Mik a PCO szindróma tünetei?
Szia!
Általában rendszertelen menses, túlsúly, erősebb szőrzet....
Bár nekem semmilyen tünetem nem volt....
Egyszer késett a mensim, ezért elküldtem uh-ra, hogy kizárják a méhenkívüli terhességet, s akkor diagnosztizálták nálam.
Azóta closty-t szedek, de még semmi eredménye
-rendszertelen mensi, vagy mensi hiánya
-emelkedett férfi nemi hormonszint
-sok (10 fölötti) apró ciszta a petefészekben
Diagnosztizálni csak UH-val lehet, de ha 3 feltétel közül bármely 2, ha nálad megvan, akkor a pcos gyanú(!!!) is fennáll.
Gyakran társul ehhez a tünetegyütteshez emelkedett prolaktinszint, illetőleg inzulinrezisztencia.
Nézd meg ezt a honlapot, nagyon hasznos,rengeteg megbízható infóval, szakorvosok véleményét is kérheted.
Az előttem válaszolóknak igazuk van, mindenképpen kell hormonvizsgálat, inzulinvizsgálat, és ez a tünetegyüttes nem csak nőgyógyászati, hanem endokrinológiai "ügy" is.
Szia. Én is pcos vagyok. Nekem csak annyi a tünetem hogy rendszertelen a menzim, a multkori is csak barnázás volt rendes menzi helyett. Pcos-ra gyanakszol? Vagy a doki mondta? Van tüneted?
Kívánom a legjobbakat!
ellenpelda vagyok: nekem volt menzim, orat lehetett volna hozza igazitani, ennek ellenére pcom volt.
tulsulyom miatt mentem endokrinologushoz, mert hiaba sportoltam, etkeztem idealisan nem tudtam fogyni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!