Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti hogy 'időzítettétek' a...

Ti hogy 'időzítettétek' a teherbeesést?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha választani lehetne, mit szeretnél, mikor szülessen a baba? Melyik évszak, vagy akár hónap?

Volt, aki direkt úgy próbálkozott, hogy pl. tavaszi babát szeretett volna, és mondjuk július-augusztusban próbálkoztak?

Melyik miben jobb/rosszabb?

Lassan mi is belevágunk, de nem tudom, melyik időszak lenne az optimálisabb

2015. aug. 18. 15:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%

Én alig vártam már, hogy belevágjunk, ezért nekem ilyen szempontból ez mindegy volt, de örülök, hogy gyorsan sikerült, és téli baba lesz, valamint a terhességem nagy részét sem a nyári nagy melegben kell végigszenvednem, így is voltak nehéz napok.

Olyan szempontból is örülök, hogy hordozni szeretném a babát, a legelején meg aztán főleg, és a kánikulában az szintén nagyon rossz lett volna.

2015. aug. 18. 15:42
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
A nyári időszak a terhesség utolsó hónapjaiban nagyon kellemetlen tud lenni.
2015. aug. 18. 15:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi tudatosan tavaszi babát terveztünk. Áprilisban született. Így a szutykos őszre, meg a fűtési szezonra már picit megerősödött, és én sem haltam meg a visszerektől a kánikulában terhesen.

Arról nem is beszélve, hogy hozzátáplálásnál a fáról szedtem a kertben az almát, amit reszeltem neki. Meg a körtét, barackot...

2015. aug. 18. 15:48
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
Én ugy hogy mikor a nagyobbik kezdi a sulit akkor elsőben itthon lehessek vele. Most novemberben fog megszületni a teso.
2015. aug. 18. 15:54
 5/14 anonim ***** válasza:
48%

Az első babánk szinte a gondolattal együtt fogant, nyári baba lett, nem tervezzük tudatosan mikor Jöjjön. Utána 2 év korkülönbséget szerettünk volna, így másodszor is nyáron szültem, a hőségriadók közepén. Mivel nem vagyok vizesedésre hajlamos, azzal nem volt gond, de összességében nem szerettem volna még egyszer nyári babát. A harmadik váratott magára majdnem egy évet, mire megfogant mindegy volt mikr jön, csak Jöjjön. Márciusra várjuk, kicsit bajban leszek a kismama és babaruhákkal, az eddigiek nem lesznek jók (nincs kabátom, csak nyári kismamarucik, és babaruhákból vékonyak az újszölött méreteink. :) )

Szerintem is tavasszal lehet a legjobb szülni, egy hátránya lehet az influenzajárvány időszaka, amikor én születtem márciusban pont látogatási tilalom volt.

2015. aug. 18. 16:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mind a 4 évszakban született gyerekünk :)

A legjobb a június volt, aztán a március. Legkevésbé a december eleje volt jó, nagyon nyomasztott, hogy rövidek a napok.

2015. aug. 18. 16:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt nem ,,matekoztuk,, ki, jött amikor jönni akart,Ő Decemberi baba volt,nem igazán tetszett a dolog,el is döntöttük, a következő nyári lesz. Augusztusi lett a ketteskénk... akkor meg majdnem belehaltam a 40 fokba nagy hassal.. :D (erre a férjem : ,,neked sose jó semmi" )Jött a 3. gyerek,őt tavaszra időzítettük.Májusi a kincsem. Ez volt a legkellemesebb terhességem.Tökéletes idő volt a kihordásra is,és utána is.Nem kellett heteket bent punnyadni vagy a hideg,vagy a forróság miatt. :) Kéne még egy gyerek,megpróbálnám az őszi szülést. :D
2015. aug. 18. 16:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Áprilisban született a fiam, nem foglalkoztunk vele, hogy mikorra jöjjön. Így utólag már nem bánom, hogy kimaradtam a kánikulából. Ettől függetlenül legközelebb is úgy fogunk hozzáállni, hogy mindegy mikor, csak jöjjön :)
2015. aug. 18. 16:31
 9/14 A kérdező kommentje:
Én is leginkább tavaszi babának örülnék, de azért jöhetnek a tapasztalatok, érvek-ellenérvek még :)
2015. aug. 18. 17:47
 10/14 anonim ***** válasza:
31%
Én ebbe bele sem gondoltam! Csak örültem, hogy a párom végre rászánta magát! 4 hónapig próbálkoztunk, karácsonyi érkezés mellett döntött a picúr. :)
2015. aug. 18. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!