16 évesen szerintetek mennyire megengedett a fogamzásgátló tabletta szedése?
Szerintem 16 évesen is elég fiatal vagy hozzá. Hiába hangoztatják, hogy ma már nincs akkora hormontartalma, ugyanolyan káros, mint rég. (Ezt nem csak én mondom, egy főorvos ismerősöm is elmondta, és próbál mindenkit lebeszélni a szedéséről).
Bőven elég lenne most még a gumi is, ami a legbiztonságosabb, mert lehet, hogy megegyezik a hatékonysága a tablettáéval, de még a nemi betegségek ellen is véd.
Ugye azért vérvételre elküldött mielőtt felírta a tablettát? Mert ezt nem lehet csak úgy hasraütés-szerűen felírni, hogy "lesz, ami lesz"..
Fogamzásgátlóval meg a nőnek szarabb, ha akár csak 1-2 gyakori mellékhatás befigyel (hüvelyszárasság, libidócsökkenés, hüvelygomba...).
Kérdező!
Reméljük, hogy rendszeres, évek óta beállt ciklussal kezdted el szedni, különben megnő a tabletta letétele utáni meddőség esélye.
Valamint hogy rendesen kivizsgált, elküldött vérvételre és levette a kenetet a rákszűréshez.
Remélhetőleg nem volt a családodban trombózis, szívbetegség, veseprobléma, kiterjedt visszér, te pedig nem dohányzol és nem vagy duci.
Ha minden ok, akkor nem vagy nagyobb veszélynek kitéve mint egy kicsivel idősebb.
Viszont ha bármi hibázik, jobb ha nem szeded.
16 évesen kezdtem szedni, aztà. Kb. 21 évesen abbahagytam, mert libidócsökkenést okozott. Azóta sem szedem, mert nem kell, hogy az amúgy is rendetlen hormonhàztartàsomat elnyomja.
Ha àllandó pàrkapcsolatban élsz, ez az egyik legkényelmesebb megoldàs, de nem gondolom, hogy hosszú tàvon egészséges. Vérvétel volt legalàbb?
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Igen, van párkapcsolatom, elég komoly a dolog. De sajnos vérvétel nem volt, csak hüvely és alhasi vizsgálat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!