Akik megszakítással vannak együtt, azok miért teszik?
Ha akarnak babát, és nem baj, ha jön, akkor miért nem tud két felnőtt ember úgy dönteni, hogy akkor csináljuk?
Ha nem akarnak babát, akkor miért nem tesznek meg mindent azért, hogy ne legyen?
Mi ez a köztes átmenet? Hogy lehet egy ember életét és egy család sorsát ilyen "minden mindegy" alapon eldönteni?
Csak nekem furcsa ez?
Őszintén, akik így védekeznek, mire gondoltok közben? Szeretném megérteni.
Nem. Mert a "hogy vártunk"-nak nem sok köze van ahhoz, hogy "hogy hoztunk össze".
Ha "becsúszott" volna, nem pedig az első éles hónapban hozzuk össze, akkor se éreztük volna másként, akkor se vártuk volna kevésbé.
Ehhez nyilván az kellett, hogy úgy választottuk ezt a módszert, hogy egyetértés volt köztünk, és tisztában voltunk minden "kockázatával", valamint az, hogy az "éles" próba felvezetőjeként tekintettünk rá.
Én ilyen helyzetben azt mesélném a gyerkőcnek, hogy nagyon nagy meglepetés voltál :)
Nem értem mit nem lehet azon megérteni, hogy nem gond ha jön a baba. Legalább így aztán biztos hogy egyik fél sem görcsöl rá a témára, meg számolgat, meg hőmérőzik... gyereket gyárt...
Tudod mi tiszteletlenseg? Ha szuletese utan nem kapja meg a pici emberpalanta az ot megilleto torodest es szeretetet.
Egy agyontervezett-szervezett vilagban elunk, emberkez alkotta kornyezetben eljuk le az eletunket, lassan mar alig van valami termeszetes a kozelunkben meg a mindennapjainkban, mindenbe durvan beleavatkoztunk (a novenyektol az allatokig, a kulonbozo elohelyekbe, a sajat fajunkba is). Ez is oriasi tiszteletlenseg az elettel szemben. Legalabbis az en szememben. Az, hogy egy termeszetes, eszkozmentes modszerrel kesleltetem a gyermekvallalast es hagyok eselyt az eletnek, hogy utat talaljon maganak, ha akar, szerintem egyaltalan nem tiszteletlenseg. A gyerekemet nem az fogja erdekelni, hogy mennyire terveztuk meg a fogantatasat, hanem az, hogy miutan megszuletett a testi es erzelmi szuksegletei kielegitesre kerultek-e (volt-e mit enni-inni, nem fagyott-e meg telen, kapott-e szeretetet, torodest, foglalkoztunk-e a problemaival, stb). Ezek a fontos dolgok, nem a tervezettseg.
25-ös válaszolóhoz!
"Nem értem mit nem lehet azon megérteni, hogy nem gond ha jön a baba. Legalább így aztán biztos hogy egyik fél sem görcsöl rá a témára, meg számolgat, meg hőmérőzik... gyereket gyárt..."
De akkor miért kell megszakítani?! Akkor jöjjön! Olyan ember, aki eltervezi, hogy már jöhet a baba, nem fogja megszakítani. Ha igen, lutrizik.
Nem tudom, ki miert teszi, magunkrol tudok beszelni, mi ovszerrel vedekeztünk, amikor mar nem lett volna baj, ha becsuszik, es csak kb. a felenel huztuk fel. Semmilyen hormont nem szedhetek, spermicidekben, tablettaban nem bizom, ovszerrel sokkal rövidebb ideig elvezem. Nekünk jo megoldas volt ez igy, igy a vegen nem is kellett igazan megszakitani.
Ezt onnantol csinaltuk igy, mikor mar szerettünk volna babat, de a körülmenyek meg nem alltak teljesen keszen ra. Ugy voltunk vele, hogy örülünk neki, ha becsuszik, de direktbe meg varni akartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!