Ultrahangon voltam (ovut néztek), lehet ebből baba vagy ne
is reménykedjek?
Figyelt kérdés
35 éves vagyok és a második gyerkőccel próbálkozunk... Clostyt szedtem napi 1-et a 3 naptól. Ma vagyok a 13. napon és ezek az értékeim:
Domináns tüsző a jobb oldalon. 16 mm-es érő tüsző. Vastag, 13 mm-es méhnyálkahártya.
A méhnyálkahártya elvékonyítására Dudhapstont kaptam amit a holnapi naptól 10 napig kell szednem, napi egyet. Szerintetek ez segíteni fog? Azt monda ha hogy el fogja vékonyítani a nyálkahártyát elvileg...
De ha még nem volt peteérés, nem fogja befolyásolni azt?
Mert azt mondta hogy a 13 mm túl vastag ahhoz hogy beágyazódjon.... :(
2016. márc. 24. 17:54
3/7 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, napi 2 x 1 Duphastont kell szednem. Azt nem értem, hogy azt mondta, előfordulhat, hogy sikeres lesz ez a hónap, igaz kevés esély van rá, viszont ha összejönne a baba, akkor is abba kell hagynom a Duphastont.... De így nem lesz vetélés belőle? Mindenhol azt olvasom, hogy ha sikerült a baba, akkor szedni kell a 12. hétig...
2016. márc. 24. 17:55
4/7 anonim válasza:
Ezt most komolyan nem értem. A duphaston is progeszteront pótol, és azt pont csak ovu után kell elkezdeni szedni azért, hogy segítse a sárgatest működését, segítsen a beágyazódásban és megtartsa az esetleges terhességet. Én úgy tudom hogy a nyálkahártyát is pont ezáltal vastagítja... A tüsződ méretéből még 3-4 nap van ovuig. És jól tudod, terhesség esetén csak a 12.-ik hétnél kell abbahagyni a progeszteron pótlást.
2016. márc. 24. 19:11
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem én vagyok hülye, megnyugodtam. Kérdeztem is tőle, hogy ettől nem lesz e vastagabb a nyálkahártya? Azt mondta, hogy nem, mert az az ösztrogéntől vastagodik meg még peteérés előtt és nem a progeszterontól. Ovutesztet használok, szerinted megvárjam a peteérést és utána kezdjem el szedni? Egyáltalán szedjem...???
2016. márc. 24. 20:02
6/7 A kérdező kommentje:
NÉzd ezt találtam róla:
"A hormonpótlásban részesülő nők közül egyeseknél az egymagában szedett ösztrogén a méh nyálkahártyájának abnormális megvastagodását okozhatja. Ha havi ciklusának egy részében didrogeszteront szed, az segít megelőzni a méhnyálkahártya túlburjánzását."
Akkor mégis lehet benne valami :)
2016. márc. 24. 20:05
7/7 A kérdező kommentje:
már csak azt nem értem, hogy ha peteérés után elkezdem szedni, 10 napra elég a gyógyszer... Ha meg is történt a fogantatás 10 nappal utána nem valószínű hogy kimutatja a teszt.... viszont ha abbahagyom a gyógyszert akkor meg fog jönni a mensim, nem?!?? Teljesen kész vagyok....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!