Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik megszakítással vannak...

Akik megszakítással vannak együtt, azok miért teszik?

Figyelt kérdés

Ha akarnak babát, és nem baj, ha jön, akkor miért nem tud két felnőtt ember úgy dönteni, hogy akkor csináljuk?

Ha nem akarnak babát, akkor miért nem tesznek meg mindent azért, hogy ne legyen?

Mi ez a köztes átmenet? Hogy lehet egy ember életét és egy család sorsát ilyen "minden mindegy" alapon eldönteni?

Csak nekem furcsa ez?

Őszintén, akik így védekeznek, mire gondoltok közben? Szeretném megérteni.

2015. júl. 17. 10:05
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
87%

Alapvetően logikus az érvelésed, tul.képpen egyet is értek vele, mégis itt vagyok élő példának, aki megszakítással volt együtt néhány hónapig a férjével.

Amíg határozottan nem akartunk gyereket, addig fogamzásgátlót szedtem, ha bármi hiba volt (pl. antibiotikum, vagy 6 év alatt 2x elfelejtettem bevenni), akkor sem kockáztattunk, ilyenkor óvszert is használtunk.

Aztán abbahygtam a fogamzásgátlót, már tudtuk, hogy kb. mikor szeretnénk gyereket a közeljövőben, 1-2 hónapig óvszerrel védekeztünk, és akkor áttértünk a megszakításra. Úgy voltunk vele, hogy akarunk gyereket, de csak pár hónap múlva, de tul. képpen érzelmileg, anyagilag, mindenhogy készen voltunk már a gyerekvállalásra, szóval ha becsúszott volna, akkor is örültünk volna. Aztán pár hónap megszakításos együttlét után az első "próbálkozásra" összejött a gyerek. Azért írtam idézőjelben, mert mi tényleg nem projektként tekintettünk erre, valahogy eszünkben sem volt, hogy mi most gyereket csinálunk, de persze akartuk a gyereket (ez most lehet kusza, de mindegy).

Azóta megszületett, most megint az a korszakunk van, hogy határozottan nem akarunk, most úgy döntöttünk, hogy óvszerrel védekezünk, soha nem kockáztatunk, és ez így rendben van mindkettőnknek, tehát nem arról van szó, hogy a férjem lusta, vagy kényelmes típus lenne, és azért voltunk együtt megszakítással.

Egyébként az, hogy a vége előtt váltani kellett a megszakításnál, egyikünknek sem okozott gondot, máskor is csináltuk/csináljuk így.

Jó hosszú voltam, lehet külső szemlélőnek nem is érthető, de a lényeg, hogy adott élethelyzetünknek akkor így volt megfelelő. Most meg másképp megfelelő.

2015. júl. 17. 10:32
 12/52 anonim ***** válasza:
40%

Nem, nekem is furcsa és érthetetlen.

Ha nem akarunk gyereket, óvszert használunk. Nem hiszek a kiszakadt és lyukas óvszerek százaiban, amiről itt olvastam az elmúlt 7 évben.

Ha akarunk gyereket, akkor meg nem védekezünk.

Ez a megszakítás egy egyszerű butaság, hazardírozás! Felnőtt emberektől! De ha itt egy 16 éves ír ilyenről... Akkor 50-en ugranak rá!

Nem így kell példát mutatni, hogy bezzeg mi 6-8 évig így csináltuk, milyen ügyesek vagyunk...

2015. júl. 17. 10:42
 13/52 A kérdező kommentje:

Azért egy 16 éves srác és egy 30 éves férfi önuralma, és testismerete kicsit más, szerintem. A megszakításkor ez sem elhanyagolható szempont.

Amúgy az óvszerre visszatérve: a jó pearl index csak helyes használat mellett garantált. De nagyon gyakori, hogy nem tudják, hogyan kell használni, és akkor jönnek a gondok. Engem meglepett, mikor ezt olvastam, hogy ezek a problémák milyen gyakoriak: [link]

2015. júl. 17. 10:45
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

Én pont a "nem baj, ha jön a baba" indokot tartom egyedül érthetőnek (és az elveim szerint elfogadhatónak) a témában.

