Akiknek babát várnak! Veletek elment a párotok az első vizsgálatra, pozitív teszt után?
ááá rájöttem a titok nyitjára :D
akik itt kötözködnek,azok vagy egyedülálló anyák,vagy annyira fos a házasságuk,párkapcsolatuk,hogy a férfiak teljes mértékig tojtak az egészre.Egy igazi férfit,apát érdekel a gyermeke,és a vele kapcsolatos dolgok.
Az én férjem kijelentette,hogy már a legelső Uh-ra jönni fog,mert nagyon kíváncsi.Szeret engem,és szereti a még ici-pici gyermekünket.És ezzel ki is fejezi ;)
Az én férjem beosztása is rugalmas, ha kell el tud jönni 2 órával hamarabb vagy 1,5 órával késöbb beérkezni. Egy bizonyos szint felett már ezzel nem foglalkozik senki. Ha letettél vmit az asztalra nem azt nézik hány percet vagy az irodában.
Az elsö 7 hetes uh-ra mindketten az ebédszünetünkben mentünk. Az 1 óra, de nincs akkor se semmi ha másfél órát veszek ki.
Vérvételen voltunk már szombaton is, munka után, a cukorterhelésesen meg a férjem munkahelyén pont munkaszüneti nap volt. Jó hogy jött, 3 menetben vettek le vért, összesen 9 patronnal, felállni alig tudtam az utolsó után. Az utcsó kettö között meg hazavitt kocsival (várni kellett másfél órát), már akkor is bealudtam, olyan gyengének éreztem magam.
"Egy bizonyos szint felett már ezzel nem foglalkozik senki."
Így van. És ez a szint nem a munkanélküliség, csak hogy tiszta legyen itt egyeseknek. 11-es vagyok
Persze, 21-es.
Még nekem is nehezemre esett elmenni minden vizsgálatra munka mellett (igen, kötelesek elengedni, de a munkát is el kell attól még végezni, nem megy mindenki a pozitív teszttel táppénzre), a férjem meg még arra sem hivatkozhatott, hogy "terhes és így kötelező".
Sokkal többet ért, hogy mellettem volt a szülésnél és az első hetekben 0-24 hármasban lehettünk, mint az, hogy fél napokat üljön velem a várókban egy-egy 5 perces futószalagszerű vizsgálatért.
(A magánorvosnál se töltöttem bent alkalmanként 5 percnél többet).
Velem volt a 12. heti kombinálton és a 27. héten egy 4D-n, ez pont tökéletes volt.
Hát nekünk sose kell fél napokat a váróban tölteni. Idöpontra megyünk, max 5 percet kell várni, a vizsgálat kb 40 perc. Alapos uh, nagyon kedves doktor, férjemnek is mindig annyi kérdése van. :)
Akár másfél óra alatt megjárjuk mindketten a munkahelyünkröl oda vissza a 40 perces vizsgálattal együtt. Ha meg 3-4-re kérek idöpontot (ez a legkésöbbi lehetséges), akkor meg fél-egy órával hamarabb eljövünk a munkából.
Évek óta nem is lehet csak úgy szabadságot átvinni, csak bizonyos szigorúan szabályzott esetekben. Ez vezetőkre is vonatkozik.
Mindegy. Nálunk olyan a terhesgondozás rendszere, hogy nem érte volna meg, ha ketten megyünk. Túlórázhatott volna késő estig, hogy én ne unatkozzak. A kórházi UH pedig olyan rövid volt, hogy én még öltöztem, amikor a következőt vizsgálták. CTG-re kísérő nem mehetett. Az sztk-ba pedig csak beutalókért kellett menni, vizsgálat, néznivaló nem volt.
Vicces, mennyien kikérik maguknak, hogy a férjük nem munkanélküli, meg egy bizonyos szint felett mi van, meg a nagy érdeklődés, bleablabla, miközben minősítik azt az embert és lefosozzák annak a házasságát, akinek a férje nem ment el minden vizsgálatra. No comment.
Az UH még érdekes egy férfi számára is, de hogy vérvételre minek kellene mennie, azt nem értem. Nem ezen múlik a baba iránti érdeklődés és szeretet.
Én nem minősítettem senkit, akinek a férje nem megy. Szerintem azért akadtak ki néhányan, mert akik viszont azt írták, hogy megy le lettek pontozva.
Nincs azzal se semmi baj, ha valaki férjének ez nem olyan izgi vagy nem tudja megoldani, hogy hiányozzon a munkahelyéröl. De ne legyen már az se probléma, aki meg menni akar és könnyen el is szabadul. Mi általában akkor már kihasználjuk, hogy mindketten korábban végzünk, és direkt beiktatunk más programot is a doki után, amire máskor hétköznap nem jutna idő.
Egyébként nem írtam eddig valóban, de mi külföldön élünk, szóval picit máshogy van egy-két dolog (pl a szabadság átvitele a következö évre, itt ez teljesen megszokott, mert néha annyi felgyülik, hogy tavaly pl 6 hetet kellett volna november, decemberben otthon ülnöm, hogy el tudjam használni, így inkább átvittem).
Nálunk meg a vérvétel egy speciális eset sajnos. Ájulós vagyok, már a tütöl rosszul leszek, néha úgy kell felmosni utána. Néha jól viselem és nincs semmi para, de ezt nem lehet tudni. Már évekkel ezelött orvos azt tanácsolta, hogy ne menjek vérvételre egyedül. Hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!