Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát szeretnék de a párom...

Babát szeretnék de a párom még nem. Lesz ez másképp?

Figyelt kérdés
4 ès fèl ève együtt vagyunk. Èn szeretem vele kèpzelem el a jövőm, állítása szerint ő is velem. Bár ezt règebben többször mondta mint mostanság..kicsit elbizonytalanodtam. 2 ève a kezem is megkèrte de nem tűnt túl komolynak. Házasságról szó sincs rèszèről. Fèl mindig attól hogy terhes leszek, ès hogy akkor el kell vetetni ha becsúszna mert nincs megfelelő anyagi háttèr. Èn viszont ezt csak kifogásnak èrzem. 26 èves vagyok, családot szeretnèk de rajta egyre inkább azt èrzem hogy ő nem. Azt mondta hogy majd ha 30 èves leszek akkor vállaljunk babát. Önző vagyok mert előbb szeretnèk? Termèszetesen nem esnèk direkt teherbe, de olyan jó lenne a tudat, ha netán vèletlen terhes lennèk nem egyből abortuszt mondaná. Szeretem a gyerekeket ès nem szeretnèk sokáig várni :) de persze megèrtem őt is. Másnál is volt hasonló? Válaszokat előre is köszönöm! :)
2015. nov. 19. 17:09
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Teljesen jól látod a helyzetet, nem leszel már fiatalabb. Feleslegesen ne vesztegesd az időd, ha kifogásokkal jön. Párom dettó, nem lehet vele erről a témáról beszélni. Pontosabban nem lehetett. Aztán nyáron pont olyan volt a hangulat, hogy mégis át tudtuk beszélni. Azóta pedig már a válaszomat is megkaptam. Vagyis, a konkrét tervben egyelőre nincs, de azért lassan barátkozunk a gondolattal. Hidd el, tök jó érzés. Azt mondta egy pár éve, ő soha senkiben nem fog "elmenni" - mármint érted. Megkérdeztem tőle, és ha szednék fogamzásgátlót, plusz Pharmatex, akkor se? Azt mondta, nem. Erre jelenleg a védekezésünk nem éppen mondható 100%-osnak. :) Úgy gondolom, az én párom pont az a típus, aki ki fogja várni azt, hogy becsúszik. Mondta is nekem egyszer, hogy ő soha nem fogja kimondani, hogy gyereket akar. Még mondtam is neki, oké, de megszakítás mellett nem fog becsúszni. És ennyivel le is zártuk a témát. Rá 2 hónapra meg már Pharmatexxel csináltuk. :D Kérdeznék Tőled valamit. Mit gondolsz, ha most elé állnál, hogy terhes vagy, mi lenne a reakciója?
2015. nov. 20. 13:51
 32/38 A kérdező kommentje:
Hát. Olyan jó neked. Szerencsès vagy, irigyellek :) ha most azt mondanám hogy terhes vagyok szerintem tuti abortuszt mondaná. Ezèrt sem vagyok biztos abban hogy velem szeretne lenni. A napokban tuti megtárgyalom vele hogy döntse el mit szeretne. Èn tudok mèg 1-2 èvet várni babára, csak tudjam hogy velem szeretne lenni. Vele nem tudok ilyenekről beszèlni, nem az a típus. Maximum benèzem ès akkor egyedül maradok.
2015. nov. 20. 13:59
 33/38 anonim ***** válasza:
Értelek és sajnálom. Én valahogy sokkal jobban is érzem azóta magam, hogy tudom, már megtartanánk... Előtte görcsösen próbáltam neki felhozni a gyerektémát, próbáltam célozgatni, vagy nem is vette a lapot, vagy vita lett a vége. Így viszont már sokkal jobb. Úgyhogy azt tanácsolom, üljetek le és beszéljétek meg. Nyugodtan mondd el neki, nálad a 1-2 éves tervben már szerepel a gyerek. Nézd meg, mit szól hozzá...
2015. nov. 20. 14:03
 34/38 A kérdező kommentje:
Ismerem azt mondaná hogy mèg 4 èv ami nem is lenne baj, de úgy èrzem hogy nem velem akar lenni. Nyilván beszèlek vele, nen pazarlom tovább az időm ilyen emberre akkor..bár örülhetne inkább. Ez lehet nagykèpűen hangzik, de sok mindent tettem èrte, mindig mellette voltam. Nagyon rossz időkben is. Èn meg csak egy biztos választ akarok. Ha van valami jó tipped mèg ès tanácsod szívesen látom. :)
2015. nov. 20. 14:08
 35/38 anonim ***** válasza:
Pedig ha szeret akkor engedni fog. Eveket vesztegettem el igeretekre, meguntam, tovabbaltam. Megtalaltam a tarsamat is,aki egybol igennel fogadta a csaladbovitesi javaslatomat. Es megsem jon ossze, pedig mar 1 eve varjuk. Nem tudhatod, hogy nalad mi a helyzet. Mi van, ha neked sem jon ossze x idon belul? Nem riogatni akarlak, de benne van a pakliban. O konnyen van, ferfibol van.. 60 evesen is lehet apuka.
2015. nov. 20. 17:14
 36/38 A kérdező kommentje:
Igen teljesen igazad van. Egyszer fogom csak megkèrdezni hogy szeretne e babát. Ha nem akkor szakítok. Keressen olyat akinek nem kell. Nem szenvedek ezen. Ha kèpes nemet mondani akkor tènyleg nem szeret elèggè. Dehát van ilyen. Akkor így jártam. :)
2015. nov. 20. 17:41
 37/38 anonim ***** válasza:

