Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet terhes a barátnőm?

Lehet terhes a barátnőm?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A barátnőm állítása szerint nem szokott késni a menzesze, mióta együtt vagyunk, azóta szokott előfordulni 2-3 nap késés. Nem mindig védekezünk, ha nem védekezünk akkor természetesen megszakítjuk. Tudom hogy előváladéktól is teherbe eshet, mindennel tisztában vagyok, ezt csak azért írom le mert megszeretnélek titeket kérni hogy ne ócsár kommenteket írjatok, hanem tanácsokat, tapasztalatokat.

A lényeg hogy 1 hete késik barátnőmnek. Hallottam már olyanról is akinek 2 hetet késett már, stb. Nagyon beteg volt szegény, láz, köhögés sokáig. Ez is közrejátszhat a késésben, vagy már rögtön terhességre kell gondolni? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2016. febr. 29. 17:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Védekezni kellene és akkor nem kellene aggodalmaskodni folyton...
2016. febr. 29. 18:15
 12/19 anonim ***** válasza:
18%

Én az egyetemi diplomám megszerzése előtti hónapban nagyon sokat idegeskedtem (természetesen), és késett is a mensim olyannyira, hogy 2 hét után orvoshoz mentem, és csak gyógyszerrel jött meg (nem írta fel azonnal az orvos, így csak 57.napra jött meg gyógyszerrel, anélkül nem, hiába vártuk). Szóval lehetséges, hogy az idegesség miatt késik neki. Nekem is mindig rendszeres volt, ez volt az első ilyen alkalom, és nem volta terhes!!! Mellesleg mi a párommal már 7 éve megszakításos módszerrel védekezünk csak, és SOHA semmilyen probléma nem volt. Csak az időzítésen múlik minden (a tiéden!!!), ha időben kiszállsz, nem lesz terhes a barátnőd! Nőgyógyászom mondta, hogy az előváladéktól szinte lehetetlen, hogy terhes legyen valaki, ez a fogamzásgátló eszközök népszerűsítése miatt kialakított tévhit! Azért ajánlom, hogy csináljon a barátnőd gy tesztet, akkor mindketten megnyugodhattok!

Minden jót ;) 24/L

2016. febr. 29. 18:27
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

én sem értem miért olyan nehéz nem védekezni? annyi módszer van.gondolom nem hiányzik 18 évesen még egy gyerek. pedig jó úton jártok afelé.

2 hét késés esetén kimutatja a teszt 100%-osan biztosan,hogy terhes -e , vagy sem. reggel kell elvégezni. valóban ha elszaladsz a tescoba már holnap reggel megtudjátok.

utána meg kezdjetek el védekezni. nem játék.

amúgy igen, a kérdésre válaszolva késhet a menstruáció. most stresszel az érettségi meg az esetleges baba miatt. nyilván emiatt is késhet. de ugyanúgy nagy az esély a terhességre is.

ésszel!

2016. febr. 29. 18:37
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly egyszer előfordult, hogy pontosan kettő hetet késett a menstruációm. Később arra vezettem vissza, hogy nagyjából 10 napig nagyon beteg voltam: lázas, antibiotikumot is szedtem. Szóval nagyon ritkán előfordulhat hosszabb késés is, de mindenképpen javasold neki a tesztet, az már valószínüleg mutatná ha teherbe esett volna véletlenül.
2016. febr. 29. 18:55
 15/19 anonim ***** válasza:
66%
hogy fogják hívni a babát? Tapasztalatok: ismeretségi körömben tudomásom szerint 7 ember használja a megszakítást. ebből kettőnek előszörre összejött a baba, háromnak fél éven belül, és csak kettő nem lett még terhes ez mellett.
2016. febr. 29. 19:30
 16/19 anonim ***** válasza:
31%
15 Én ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaltam, sok évig védekeztem megszakítással, soha nem lettem terhes, és az én ismeretségi körömben senkinek nem jött így össze. Az egyik barátnőm, amikor teherbe akart esni, értelemszerűen abbahagyták a megszakítást és 2 hónap alatt összejött a gyerek, tehát nem arról volt szó, hogy nehezen esne teherbe. Működik a megszakításos védekezés, csak vannak olyan esetek, amikor nem jön be és az óvszer, stb. sokkal biztonságosabb. Én csak akkor alkalmaztam, amikor nem lett volna gond, ha összejön a terhesség.
2016. febr. 29. 19:35
 17/19 anonim ***** válasza:
42%
Szóval a megszakítás sokkal biztonságosabb, mint az óvszer? Egyszer esik ami esik kisanyám.
2016. febr. 29. 19:43
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

"Működik a megszakításos védekezés, csak vannak olyan esetek, amikor nem jön be és az óvszer, stb. sokkal biztonságosabb."

Ez így komolyan nem volt egyértelmű?

Akkor még egyszer, a megszakításosnál csak egy dolog bizonytalanabb kimenetelű a naptár módszer és minden más, értsd. óvszer, tabletta, bármi biztonságosabb nála. Ennek ellenére 10 év alatt nem estem teherbe úgy, hogy folyamatosan megszakítással védekeztem, mint írtam nem lett volna gond a terhesség, de nem is akartuk annyira, hogy élesben csináljuk. Ez egy döntés, amit leírtam az pedig egy tapasztalat, ezt kérte a kérdező amúgy.

Kár, hogy itt minden, szöveget értelmezni képtelen hülye lepontozhat.

2016. febr. 29. 19:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer 6 hónapot késett stressz miatt. Terhesség szóba sem jöhetett, senkivel nem voltam együtt. Dokinál is voltam, nem találtak semmit. Ahogy munkahelyet váltottam, megjött. Egyszerűen annyit stresszeltem meló miatt, hogy gyakorlatilag leállt a mensim.
2016. febr. 29. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!