Mit tanácsoltok? Mondjunk el mindent, vagy várjunk még ezzel?
Egy jóideje próbálkozunk már párommal, de még nem jött össze a baba. Sajnos nálam merültek fel problémák, már volt egy műtétem, de most lehet lesz mégegy. Egyedül édesanyám tud erről (babaprojekt és probléma), megkértem ne szóljon senkinek, nem akarom, hogy sajnáljanak és zaklassanak, hogy mikor jön már össze. Még a tesómnak sem mondta el, tényleg betartotta, pedig tök jóban vagyunk. A problémám igazából az, hogy elmondjuk-e párom szüleinek is ezt a dolgot. A következő műtétem kicsit nagyobb lesz és hazudni nem akarok, hogy miért vagyok kórházban. Viszont azt nagyon nem szeretném, hogy sajnáljon anyósom, előző műtétemnél ő sírt és símogatott, hogy ugye félek. Lehet bennem a hiba, de ettől kivagyok. Nem halálos beteg vagyok és attól nem leszek jobban, hogy ő sír. Persze tök jól esik, hogy együttérez, de ennek is vannak határai (kicsit szereti a drámát, valljuk be). A másik bajom ezzel, hogy ő viszont nem tud titkot tartani. Ha ő tud vmit, akkor azt a család többi tagja még aznap megtudja és a munkahelyén is elkotyogja. Tisztelem őket és páromat is, ezért nem akarok titkolózni, de nem tudom mi lenne hosszútávon a jöbb döntés nekem.
Hogy lehetne ezt kezelni, megoldani? Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tettetek?
szia , hat ha engem kerdel en nem mondanam el , ugyanez a helyzet nalunk is mi ket eve probalkozunk , holnap ismet megyek egy masik orvoshoz , en szemely szerint nem mondtam senkinek mert mar ismerem es tudom az emberekrol hogy nehe nagyon rosszindulatuak tudnak lenni , de a ferjem a kis "naiv " sajnos eleg sok embernek elmondta es igy lett is kovetkezmenye :
pl szembejon az uton es azt kerdi nalatok meg mindig nem jott ossze ? szegenyek ? kepzeld nalunk jon a masodik vagy atkuldi emailbe az ultrahangios kepet es odairja tudom hogy bant ez teged de ha rosszul esik inkabb ne nezd meg a kepet , na en ezektol a sajnalkozasoktol vagyok kiborulva
ha ugy gondolod anyos nem tud titkot tartani inkabb ne mondd el neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!