Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hüvelyi ultrahang 100%...

A hüvelyi ultrahang 100% pontos? Petezsák méretre vagy méhnyálkahártyára gondolok. Vagy van egy két mm eltérés?

Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
a géptől és a szonográfustól függ. pl. a Maternity uh gépe és szakembere összehasonlíthatatlan egy sztk-ssal.
2016. márc. 24. 14:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy 100% pontos. Van kb. 10-10% hibalehetőség a gépeben és a mérő kezében is.

Nekem egyszer egy ügyeletes (egyébként kiváló!) doki olyan koponya értékeket írt az ambuláns lapra, hogy négy napig bele voltam betegedve, hogy hosszúkás Alien-feje lesz a gyereknek. Aztán a következő UH szerencsére hamar volt, ott teljesen arányos méretek lettek.

Szóval ha ugyanazt a dolgot mérné meg ugyanaz a doki, ugyanazzal a géppel kétszer egymás után, akkor is csak kb. lenne azonos a két mérés.

2016. márc. 24. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam írni, mint a második. Nekem anno a dokim is megmondta, hogy ha kétszer egymás után bemennék, akkor is más méretek lennének, hiszen nem mindegy hogy áll a baba, hogy tudja képbe hozni (hiába a szakmai tapasztalat és a jó gép).
2016. márc. 24. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Sztk-ban 3mm, egy nappal később magán klinikán 7,5 mm. Szerintem nem egy nap alatt nőtt ennyit. ;)
2016. márc. 24. 23:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszike lányok igazán! Ha jól jön le nekem a válaszok alapján akkor a klinika vagy a magán rendelők a pontosabbak?! Vagy ott is van pici eltérés?
2016. márc. 25. 07:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahogy már írtam nekünk irtó rossz tapasztalatunk volt sztk-ban, magán klinika sokkal jobb volt, valószínűleg az UH gépük is jobb. De amúgy nem vagyok lány :)
2016. márc. 26. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez így hülyeség, hogy klinika vs. magán. Az én dokim nem magánklinikán rendel, hanem saját rendelőben egy másik dokival, nyilván ők nem tudnak megvenni többszáz milliós gépet, mint egy egyetemi klinika (Szegedről beszélek). Így ő a nagy genetikai UH-kra behív a klinikára és ott csinálja, hiába van gépe a rendelőben is. Szóval az én esetemben pl. a TB-s UH gép volt a profibb.
2016. márc. 26. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!