Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesvitamin vagy folsav? . Stb

Terhesvitamin vagy folsav? . Stb

Figyelt kérdés
A párommal babát szeretnénk de előtte már szeretnék vitamint szedni csak azt nem tudom hogy terhesvitamint szedjek vagy folsavat? Ha terhesvitamin akkor milyet (olyat mondjatok amit lehet Romániában kapni)?A másik amit nem tudok hogy ha eldöntöm hogy a kettő közül melyiket szedjem kell valami más vitamint szednem mellette?Ha igen akkor milyeneket?Baj ha nem megyek nőgyógyászhoz?Betartom az évenkénti vizsgálatot mindig mindent rendben talál a doki nem látom értelmét egy újabb vizsgálatnak gondoltam majd ha megfogant a kis manó akkor megyek mit gondoltok? Az év első 4 hónapjában szedtem fogamzásgátlót abba hagytam orvosi utasításra mert iszonyúan fájt a mellem meg a hasam azóta nem szedtem semmi más ilyen jelegű gyógyszert ez befolyásolhat valamit? ha nem tudsz segíteni haladj tovább és ne lopd az időmet köszi

2015. nov. 25. 11:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Én femibion 800-at szedet meg barátcserje kapszulát.

Ezen kívül cickafark és palástfű teát is iszom.

Nekem ezeket gyógyszerész is javasolta, meg egy barátnőm is, akinek két kisbabája van, és most megint próbálkoznak ők is, szóval tapasztaltabb nálam ( nekem még nincs gyerekem, és eddig nem is foglalkoztam a témával se ).

Ha bizonytalan vagy, akkor szerintem háziorvos vagy nőgyógyász is tud javasolni vitamint.

2015. nov. 25. 12:50
 2/2 anonim ***** válasza:

A nőgyógyászom szerint felesleges előre terhesvitamint szedni, elég a folsav. És sok-sok gyümölcs.:) Én pozi teszt után Femibiont kezdtem szedni (ez nem magyar termék, hátha lehet kapni ott). Én még D-vitamint is szedtem, de csak mert az első vérképemben nem lett jó a szintje.

Ha nem sikerül egy évig megtermékenyülnöd, akkor ki kellene vizsgáltatni magatokat, de addig csak a féléventi rákszűrésre menj (már nem évente ajánlják, hanem félévente!).

A terhesség megmaradása függhet a tsh, az inzulin, a d-vitamin szintjétől is pl, így ha gondolod, ezeket a vizsgálatokat írasd ki magadnak/csináltasd meg magánban. De nem muszáj persze.:)

24 hkm

2015. nov. 25. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!