Tényleg nem szabad kávét és alkoholt fogyasztani a próbálkozós időszakban, illetve kávét a terhesség alatt?
Most vagyunk a próbálkozós időszakban, várjuk, hogy összejöjjön a bébi. Ma olvastam az egyik könyvben, hogy már ilyenkor sem szabad kávézni és alkohol inni. Ez igaz?
Heti 2-3 este iszunk egy-egy likőrt a férjemmel vagy egy pohár pezsgőt. Ezt abba kéne hagynunk már a terhesség előtt?
Van egy Nescafe Dolce Gusto kapszulás kávégépem, napi 1 kávét iszok, nem mindig reggel, van hogy délután vagy este. Akkor erről is le kéne szoknom? Vagy napi 1 kapszulától nem lehet baj?
Napi egy kávé terhesen is szabad.
Az alkohol pedig addig nem árt, amíg a teszt sem mutatja ki a terhességet.
Nyilván, ha valaki rendszeresen, mondjuk napi szinten alkoholt fogyaszt (netán még nagyobb mennyiségben is) és nagy mennyiségben kávét, az egy nem babával próbálkozó embernek sem egészséges és nem tesz jót, de ha most valaki néha-néha megiszik egy pohár alkoholt vagy iszik egy kávét egy nap, amikor babával próbálkoznak, attól az égvilágon nem lesz semmi gond.
De ha már kismama leszel, akkor mivel minden bejut a babához is, így akkor már jól meg kell válogatni, hogy mit fogyaszthatsz és mit nem.
Alkohol: imádtuk a borkóstolókat, most is imádjuk, de én maximum megnyalom, ha nagyon extra borról van szó, az első lányommal sem mertem inni belőle semennyit. Ez az én parám. Próbálkozás alatt viszont nem függesztetem fel, mindig minőségi bort ittunk, és azt is két hetente egyszer.
Kávé: elsővel is ittam, picurral is, vele most vagyok 29 hetes. A férjem az orvosunk is egyben, ő hozza nekem ágyba reggel (cortadot és ristrettot szoktam). Néha őrölünk is, ilyen freies fincsiket. 1-2 kávét iszok/nap, a vérnyomásom okés, apa meg gondolom nem hozna minden reggel kitartóan, ha árthatna.
A sok koffein lelassitja a csillokat, amik gorgetik a petesejtet a vandorlasa soran. De napi egy vagy 2 kave belefer.
En nagy kavefuggo voltam a terhessegem elott, es ugy voltam vele, hogy ha teljesen elhagyom a kavet, akkor tiszta idegbeteg leszek es stresszes, es az sem segiti a teherbe esest. :)
Szia!
Minden reggel kavezok , anelkul nem tudom,hogy csinalnam vegig a napot :D majdnem 6 es 3 evesek a fiaim szoval muszaj. Mondjuk en nagyon sok tejjel iszom. Akkor tettem le a kavet mikor teherbeestem veluk, most is akkor fogom. Bar amilyen hanyinger gyotort , nem is kivantam a kavet.
Alkoholt ritkan iszok pedig szeretem a finom feleedes, voros bort. Havonta egyszer, 1 vagy 2 poharral .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!