Terhes lettem, mit csináljak?
22 éves nő vagyok, fél éve házasodtunk össze a férjemmel és egészen jól elvagyunk. Anyagilag is jól állunk, bár nem vagyunk gazdagok, de kényelmesen kijövünk a pénzünkből és valamennyit (havonta 10-20-30 ezret, ez változó) tudunk is félretenni.
A probléma az,hogy úgy néz ki terhes vagyok, bár orvoshoz csak hétfőn fogok menni. Teljesen kétségbe vagyok esve, még 1 évet szerettünk volna várni vele. A problémám igazából az lenne evvel, hogy egyetemre járok még és közben egy kis cégnél is dolgozom. Nagyon szeretem a munkámat, szívesen maradnék egyetem után is ott. Eddig jól be tudtam osztani az időmet, azonban ha most gyereket vállalok vagy a munkámat vagy az egyetemet abba kell hagynom a gyerek születése után egy kicsit, és természetesen ez a munkám lenne. Nagyon nem szeretném otthagyni viszont az állásomat, mert tényleg nagyon szeretem. Anyagilag nem lenne probléma, mert csak részmunkaidőben dolgoztam ott, inkább "zsebpénznek" számított a keresetem, az egyetemet biztos vagyok benne,hogy így is folytatni tudom majd.
Fogalmam sincs, hogy mit csináljak ha bebizonyosodik, hogy tényleg terhes vagyok. Bármilyen tanácsot, lelki segítséget örömmel várok!
A leírtak alapján, ha valóban terhes vagy és 1 év múlva amúgy is szerettetek volna gyereket, szerintem semmiképpen se vetesd el. Nem nyomorogtok, minden rendben, vétek lenne nem megtartani a babát.
Nekem ez a véleményem.
Az a baj az ilyen kérdéseknél, hogy lényeget nem írnak le.
Van segítség közelben? Nagymama, jó barátnő?
Mennyire esik egybe a te munkaidőd és a férjedé? Ha nagy az átfedés akkor van aki tudna vigyázni a gyerekre?
Milyen tagozaton vagy?
Mennyi a munkaidőd pontosan?
Beszélj a férjeddel!
A gyerek mellett lehet egyetemet végezni, egy ált. isk osztálytársam gyerek mellet végzett el több egyetemet, ma a szakmájának elismert szakértője.
Arról nem írsz, hogy esetleg, ha nem tudjátok a gyereket vállalni örökbe adjátok. (lelkileg az sem könnyű)
Ha a munkaadód nem támogat a gyermekvállalásban, akkor nem akkora gáz, hogy elveszíted (igaz még mindig nagyon nehéz munkát szerezni, de minden normális munkahely tolerálja, ha egy munkatársnő gyermeket vár)
A férjed mit mond?
Nekem nagyon úgy jön le, hogy nem akarod ezt a babát.
Nagyszülők,segítség van a közelben, de az anyukámat nem szívesen terhelném hosszútávon.
Én változó,hogy mennyit dolgozom, órarendemtől függ év közben,4,6,8 órát, most nyáron meg minden nap 8-10 órát.( Van amikor hamarabb végzünk) Viszont mind a ketten reggeltől dolgozunk.
1, Ha nappalin tanulsz, akkor jár a diplomás GYED, a GYED EXTRA keretében, így még több is lesz a bevételetek.
2, Én 23 vagyok. 2 éve házas, és a hónapban fog megszületni a kisbabánk. Én se fejeztem még be az egyetemet, de átmentem levelezőre, így könnyebb lesz a pici mellett. Valamint eddig is (nappali mellett is) 8 órában dolgoztam. Minden megoldható.
Szerintem az egyetemet semmi képpen ne hagyd ott. A munkában, meg beszélj a főnököddel és találjatok ki valami megoldást, ami mind a kettőtöknek megfelel. Nem tudom mit dolgozol, de azért a legtöbb helyen lehet előnyös megállapodásokat kötni.
Akkor nem értem, akkor amúgy is fel kéne adnod a munkádat jövőre.
Hogy most egy évvel előbb vagy később az szerintem ebben az esetben mindegy.
Az anyaság azért valahol egy életmód, mondjuk az első évben mindenképpen, de a bölcsőde csak 20 hetes kortól választható de még ott is, ha eltüsszögi magát a gyerek már hívják a szülőket.
Ezt valahol el kell fogadni ha gyereket akartok.
Úgyhogy nekem is inkább az az érzésem, hogy nem szeretnél, még gyereket, sőt, az az érzésem, hogy te még jövőre sem szeretnél, nincs ezzel probléma, de miért nem így beszéltétek akkor meg?
Mondjuk 22 évesen szerintem is korai még a gyerek. A férjed nem tudom mennyi idős, de lehet ott is korai még. Amúgy is volt cikk nem olyan régen, hogy a fiatal apák hamarabb halnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!