Szerintetek ilyen anyagi háttérrel elkezdhetünk már próbálkozni?
Most költözünk össze ősszel saját házba, mindkettőnknek van munkája de csak minimálbért keresünk. Van 100ezer félrerakva vészhelyzet esetére. A párom még egy egyéves képzést végez, én meg egy féléves képzést (ingyen van mindkettő).
Szeretnénk még egy autót venni, az kb. jó esetben 200 ezer körül lesz, egy jogsi kéne nekem még, az 150 ezer lesz kb, és a házzal van még egy kis munka ami olyan 100 ezer körül lesz.
Szerintetek így egy év múlva elkezdhetünk majd próbálkozni, vagy ez még nagyon sok kiadás? Szeretnénk mindent megadni a babának, nem akarjuk hogy bármiben is hiányt szenvedjen.
20N
Fejezzétek be ezeket a terveket (suli befejezés, autó, ház felújítás). Ezután legyen legalább 2-300 ezer félretéve, mindkettőtöknek normális munkahely, és akkor nyugodtan belekezdhettek.
Ha 25 évesen szülsz, akkor sem leszel öreg hozzá hidd el, és legalább már összeszokott "család" lesztek a pároddal.
Hitelmentes a ház amúgy?
Igen, nincs hitelünk a házon. Az autó nem annyira lételem, mert közel van minden gyalog is a háztól, de azért jó lenne ha lenne, ha valami nagyon sürgős dolog jön elő.
Szerintem 2 év múlva már meglesznek ezek a dolgok, és akkor még nem is leszünk túl öregek a babához még :)
ne haragudj, de ezek az osszegek, amikrol irsz...200 ezer az autora, 100 ezer a ház javitására..150 jogsi. nevetséges osszegek. 200 ezerért vesztek egy roncsot, amire a gagytátokat is rákolthetitek majd..100 ezer a házra...nem is tudom mi kerul annyiba, mikor csak egy cserepeltetés 800 ezer ft..
ez a pénz, ami nektek van édeskevés.
ráérték még a babával 5-6 év mulva is, mikor már nem ilyen osszegeket tudtok félre rakni illetve nem minimálbérért dolgoztok.
egyébként ..amilyen osszegeket emlegetsz, ugy tunik, hogy egy kis, régi parasztházban laktok..ha meg ugy van, akkor oda még jo sok pénz el fog menni.
Igen, 200-ért is lehet normális autót venni, de arra pont elmegy a "megtakarításotok". (nekem is suzukim van). Átíratás 40.ezer, olajcsere, vezérműszíjcsere (suzukinál vízpumpacsere is) szintén ott lesz 30-50ezer körül. És ezt meg kell tenni használt autónál. (nekünk váltót is kellett 2 hónap után, 15.000 Ft volt, férjem cserélte.
Szóval egy autó sem annyi, mint a vételára. És akkor még szerencsések vagytok, ha nem jön elő valami gond szinte azonnal.
A megtakarítást mindenképp növeljétek.
Mindenkinek mást jelent a "mindent megadni a babának".
Csak a pelenka 10 ezer havonta, plusz folyamatosan a kisruhák, ápolószerek, megnő a fűtés, villany- és vízszámla, minőségi ételekre, vitaminokra van szükség és a kezdő beruházásról még nem is beszéltem (babakocsi, kiságy, légzésfigyelő, pelenkázókomód, digitális hőmérő és páratartalom mérő a szobába, kozmetikumok és ápoló-eszközök, stb.). Persze ezek nélkül is meg lehet neki mindent adni: meleg otthont, törődést, szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!