Hőmérőzés? Kitudja?
mindent tudni akarok minden apro reszletet!!
Hogyan mikor mennyi mit jelent. Szoval merre hand meter.:)
Szabályok
Mindig ugyan abbab az időben, közvetlen ébredés után (nem kel fel pisilni, inni. KinItja a szemét és rögtön mér) kell mérni mindig ugyan azzal az eszközzel és ugyan ott. Higanyos lázmérő a jobb. Digiből csak az ami 2 tizedesjegy pontossággal mér. Mérési hely lehet hüvelyben vags nyelv alatt. Mindegy melyik de nem szabad válltoztatgatni hogy hol itt hol ott méred. Minimum 6 óra alvás után kell mérni. Ha valaki kijár pisilni akkor utána még legalább egy órát feküdni kell.
Vannak oldalak ahol vezetni lehet a hőt és megrajzolja a görbét. Én a ciklus.hu t ajánlom.
Mikor jó?
Mindenkinek van egy alaphője. Ez van meses első napjától a ciklus első felében. Ekkor alacsonyabb a hő. Akkor jó ha szinte álla dó. Két egymást követő nap között nincs egy tizednél nagyobb eltérés. Tehát minél egyenesebb a görbe annál jobb.
Peteérés elötti nap 2-4 tizededdel esik a hő hirtelen majd másnap a peteérés napján 5-6 tizeddel megugrik.
Az a jó ha innentől magasabban a coverline ( peteérést megelőző 7 nap legmagasabb hőértékénél meghúzott vizszintes vonal) felett van a hő. Ide is ogaz hogy 2 nap között egy tized a max.
Menses elötti nap vagy a menses első napján újra leesik a hő az alaphőre ha megfog jönni.
Átlagban az alphő 36,5 körül szokott lenni. A ciklus második felében pedig 37 körül van a hő. De ez egyénfüggő.
Kb ennyi röviden. Ha van még kérdés vagy valami nem érthető amit írtam szìvesen válastolok.
Bő fél évig vezettem a hőmet.
Egy 8 hónapos kislány anyukája.
Az Elso "fejezetet" akkor jol tudtam legalabb!!!:) ezeket igy megerositetted koszonom.:)
Es a masodik fele is nagyon jol jott, erthetoen pontosan fogalmaztal koszonom.:)
Szia peteeres elotti napon leesik par tizeddel, majd masnap (tehat peteeres napján) felmegy a hő.
Ott van az a hosszu szep komment , olvasd el.:) :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!