Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tanácsoltok? Mondjunk el...

Mit tanácsoltok? Mondjunk el mindent, vagy várjunk még ezzel?

Figyelt kérdés

Egy jóideje próbálkozunk már párommal, de még nem jött össze a baba. Sajnos nálam merültek fel problémák, már volt egy műtétem, de most lehet lesz mégegy. Egyedül édesanyám tud erről (babaprojekt és probléma), megkértem ne szóljon senkinek, nem akarom, hogy sajnáljanak és zaklassanak, hogy mikor jön már össze. Még a tesómnak sem mondta el, tényleg betartotta, pedig tök jóban vagyunk. A problémám igazából az, hogy elmondjuk-e párom szüleinek is ezt a dolgot. A következő műtétem kicsit nagyobb lesz és hazudni nem akarok, hogy miért vagyok kórházban. Viszont azt nagyon nem szeretném, hogy sajnáljon anyósom, előző műtétemnél ő sírt és símogatott, hogy ugye félek. Lehet bennem a hiba, de ettől kivagyok. Nem halálos beteg vagyok és attól nem leszek jobban, hogy ő sír. Persze tök jól esik, hogy együttérez, de ennek is vannak határai (kicsit szereti a drámát, valljuk be). A másik bajom ezzel, hogy ő viszont nem tud titkot tartani. Ha ő tud vmit, akkor azt a család többi tagja még aznap megtudja és a munkahelyén is elkotyogja. Tisztelem őket és páromat is, ezért nem akarok titkolózni, de nem tudom mi lenne hosszútávon a jöbb döntés nekem.

Hogy lehetne ezt kezelni, megoldani? Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tettetek?

2010. márc. 4. 12:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
szia! én 3 napig voltam korházban,senki sem tudta, csak az én szüleim és a férjem anyósomék sem, aztsem tudják hogy mi is próbálkozunk 3 éve:((Én mindig tagadok tudom csúnya dolog, de nálunk is az a probléma hogy mikor cystám volt nagyon régen, akkor azt kérdezgették anyósomék hogy ugye lehet gyerekem na nagyon rosszúl esett. hogy ezzel foglalkoztak még a szüleimet is ezzel faggadták az uton. akkor döntöttem senkinek semmit, én nem mondanám el nekik. meddig leszel korházban?????ja amugy persze nálunk már gyanitják a dolgot, de én nem mondok nekik ilyet még tagadok is hogy nem akarunk ,és igy tuti bisztosak nem lehetnek benne!!!!!!ha elmondanám azzal zaklatnának hogy akkor soha nem lehet a fiuknak gyereke????szóval ez nekem nem hiányzik igy is ki vagyok!
2010. márc. 4. 15:16
 12/13 anonim ***** válasza:

szia , hat ha engem kerdel en nem mondanam el , ugyanez a helyzet nalunk is mi ket eve probalkozunk , holnap ismet megyek egy masik orvoshoz , en szemely szerint nem mondtam senkinek mert mar ismerem es tudom az emberekrol hogy nehe nagyon rosszindulatuak tudnak lenni , de a ferjem a kis "naiv " sajnos eleg sok embernek elmondta es igy lett is kovetkezmenye :

pl szembejon az uton es azt kerdi nalatok meg mindig nem jott ossze ? szegenyek ? kepzeld nalunk jon a masodik vagy atkuldi emailbe az ultrahangios kepet es odairja tudom hogy bant ez teged de ha rosszul esik inkabb ne nezd meg a kepet , na en ezektol a sajnalkozasoktol vagyok kiborulva

ha ugy gondolod anyos nem tud titkot tartani inkabb ne mondd el neki

2010. márc. 4. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Én vagyok az aki azt írta mondd el, a lombikos. A titok hazugságot szűl. Hidd el neked is könnyebb lesz ha kitálalsz az embereknek. Az első lépés ahoz, hogy elfogad azt ami van, és pozitívan gondolkodj róla. Most épp bezárkózni próbálsz. Ami depreszióhoz önmarcangoláshoz vezet. A legjobb kiadni a bánatot magából az embernek és nem húrcolni a betegségen kívül még plusz hazugságokat. Ami nagyon fontos egy teherbeesésnél mert sokszor lelki okok húzódnak a hátérben és akkor hiába a sok műtét és jó orvos. Rá fogsz jönni mennyire sokan vagyunk hasonló problémákkal. Különben mikor megfogalmazódott bennem az, hogy lehet soha nem lehet gyerekem akkor én magam ajánlottam fel páromnak azt, hogy hagyon el. Ezt nem a szülők fogják befolyásolni. Én mondom ezeken már túl vagyok mind a sok műtéten és egyeben. Nekem is távolítottak el petefészket miómát, endometriosisom volt ha bármiben tudok szívesen segítek. Ha elfogadsz egy jótanácsot meddőségi központot keres fel ha nem oda jársz. Sok időt és pénzt tudsz megtakarítani vele.Sok sikert a babához.
2010. márc. 4. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!