1 évig szedtem fogamzásgátló tablettát,de nagyon nem tett jót a szervezetemnek,aztán a férjem (akkor még párom) javaslatára abbahagytam. 1 évig védekeztünk megszakítással,vagy gumival (ami engem zavart és nem őt). Aztán az első éles hónapban,mikor már szerettünk volna babát egyből megfogant. Most 17 hónapos és a születése óta csak ezt a módszert alkalmazzuk. Hogy miért? Mert a férjem megfelelően alkalmazza és ha véletlen "becsúszna" a baba,akkor sem lenne baj. Augusztustól ismét élesben megyünk,mert már jöhet a tesó. Szülés után már több babát nem szeretnék,szóval spirál lesz :) Kérdésedre a válaszom röviden: Azért alkalmazzuk ezt a módszert,mert kis körkülönbséget akarunk a babák között és addig nem szerettem volna se spirált,se semmit,mert felesleges. Ha teherbe estem volna,akkor szerető családba érkezne,gond nélkül. Viszont azért kezdünk csak most élesbe,mert meg szerettem volna várni a nyár végét,kiélvezni a kirándulásokat hányás nélkül :)
2015. júl. 17. 13:56
32/52 anonim válasza:
Szóval, mi mióta együtt vagyunk a párommal ezt a módszert alkalmazzuk. Én sosem szedtem fogamzás gátlót, és nem is fogok amíg meg nem lesz a két egészséges gyermekem. Tudom, minimális a hormontartalma, de akkor is tartok az ilyen hormonkészítményektől. Ez persze csak az én véleményem. Az előző párom megoldotta a védekezést óvszerrel. A mostani párom nem szereti a gumit, ki vagyok én, hogy elítéljem? Én a gyógyszert nem szeretném! Felnőttek vagyunk (most már útban az első gyerekkel - akit terveztünk) lakással, kocsival, jó munkahellyel - én elegendő munkaviszonnyal. Ha hamarabb becsúszott volna a gyerek akkor sem áll a feje tetejére a világ. Ha jól tudom azt nem értitek, ha mindegy, hogy mikor jön a gyerek akkor miért nem csináltuk egyből. Azért mert nem mindegy mikor jön, de ha jött volna hamarabb nem esünk kétségbe, mert meg tudtuk volna oldani akkor is. Mivel rosszabb szerintetek egy így megfogant baba, mint mikor valaki fogamzásgátlás mellett lesz terhes és nem is akarta? Ha ésszel csinálják (felnőttek!!!) akkor pedig nem rosszabb védekezés, mint a többi (pl. előző párommal nekünk szakadt ki gumi, mivel akkor 18 voltam vettem is be esemény utánit). Élvezet? Most írjam le??? Komolyan?? :) Mindenki mást szeret! :) Remélem sikerült pár kérdésetekre válaszolni. :) (Félek a lepontozástól, remélem nem estek nekem! :) Ez egyéni tapasztalat!)
2015. júl. 17. 13:58
33/52 anonim válasza:
Egyszerűen nehéz megérteni ezt.
Felnőtt emberek, akik elhatározták, bármikor jöhet a gyerek, ugye? Akkor miért húzzák ki mégis a férfiak a csúcson?!
Vagy összejön az előváladéktól vagy nem?
Ha igen, úgy is jó, ha nem, jaj, de ügyes, mennyire ismeri a testét?
MIRE JÓ EZ?
2015. júl. 17. 14:10
34/52 anonim válasza:
"Erről az olyan szép, hogy vártunk"-ról annyit: mindketten tesómmal becsúszott gyerekek vagyunk, (szerintetek rendes védekezés mellett). Nem tette tönkre a szeretetteljes gyerekkorunkat, hogy Apu-Anyu nem tervezett. :) Egyáltalán nem ezen múlik egy gyerek sorsa.
Egyébként ez szerintem olyan dolog, ha ennyire elutasítjátok a ha jön a baba jöjjön, de azért még ne most észjárást, nem is fogjátok megérteni! :) A lényeg, nekünk így jó! Nektek ez miért fáj? :) Ha több gyerek csúszik be, mint amit terveztünk, sem fogok abortuszra menni, nyugi! Elvből ellenzem! :)
2015. júl. 17. 14:12
35/52 anonim válasza:
"ennyire elutasítjátok a ha jön a baba jöjjön"
Nem, nálam ez úgy volt, hogy jöhet a gyerek, nem védekezünk. Nem megszakítunk, ami ugye nem védekezés...
2015. júl. 17. 14:15
36/52 anonim válasza:
Most miért kell itt lepontozni az embereket? Ha valakinek így jó,akkor mi köze van hozzá egy idegen embernek és legfőképpen,hogy veszi a bátorságot,hogy itt lepontozza,lemondja a másik embert,csak azért,mert Ő így védekezik. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Emberek ezt tartsuk tiszteletbe. Ha meg becsúszik az a gyerek nem Ti fogjátok felnevelni,eltartani.
2015. júl. 17. 14:20
37/52 Julie S válasza:
#33: Felnott emberek, akik keszen allnak arra, hogy fel tudnak nevelni egy/tobb gyereket, de azert meg varnanak vele egy kicsit. Ehhez valasztjak a legegyszerubb modszert (se penz, se eszkoz nem kell hozza). Ha megse sikerulne kesleltetni a gyermekaldast, akkor is keszen allnak ra. Igy mar erted?
2015. júl. 17. 14:22
38/52 anonim válasza:
Te utolsó, nézd már meg, ki áll nullán:) Bár kicsit sem zavar, csak feltettem a kérdéseimet. Úgy látszik, sokaknak fáj az igazság.
2015. júl. 17. 14:23
39/52 anonim válasza:
Milyen igazság? Az,amit Te tartasz igazságnak kedves utolsó? Nevetséges vagy :D
2015. júl. 17. 14:25
40/52 anonim válasza:
Az élvezetről annyit. A párom mindig odafigyel rám az együttlétek során... én nem panaszkodom. Arról pedig gondolom már hallottatok, hogy a férfiak többsége jobban szereti az alternatív befejezést.... Így már érthető lehet az élvezet része is :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!