hogy a szoptatás csak abban az esetben hátráltatja a teherbeesést, amennyiben az anyának még nincs ciklusa. Az első menstruáció előtt is már lehet peteérés, de nem feltétlenül van. (Minél később jön meg először egy szoptató nőnek, annál valószínűbb, hogy már megelőzi peteérés.)
Amennyiben van ciklus, ugyanolyan eséllyel esik teherbe, vagy éppen nem, mintha nem szoptatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!