Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hüvelyi vagy a hasi ultrahan...

A hüvelyi vagy a hasi ultrahang mutatja ki biztosabban a terhességet?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 13. 14:14
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Vagy ugyanolyan pontosak?
2016. ápr. 13. 14:16
 2/14 anonim ***** válasza:
A hüvelyin jobban látszanak a dolgok az első néhány hétben, amikor még tényleg alig van valami.
2016. ápr. 13. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség korai szakaszában hüvelyivel többet látnak.

Van, hogy később is inkább arra váltanak, ha alkati tényezők miatt (kismama alkata, baba fekvése, lepény helyzete miatt) hasival nem megfelelően látszik (csúcsszuper gép és remek szonográfus mellett is előfordulhat).

2016. ápr. 13. 14:18
 4/14 A kérdező kommentje:
De ha a 9-10. héten nézi hasival akkor mar ugy is látszani fog ugye?
2016. ápr. 13. 14:20
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Persze. Mivel terhesség kimutatást írtál, azt hittem 4-5. hétről van szó. :) 9-10. héten teljesen jó a hasi.
2016. ápr. 13. 14:22
 6/14 A kérdező kommentje:
Ja nem, bocsánat :) a 9.-10. -re gondoltam mar , mert azt Hallottam hogy olyankor mar jobb a hasi csak nem tudtam hogy akkor mar latszik-e a baba hasin is de ezek szerint igen, köszönöm :)
2016. ápr. 13. 14:24
 7/14 anonim ***** válasza:

A hüvelyi mindig pontosabb, mert nem kell az UH-nak áthatolnia a hasfalon és az azt fedő zsírrétegen.

10 hétig általában hüvelyivel nézik, később már hasival, ne kelljen a hüvelyt feleslegesen bolygatni, de ha olyanok a látási viszonyok a hasi UH-val, akkor a 12. és a 18. hetin is hüvelyivel vizsgálnak.

2016. ápr. 13. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:
Látszani látszik, ettől függetlenül a 12. heti kombinált nekem hüvelyi volt, mert nem ittam eleget (a hólyag nem "támasztotta" eléggé meg a méhet), a baba nagyon lent volt, a méhlepény pedig mellső fali és betakart.
2016. ápr. 13. 14:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály, hogy a kép részletgazdagsága és az, hogy milyen mélyre "lát" az UH, fordítottan arányos egymással.

A hüvelyi UH részletgazdagabb képet ad, viszont mivel kicsi a "hatótávolsága", így kénytelenek vagyunk minél közelebb vinni a vizsgált szervekhez, jelen esetben beledugni a hüvelybe.

A hasi UH sokkal mélyebbre "lát", viszont kevéssé részletgazdag képet kapunk. Nagyobb terhességnél viszont azért lehet jól vizsgálni hasi UH-val, mert a magzat körül lévő magzatvíz felerősíti az UH-t.

Általában 12. hétig hüvelyi, 12. héttől hasi UH-t végeznek. Koraterhességnél (pl. terhesség megállapítása 4-6. héten), kismedencei szervek elváltozásainál (petefészkek megítélése pl.) sokkal jobb a hüvelyi UH. Viszont egy 30 hetes terhességnél pl, ha beledugnád az UH fejet a hüvelybe, akkor a gyerek fején (pontosabban elölfekvő részén) kívül nem sok mindent látnál.

2016. ápr. 13. 16:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Hüvelyi általában sokkal biztosabb

De orvosa is válogatja :)

2016. ápr. 13. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!