Ebben a hónapban kezdünk el próbálkozni. Tanácsok?
A legnagyobb problémám az, hogy napi szinten szedek szorongás oldó gyógyszert, Xanax-ot, ami terhesség ideje alatt tilos. Nem tudom, hogyan fogok tudni élni Xanax nélkül, évek óta szedem.
Van valami tanácsotok, hogy hogyan ne görcsöljek rá a dologra? Nagyon rég óta várom már, hogy elkezdjünk próbálkozni, szóval nagyon izgulok.
"Ha ezt nem szedem, nagyon rossz állapotba kerülök, ezért abbahagyni sem tudom, és az orvosom se tanácsolja."
"terhesség ideje alatt tilos. "
Akkor mégis hogyan tervezed a terhesség 9 hónapját? Szerintem először meg kéne próbálnod leállni a gyógyszerrel, utána teherbe esni....
Nagyon jó anonim csoportok vannak, akik mindenféle függőségre vannak specializálódva,én javasolnám, hogy keresd fel őket. Fokozatosan elhagyod a gyógyszert, és a csoportok segítenek a gyerekkori traumád feldolgozásában és minden szorongásos problémára megoldás lehet.
HA ezt végigjártad, akkor gondolkozz a babán, mert nem csak 9 hónap, hanem utána teljes értékű anyukának kell lenned, ami egy xanax-ot szedő nőről nem mondható el.
A gyógyszer nem megoldás a problémákra, csak elnyomja, ezeket fel kellene dolgozni, és kideríteni a valós okot.
A családban mindenkinek van szorongásos zavara, és anyukám is szedte a xanax-ot, egészen fiatal korától kezdve. Amíg terhes volt, addig leállt vele, de utána folytatta, és én is ezt tervezem.
Antidepresszánst nem szedhetek, mert amikor azt szedtem, akkor még inkább előjött az öngyilkos hajlamom (mert a mellékhatások között ott van ez is), ezért írta fel az orvosom a Xanax-ot.
Azért jó tudni, hogy csak ítélkezésre számíthatok az emberektől. Normális ember vagyok én is mint mindenki más, van munkám, otthonom, párom. Szerintem vannak nálam sokkal rosszabb emberek is, akiknek gyereke lett, ezért nem is értem miért engem állítotok be úgy, minta én lennék a világ legrosszabb embere, csak mert mentális betegség mellett babát szeretnék.
Nekem van egy kolléganőm, akinek szintén depressziója, és öngyilkosságra való hajlama van.
Van egy lánya, aki most 21 éves.
Amikor kicsi volt többször is találta meg az anyját begyógyszerezve, mert épp az élete nem úgy alakult, ahogy tervezte. Lehet, hogy most magadat is és a kapcsolatodat is stabilnak érzed, de amint beüt egy kisebb vagy nagyobb probléma, amit nem tudsz feldolgozni, akkor a xanax ellenére is problémák lehetnek.
Volt, hogy anya-lánya közösen gyógyszerezte be magát, majd együtt feküdtek a pszichiátrián. Jó kis élet, mi?
Aztán a lányt el is vették egy időre az anyjától, és otthonba került, mert otthon veszélyeztetve volt, az anyja rossz hatással volt rá.
A lány jelenleg semmibe veszi az anyját, mindenért őt hibáztatja, ahogy ez lenni szokott.
A többiek is csak azt akarják mondani, hogy a xanax egy felületi kezelés. De nem old meg semmit, és mint mondták, függőséget okoz.
Te magad leírtad, hogy súlyos gondokkal küzdesz (depresszió, szorongás, öngyilkossági hajlam stb.), amit csak kemény gyógyszer szedése mellett tudsz kordában tartani és nélküle gyakorlatilag el sem tudod képzelni a létet, ráadásul terhesség alatt nem szabad alkalmazni.
Egy átlag nőt is megvisel, ha hónapokig/évekig nem jön össze a baba, problémás a terhesség, komplikált a szülés, nehéz a felépülés, hasfájós a baba... És ez még csak a kezdet a gyerekvállalás rögös útján.
Véleményt kértél és sokan leírták, hogy jelen állapotodban mindenki jobban járna, ha nem vállalnál gyereket.
'nem is értem miért engem állítotok be úgy, minta én lennék a világ legrosszabb embere, csak mert mentális betegség mellett babát szeretnék.'
Azt meseld mar el, hogy ha meglesz a gyerek, es neked sulyosbodnak a tuneteid (marpedig ez varhato), mihez fogsz? Otthagyod a parodnak, hogy csinaljon vele amit akar? Vagy neveljek a nagyszulok? Allami gondozasba adod? Orokbe adod?
A gyereket te puszta onzesbol akarod, mert megtetszett a 'babazas'. Tudomasul kell venni, hogy ismert mentalis betegseg mellett gyereket vallalni felelotlenseg. A gyerek fogja az egesznek a leginkabb karat latni
Azt is tudomasul kell venni, hogy hiaba tagadod, gyogyszerfuggo vagy, es amig ezt nem oldod meg, NE AKARJ GYEREKET SEM. Azt is tudomasul kell venni,
Anyukámnak ugyan ezek a problémái, mint nekem, és ő is sikeresen felnevelt 2 gyereket. Nagyon jó a kapcsolatunk, és soha nem volt probléma egyikünk betegsége sem. Ilyenek vagyunk, ezt elfogadtuk, és így éljük az életünket. A betegségünk miatt néhány dolog nehezebben megy számunkra, de mindent meg tudunk csinálni, amit más emberek meg tudnak.
Sokkal jobb a kapcsolatunk mint más embereknek a környezetünkben.
A gyerekem is szeretetben és biztonságban fog felnőni, mint én. Jó anya leszek, mint az én anyukám.
Köszönöm a válaszokat, de nincs igazatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!