Több évnyi fogamzásgátló szedésének abbahagyása után mennyi időre rá estetek teherbe?
Figyelt kérdés
8 évig szedtem fogamzásgátlót, fél éve hagytam abba, de még semmi... Már nagyon szeretnénk babát.2015. aug. 15. 09:35
1/16 anonim válasza:
7 évig szedtem. 1-2 hónapban "vigyáztunk" annyiból állt, hogy pe előtt és után 5-5 nappal nem voltunk együtt. majd a 3. hónapban elsőre összejött
2/16 anonim válasza:
Nekem fél évig meg se jött utána. 2 év volt mire nagyjából újra beállt.
3/16 anonim válasza:
4 évig szedtem, 2012 májusában hagytam abba, baba még nincs :( Sajnos nálam elég komoly hormonzavart okozott, több időt vesz igénybe, mire helyreállítják...
4/16 anonim válasza:
Nekem 2,5 év kellett, mire sikerült a baba. :(
5/16 anonim válasza:
4 évig szedtem, három hónapot vártunk, aztán az első próbálkozós hónapban összejött.
6/16 anonim válasza:
5 évig szedtem, 2 év után sikerült teherbe esnem, orvosi segítséggel.
7/16 anonim válasza:
Kb 3-4 évig szedtem, egy hónapot vártunk, utána 1. hónapban összejött.
8/16 Ditta323 válasza:
Kb 7,5 évig szedtem és 2. hónapban összejött a kisasszony :)
9/16 anonim válasza:
Nem ezen múlik. Elvi szinten,ha egy szemet is kihagysz, akkor is létrejöhet terhesség. Nem raktározódik, így ilyen hatása nincs.
A hosszútávú szedésnek olyan jelentősége van, hogy ha pl. dohányzol, akkor 35 éves kor felett növelheti a trombózis kockázatát.
Itt a gyógyszertől független oka lesz. Önmagában a görcsös akarás is akadályozhatja a teherbeesést, másrészt egy éven belül még normális, ha nem sikerül.
10/16 anonim válasza:
De, ezen is múlhat.
Tény, hogy nem raktározódik, nem ez az ok, hanem az, hogy a tabletta által leállított természetes rendszer NEM mindig indul újra azonnal vagy nem áll helyre normálisan. Erre pedig annál nagyobb az esély, minél rendszertelenebb ciklussal kezdte el valaki szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!