PCO-m van. Csak 1-2 év múlva szeretnénk babát. A doki azt momndta addig szedjek fogigátlót mert az a PCO-ra is jó? Tapasztaltok? Vélemény?
Szintén pcos vagyok. Én a helyedben nem szednék fogamzásgátlót, mert csak elfedi a problémát. Inkább alaposan utánaolvasnék a pco-nak (www.pco-szindroma.hu) és felkeresnék egy endokrinológust, egy olyan belgyógyászt, akinek ez a szakterülete. A pco alapjában véve egy anyagcsere betegség és nem nőgyógyászati probléma!!!!! A szervezet inzulin háztartása van felborulva és ennek következtében alakulnak ki a ciszták, a magas tesztoszteron szint, hajhullás, szőrösödés etc. nincs két egyforma eset!
Lehet, hogy csak később szeretnél babát, de védekezni lehet máshogy is, viszont a pcos nem javul ripsz-ropsz, hosszú idő kell neki. Metformin+diéta+mozgás! Én sem vagyok túlsúlyos, csak 46 kiló, mégis inzulinproblémám van. Oda kell figyeljek a szénhidrátokra, sok rostosat kell ennem etc. Olvass utána kérlek, keress endodokit mielőtt fog. gátlót szednél, hidd el, megéri! Ajánlom még az indexen a pco szindróma fórumot, olvass bele!
Előző vagyok! Nekem rossz tapasztalatom van a nőgyógyásszal kapcsolatban. Én babát szeretnék, ő műteni akar. Nem értem, hogyha anyagcsere problémám van, akkor miért akar egy mechanikus roncsolásos műtétet csinálni, ami kb. 1 évig megoldás. Nem nyugodtam ebbe bele, jövő hétre van időpontom endokrinológushoz, úgy hogy viszem az inzulinterheléses leletemet.
Ha megnézed a pco-szindroma.hu-t, amit "gyakorlott" pcosok csinálnak, akkor találni fogsz sikersztorikat, módszereket. Írd meg mire jutottál, kíváncsi vagyok!
Köszi a válaszokat!
Mindenféleképp utána járok.Amúgy a ciklusom is rendbe van!Remélem gyorsan kezelni tudnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!