"bár örülhetne inkább. Ez lehet nagykèpűen hangzik, de sok mindent tettem èrte, mindig mellette voltam. Nagyon rossz időkben is."

Az a baj, hogy a szereteten alapuló kapcsolatokat nem lehet ilyen üzleti alapra helyezni. Ne hálából vagy bűntudatból legyen veled, hanem azért, mert kötődik hozzád. Az meg nem az érte hozott áldozatok mértékében mutatkozik meg, hanem a személyiségednek szól, vagy nem szól.

2015. nov. 21. 15:27
 38/38 anonim ***** válasza:

Bár sokan leírták már előttem, de nekem is az a véleményem, hogy le kell ülni megbeszélni. Én még azt is felhoznám, hogy most akkor velem képzeli-e el a közös jövőt, vagy nem. Ha nem válaszol egyenesen, vagy hezitál, akkor marad a lapát.

Ami még ebben a történetben nekem fura, most tudom, hogy sokan lepontoznak, meg kiakadnak. De a legális módja, hogy egy férfi kifejezze, hogy az a nő hozzá tartozik, az a házasság. Írtad, hogy felmerült, de nem komolyan.

Még úgy ne járj, hogy most megijed, lám, legyen gyerek, aztán 3 hónapos terhesen gondolja meg magát.

Ilyet is hallottam már párat.

Én inkább a házasság témával kezdeném. Ha veled képzeli el az életét, akkor házasodjatok össze, és legyen egy záros határidő a gyerekvállalásra is. Sokan szülnek 30 év felett, de ennek egyre magasabb az egészségügyi kockázata, én is 30 felett szültem, pedig előbb kellett volna, de nem volt megfelelő partner.

Én amúgy teljesen az abortusz ellen vagyok, és soha nem is szexeltem mindenféle jött-ment alakkal, így úgy éreztem, ha esetleg becsúszik egy baba, nem lenne túl nagy baj. Volt egy vőlegényem a férjem előtt, egyszer csak úgy poénból megkérdeztem, hogy mi lenne, ha bejelenteném, hogy terhes vagyok. Az volt a válasza, hogy akkor az tuti nem is tőlem van. Szakítottam is vele, ha nem vállalja a következményeket és elhagyna, vagy abortuszt akarna, az nem az én párom.

Amikor a férjemmel 2 éve jártunk, megmondtam neki, hogy én már 28 éves vagyok, szeretnék férjhez menni, és gyerekeket. Amennyiben neki nem ilyen tervei vannak, ne húzza az időmet. Kicsit fejbe vágta a dolog, láttam, majd azt mondta, hogy ő is erre gondolt. Nem beszéltünk meg időpontot, de fél év múlva megkérte a kezemet. Azt mondta, hogy neki nem fontos a házasság, de megteszi a kedvemért, mert tudja, hogy nekem viszont fontos. A gyermekvállalás időpontját meg rám bízta.

Az anyagi körülmények meg duma. Mindig lesz valami, ami még kell, egy új kocsi, új tévé, új telek, stb. Akkor az embereknek soha nem lenne gyereke.

2015. nov. 21. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!