Ha valakinél nem jöhet, és biztosan elvetetné, ha netán besikerülne és mégis így "védekezik", azt felelőtlennek tartom.

Soha nem mertem volna így hazárdírozni egy élettel.

Viszont amikor odáig jutottunk a párommal, hogy X hónap van az esküvőnkig, Y hónap kell hogy meglegyen a max. időtartamú GYED jogosultsághoz egy munkanélküli időszak után, Z pedig, hogy minimális hitellel belevághassunk a lakásvásárlásba, ugyanakkor már akkor elegendő félretett pénzünk volt ahhoz, ha netán "becsúszna" nem mentünk volna falnak, akkor letettük a gumit és átálltunk erre.

Eleinte néztük hozzá a naptárat is, kombináltuk a kettőt, később lazítottunk, míg végül ahogy közeledtek a "határidők", belevágtunk élesbe.

Még jó, hogy csak így fokozatosan álltunk át, mert még így is az esküvő és a lakásvásárlás előtt sikerült összehoznunk az első hónapban.

2015. júl. 17. 11:05
 15/52 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom, hogy kb. ugyanazt sikerült írnom, mint a 11-esnek. :)
2015. júl. 17. 11:08
 16/52 anonim ***** válasza:
85%
Mi is így védekeztünk 3 évig, az esküvő után. Konkrétan még nem akartunk gyereket, de ha besikerül, nem lett volna baj. Mit nem lehet ezen érteni, én ezt nem értem. Nem csúszott be, de ha úgy is lett volna, akkor örülünk neki. Nekünk más nem nagyon jött be, fogamzásgátlótól nagyon híztam, gumival meg kínlódtunk, mert a férjemnek nagyon vastag és körül van metélve, a nagy méretűt is alig tudtuk feltuszakolni, elvette a hangulatát az egésznek. A spermicidről meg ne is beszéljük, mikor félórával előtte fel kell tenni... Így sokkal kényelmesebb volt, bármikor, bárhol, nem hormonális, nem szarakodsz, miért ne?
2015. júl. 17. 11:26
 17/52 anonim ***** válasza:
76%

Ez a kérdés már bennem is felmerült, mert szerintem sem logikus.

Ha gyereket szeretnék, akkor készülök rá, teszek érte. Ha meg nem, akkor védekezem ellene. Ez tényleg olyan: "majd lesz valami, leszarom" hozzáállás.

Sokan egyébként azért választják ezt a megoldást, mert nem ismerik megfelelően a védekezési módszereket. A legtöbb ember számára három módszer van: gumi, tabletta, megszakítás. A gumit sokan nem kedvelik (bár szerintem nagy része hiszti, azért nem bírja sok ember elviselni, mert a csapból is az folyik, hogy szar....), a tablettától ódzkodnak, így ez marad. Ahhoz meg nincsenek meg a képességeik, hogy kicsit utánajárjanak egyéb dolgoknak is....

Egyébként mindezek ellenére nálunk is néha megszakítás megy. Miért? Hormonos védekezés nálam nem jöhet szóba, a spermicid kegyetlenül csípett, a pesszárium (vagyis nekem leám van) levétele kegyetlen, attól félek közben, hogy egyszer a méhem is kijön vele. Spirált szülés előtt nem tetetek fel.

Így maradt az óvszer. Amíg tényleg úgy éreztem, hogy tönkretenném az életem egy gyerekkel, addig szigorúan minden egyes alkalommal használtunk is gumit.

