Magasvérnyomásom van, így hogy alakulhat egy terheség? Az előző ezért végződhetett toxémiával?
Nem hiszem, a toxémia tünete a magas vérnyomás és nem az oka. Én is toxémiás voltam, pedig nekem alapból inkább alacsony a vérnyomásom, szülés után lett enyhén emelkedett.
A toxémiát a sófogyasztás minimalizálásával tudod leginkább elkerülni.
A magas vérnyomásod miatt feltétlenül menj orvoshoz, és kérj tőle tanácsot a terhesség alatti vérnyomásrendezéshez, mert nem minden gyógyszer jó ebben az állapotban, több árt a babának (pl. a férjem gyógyszere is, igaz, hogy ugye ő nem lesz terhes)!!!!!
A toxémiának tényleg a tünete, és általában a későbbi tünete a magas vérnyomás, jól írja az előző válaszoló. Viszont nem lehet tudni pontosan, hogy mi az oka, többet is felvázolnak itt-ott, érrendszeri megbetegedés, méh-méhlepény érellátását megzavaró problémák, sóban, zsírban gazdag táplálkozás, és felmerül a magas vérnyomás, cukorbetegség is.
DE ha nem is feltétlenül ok, toxémia következménye, vagy talán helyesebben velejárója a magas vérnyomás.
Mindenképpen magasabb a kockázat, a többi tényezőt meg így interneten nem tudhatjuk (túlsúly, előző terhességi toxémia foka, gyógyszereid, esetleges vesebetegség, a magas vérnyomás mértéke...) ezek miatt is feltétlenül egy jó orvost javaslok már a terhesség elején, akivel ezeket a pontokat átbeszélheted, és a megfelelő tanácsokkal/gyógyszerekkel el tud látni.
Egyébként nagybátyám felesége magas vérnyomásos, túlsúlyos, terhességi cukorbeteg volt, mindkétszer egészséges gyerekeket hozott a világra, csak oda kell figyelni!
Jó egészséget!
Van egy 2évesem aki toxémia miatt született 33hétre. Felkerestük a nőgyógyászom aki egyálltalán nem zárkozitt el az újabb terheség tényétől sőt...
Elküldött belgyógyógyászhoz, ahol kiderült alapból annyi a vérnyomáson mint terhesen volt átlag 150. Most tartunk a gyógyszer beállításnál, dopegytet írt del amit előzöleg is szestem terhesen. Mivel még nem jutottam vissza a nődokimhoz azért kérdeztem hátha valaki tudja mik az esélyeim...fel tudjak készülni ha nemet mond a babára :(
Nem fog nemet mondani...miért mondana? Beállítják szépen a vérnyomásodat, és rendszeresen ellenőriznak majd, megelőzendő mindenféle problémát, amit a terhességnél ez okozhat. Érdemes lehet dietetikussal is beszélni, milyen étrendet ajánl (pl. sószegény, de ezen felül is apró tanácsok), de ettől még nyugodtan vállalhatsz babát, sőt most, hogy tudjátok már a kezdetektől, hogy fennáll a magas vérnyomás, még lehet, a legapróbb jelre tudnak majd reagálni, és nem juttok el a toxémiáig, koraszülésig.
Mihamarabbi egészséges babavárást kívánok! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!