25-30 kg-os túlsúly jelentősen megnehezíti a teherbeesést és a terhességet? Érdemes a próbálkozós időszakban fogyózni, vagy ha közben megfogan a baba, árt neki, ha kevesebbet eszek?
egyláltalán em nehezíti meg a teherbeesést rajtam is van 15-20 kiló az álomsúlyhoz képest, de első hónapban sikerült mindkét gyerkőc.
A terhességemet imádtam, életem legszebb időszaka!
Szerintem teherbeeséstől függetlenül érdemes lenne a 180 grammos ch diétát tartani. Azt a terhesség alatt is lehet továbbvinni.
A teherbeesést nem feltétlenül befolyásolja, de a terhességi cukor kialakulását valószínűbbé teszi.
"árt neki, ha kevesebbet eszek?"
Nem, az nem árt. Egyél nyugodtan "kevesebbet" főleg cukrosból és hizlalós ételekből. Ami fontos: az a kevesebb viszont sokkal minőségibb legyen: tehát sok finom friss zöldség, gyümölcs és jó a joghurt, sajt, mák (calcium miatt) meg hát tudod, mik ezekről sokat olvasni.
Mi most állunk neki a babaprojektnek, de már januártól életmódot váltottam, elkezdtem fogyni, és folytatom is ezt a táplálkozást terhesen is.
A szénhidrátot csökkentettem, sok zöldséget eszem, elsősorban nyersen.
Bár gondolom alkati kérdés is, de nálam egyáltalán nem nehezítette meg.
A kisfiam is es a jelenlegi baba is aki meg a pocakomban van, az 5. Hónapban fogant, úgy h igazán nem voltunk rajta a témán.
A fiammal 96 kg-al estem teherbe, 114 kg-al mentem szülni. (168 cm vagyok) kb két héttel a szülés után 92 kg voltam. Probléma mentes terhességem volt es könnyű szulesem.
Most január óta edzeni járok, amióta tudom h terhes vagyok (5 hete) pulzuskontrollal végzem az edzést. Amikor kiderült h jön a teso elhatároztam h az etkezesemen is valtoztatok, mert nem akarok újra 114 kg lenni.
97 kg voltam 5 hete, most, 92 vagyok! :-) nem eszem feherkenyeret se cukrot. Szerencsére nem is kívánom az edeset!
Veled mi a helyzet kedves Kérdező?
Én a 160 cm-hez vagyok 80 kg. Sajnos az elmúlt 6 hónapban, mióta abbahagytam a fogamzásgátlót, 15 kg-ot híztam, pedig nem változtattam az étkezésemen. Voltam dokinál is, de azt mondta, minden rendben van.
Két hete volt az esküvőnk, azóta védekezés nélkül vagyunk együtt. Úgyhogy jöhet a bébi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!