De aztán már eljutott olyan szintre a kapcsolat is, meg az életem is, hogy azt mondom, ha sikerülne egy nem kívánt terhesség, akkor nem abortuszra vagy a nagykésért rohannék. Nem szeretnék kifejezetten még most gyereket, de ha összejönne, hát szeretettel várnánk. De hozzáteszem: nem cigizek, nem iszok, és más okból kifolyólag még folsavat is rendszeresen szedek.

Na meg nálam tényleg szinte az esély arra, hogy így összejöjjön, mert egy évben nagyjából 2-3 alkalommal van ovulációm. Ha tényleg teherbe esnék ezzel a módszerrel, azt kisebb csodának tartanám:D

Viszont nekem sem a kedvencem egyébként, szerintem már a gumi jobb, mert akkor bennem mehet el a párom. Viszont ő meg jobban szereti anélkül, így néha így, néha úgy csináljuk.

2015. júl. 17. 11:27
 18/52 anonim ***** válasza:
"szinte 0 az esély arra"... Véletlen kimaradt a 0:)
2015. júl. 17. 11:29
 19/52 Julie S ***** válasza:
57%

Nalunk ugy van, hogy nem akarunk sok gyereket, de ha az eddigi egy lanyunkon kivul veletlenul osszejonne meg egy-ket gyerkoc, azzal semmi gondunk nem lenne, foleg, hogy en szeretnek meg egy gyereket a mar meglevon tul. Parom azt mondja, hogy o nem akar tobb gyereket, de ha besikerulne, o sem akarna elvetetni. Tudod, o ilyen, hogy nehezen dont, inkabb sodrodik, de emelle szerencsere egy felelossegteljes ember.

Az elso gyereket is igy hoztuk ossze, hogy addig-addig lazitottunk szandekosan a vedekezesen, hogy vegul csak terhesseg lett belole. A paromat tuti, hogy feszelyezte volna a tudat, hogy na akkor most gyerekcsinalas van, igy viszont mas volt a dolog. Es mivel sok eve megszakitassal csinaljuk, igy ez mar reszeve valt az egyuttletnek, nem zavaro, nem rontja el. A megszakitas raadasul ingyen van, nem kell ellenorizni, felrakosgatni, kenegetni, se a hormonrendszerembe beavatkozni, esetleg tonkre is vagni. Nekunk jol is mukodik ez a modszer, foleg akkor, ha direkt nem rontjuk el. En eleg pontosan tudom, mikor kell jobban vigyazzunk, a parom is nagyon jol tudja mikor kell kiszallni. Tulajdonkepp semmi elokeszulet nem kell hozza, csupan annyi a dolog vele, hogy van egy pont az egyuttlet soran, amikor ki kell venni.

2015. júl. 17. 11:42
 20/52 anonim ***** válasza:
13%

" Konkrétan még nem akartunk gyereket, de ha besikerül, nem lett volna baj. Mit nem lehet ezen érteni, én ezt nem értem"

Azt nem lehet rajta érteni, hogy ha akarsz gyereket, akkor nem védekezel, ha nem akarsz még, akkor meg védekezel addig, amíg nem akarsz. És ha nem gond, hogy jön a baba, akkor meg megint csak nem védekezel, mert ha belegondolsz, akkor a pároknak a nagy többségének több hónapnyi próbálkozás után jön csak össze úgy is, hogy beleélvezés történik, ergo, ha nem gond, ha becsúszik, akkor nem kell abszolút védekezni és mivel nem gond, ezért össze is jöhet, nem?

Ha meg meg van szakítva, akkor meg valóban valamiért mégsem akartok még. És ha nem akartok, akkor miért nem lehet védekezni?

Semmi logika nincs az ilyenben.

És azt is megértem, aki úgy gondolja, hogy nem így kéne gyereket vállalni, hogy vagy összejön vagy nem. Ha akarok, teszek érte, ha meg nem akarok, akkor meg teszek ellene.

Ennek ellenére mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó, csak én teljesen megértem, aki nem érti azt, hogy mi értelme van a megszakításnak.

2015. júl. 17. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!