Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valóban felesleges a terhesvit...

Valóban felesleges a terhesvitamin?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy babát várok, voltam is nőgyógyásznál, és kérdeztem, hogy van e bármi haszna a terhesvitaminoknak. És azt mondta, hogy azon kívül hogy jól meghízok tőle és a baba is mondjuk 3,5 kg helyett 4,5 kg-val fog megszületni, azon kívül semmi, inkább vegyek zöldséget, gyümölcsöt, 100-szor többet ér. Ti mit gondoltok?
2015. dec. 8. 22:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%
Nem szedtem vitamint. Csak gyümölcsöt főleg aszaltat és zöldséget ettem. Időre szuletett a lányom 3500 gr 53 cm lett. 8 éves. 1 x volt megfazva.
2015. dec. 9. 09:16
 12/12 anonim ***** válasza:

A folsav biztosan kell, allitolag a legtobb ember folsavhianyos alapban. Bar ezt nem art elkezdeni mar terhesseg elott egy honappal, mert ido kell hozza, hogy feltoltodjon a szervezet a szukseges szintre.

A terhesvitaminokrol csak a sajat peldamat tudom felhozni:

szedtem az elso baba elott, rendesen ettem es nem hiztam. Terhesseg alatt is szedtem, de zabaltam (szo szerint) es 25 kilot hiztam. Szules utan abba sem hagytam, mert hamar akartunk 2. babat, de kozben igyekeztem leadni a felszedett kilokat es fogytam is rendesen.

A masodik babaval is vegig szedtem, 12 kilot hiztam, ami nem sok, vegig rendesen etkeztem. szules utan is szedtem 3 honapig es lement igy is a megmaradt 3 kg.

A harmadik baba miatt en mar fel eve szedem, kozben terhes is voltam, de elveteltem 11 hetesen. Normalisan etkezem es annyi kilo vagyok, mint voltam fel eve, tehat nem hiztam.

Ennyit a kismama hizasarol es a terhesvitamintol nalam.

A gyerekeim szuletesi sulya 3660g es 3100g volt.

Magyarul ok sem lettek oriasiak.

De ezt neked kell eldontened.

2015. dec. 9. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!