A nászéjszakán szeretnénk védekezés nélkül együtt lenni. Ez megvalósulhat úgy, hogy ne legyek rögtön terhes? 5 éve megszakítással védekezünk, és még semmi.
Meddő lehetek? Szedtem tablettát 18 éves koromtól 21 éves koromig. Ez befolyásolhatja a dolgokat?
Mármint nem arra gondolok nyilván, hogy az évekkel ezelőtt szedett tabik hatnak most, hanem, hogy okozhatott valamiféle gondot?
Nem tudom, miért ragaszkodok ennyire pont ahhoz, hogy a lagzink utáni egyik nap így csináljuk, nekem izgató a gondolat(kinek nem lenne az?), bár lehet, nincs benne semmi misztikus.
Vagy eleve nem olyan könnyű ez a dolog?
mi 14 éve vagyunk együtt, 2 évig gyógyszert szedtem majd 1 évig pharmatexel védekeztünk. utána 4 évig megszakítással, egyszer sem lettem terhes...
akkor döntöttünk úgy, hogy jöjjön a gyerkőc, első hónapban, valószínűleg első aktusból fogant :)
majd 1 évig óvszerrel védekeztünk, azután ismét 5 évig megszakítással...
utána adtuk fel a meglepi baba dolgot és 3 hónapig egyáltalán nem védekeztünk, így lettem terhes ismét.
szóval nem vagyok meddő, annak ellenére, hogy 9 évig tulajdonképpen nem védekeztünk és a nagyon megbízhatatlan pharmatex mellett sem estem teherbe...
van ilyen is :)
mondjuk 2 gyereket szeretnénk, így ha megszületik akkor tényleg keresünk valami nagyon biztonságos módszert :)
Hú, nem tudom, milyen lagzit terveztek, de mi egykor régen, reggel fél 7-kor hazaérve mindenre gondoltunk, csak a nászunk elhálására nem :)Jó, értem, utána pár nappal gondoltad, csak jó nosztalgiázni :)
Én az esemény utáni tablettáról lebeszélnélek, az akkor kell, ha valaki tényleg nem akar vagy nem tud gyereket vállalni, ennek ellenére baleset történt, kiszakadt a gumi, netán megerőszakolták, tehát a gyógyszer esetleges legrosszabb mellékhatása is jobb, mint a nem kívánt terhesség. De hogy tudatosan így készülni, hogy egy védekezés nélküli együttlét miatt egy hormonális lórugást alkalmazni, mikor azon aggódsz, hogy az évekkel ezelőtt szedett fogamzásgátló esetleg elcseszett valamit a hormonháztartásodban... Elég felelőtlenség. Ne tedd. Ha úgy vagytok vele, hogy előbb-utóbb jöhet a baba, inkább utóbb, de ha besikerül, az se baj, akkor ne védekezzetek. Legalább a peteérés környékét kerüljétek, de azt az egy alkalmat védekezés nélkül megkockáztathatjátok szerintem. Amúgy számodra semmi misztikus, de gondolom, a leendő férjednek nagy élmény lesz úgy elmennie, hogy nem kell előtte kikapni. Szóval neki örömet okoznál ezzel, gondolom.
Amúgy lehet, hogy tényleg pont ettől az egytől már teherbe esel, meg az is lehet, hogy utólag kiderül, nem a megszakításos védekezés volt nálatok olyan extra hatékony. Nálam sajnos az utóbbi volt, évekig megszakítással voltunk együtt, mert bár nem terveztük, azért nem estünk volna kétségbe, ha teherbe esek. Aztán mikor terveztük, akkor jöttek a gondok. Szóval én azt javasolnám, legyetek együtt, élvezzétek egymást, ha véletlenül teherbe esel, akkor úgy is jó, ha meg nem, akkor volt egy irigylésre méltóan nyugodt időszakotok legalább, aztán jöhet a kifejezetten tervezett babaprojekt.
Sajnálom 10-es,hogy régebb óta próbálkoztok,de tudod ez nem mkinél van így és kívánom,hogy minél hamarabb sikerüljön. Én tabi utáni 2.hónapban estem teherbe,a tesóval meg azonnal,előtte megszakítással védekeztünk. Szóval..kedves kérdező:) összejöhet rögtön is a baba, 50-50%. Az eseményutánitól rosszul leszel (nagy rá az esély),így esküvő után nem biztos,hogy az jó lenne.
Pharmatex bevállhat :) ha meg az mellett is jönni akar a baba és ráadásul első alkalommal,akkor az jelent valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!