Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Előfordulhat, hogy 1 év kell,...

Előfordulhat, hogy 1 év kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetemből?

Figyelt kérdés
11 évig szedtem fogamzásgátlót, majd 3 hónapig gumival védekeztünk. Ezután 4 hónapig rendesen megjött, majd februártól sokkal rövidebb és kevesebb a mennyisége. Lehet, hogy még nem ürült ki a szervezetemből?
2010. márc. 15. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia.ez attól is függ milyen gyógyszert szedtél.De a helyedben elmennék a dokihoz és megkérdezném,mert talán nem ártana egy vizsgálat ha ennyi ideig szedted a gyógyszert.üdv T.
2010. márc. 15. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A mai tabletták elvileg már akkor nem nyújtanak védelmet ha néhány napig nem szeded őket.

Én pl letettem, majd többet már nem jött meg, mert terhe is lettem.

Ezek elvileg nem befolyásolják a peteérést, ha már nem szeded őket.

Ha 1 éve nem esel teherbe, akkor ott valami más probléma lesz, fordulj nőgyógyászhoz!

2010. márc. 15. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
hát nem tudom h a gyógyszer miatt volt e vagy sem,de én miután abbahagytam,rá 15 hónapra tudtam csak teherbe esni.
2010. márc. 15. 15:36
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyógyszert nem véletlenül kell naponta szedni. Nagyon kicsi hormonadagok vannak benne, amit napról napra be kell vinni, külünben teherbe eshetsz. Maximum 36 óra aatt kiürül a szervezetedből a plusz hormon.

Azonban amíg szeded, addig TELJESEN leállítja a petefészked működését, a peteérést, elvéknyítja a méhnyálkahártyát, totálisan belezavar a saját, normális ciklusodba, megváltoztatja azt. Vannak nők, akiknek ez után nem két perc, mire visszaáll a saját ciklusuk a normál kerékvágásba. Azaz a gyógyszer már nincs a testedben egy éve, de a gyógyszer utóhatásait még érzed, tapasztalod. Sajnos.

Ha a baba nagyon nem akar jönni, akkor érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

2010. márc. 15. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Saját tapasztalatomat írom le. Közel 9 évig szedtem a fogamzásgátlót, majd 2008-ban abbahagytam. 6 hónapig rendszeresen megjött, majd 2009. januárban semmi. Ekkor felkerestem a nőgyógyászom, aki azt mondta, hogy most kezd kiürülni a szervezetemből a gyógyszer, csak a szervezetem most nem tudja hogy mit kell csinálnia. Kaptam rá gyógyszert (5 napig szedtem), rá 7 napra meghozta. Márciusban megint nem jelentkezett, azután 10 nap gyógyszer szedése után 7. napra megjött. Áprilisban megint nem jött meg. Én már nem akartam, hogy csak a gyógyszer miatt tudjak mensizni, így vártam. 62 napra magától megjött. Azóta rendszeres. Szóval nekem majdnem egy év volt mire kitisztult a szervezeteből a tabletta. Hála azóta terhes lettem. Most léptem a 21. hétbe. Júliusra várjuk a fiúnkat.

Szóval előfordulhat, amit kérdeztél.

2010. márc. 15. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy nőgyógyász írta, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 3-4 hónapig még rendesen meg is jöhet, de utána azok a petesejtek, amik eddig le voltak állítva - fölhalmozódtak és nem értek meg rendesen, működésbe lépnének... ez lesz a pco. Sajnos úgy veszem észre, hogy nagyon sok lánynak lesz ez a baja miután abbahagyja a bogyót...

most én sem szedem már 9 napja, kíváncsian várom mi fog történni..

2010. márc. 16. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!