Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát szeretnénk. Mennyivel...

Babát szeretnénk. Mennyivel előőtte kezdjem el szedni az elevitet?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 10:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%

"és mi van azokkal akik a 2-3 hónapos korukig nem tudják hogy terhesek,még akkor sem ha nem tervezik a babát és semmi baja nem lett a gyereknek,mert nem szedték a vitamint" Ők az a 399 nő, akiknek folsavpótlás nélkül is egészséges babája született. De te nem tudhatod, hogy a 399-be tartozol-e, vagy abba az egybe, akinek beteg babája születhet folsav nélkül. Tudod vagy nem tudod? Én se tudom.

Mibe kerül védekezni ez ellen a rendellenesség ellen? havi 150 Ft-ba. Ez kevesebb, mint két mozijegy ára, annyiba kerül, mint két hamburger-menü a Mekiben, és még sorolhatnám. Arról van csak szól, hogy a próbálkozás előtt kezd el szedni valamilyen terhesvitamint, mindegy, milyet. (Nem az Elevit mellett kampányolok, hiszen van, akinek másik típus válik be.)

2010. febr. 26. 13:48
 12/16 anonim ***** válasza:
30%
Bocs, havi 1500-at akartam írni.
2010. febr. 26. 13:48
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Én 2 éve nem esek teherbe akkor most 2 éve elevitet kéne szednem?És amig nem volt vitamin addig hogy születtek egészséges babák?
2010. febr. 26. 15:29
 14/16 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudom, itt senki sem tud olvasni? 400-ból csak egy születik betegen, de nem tudod, melyik az!

Régebben sem születtek csupa egészséges babák egytől egyig! Nem tudom, miféle népi hiedelem hiteti el veletek, hogy 30 vagy 60 éve minden csecsemő töktutira egészséges volt, egyetlenegy se született betegen!

[link]

"Tudod a mi családunkban született nyitott gerinccel gyerek aki azóta már felnőtt, de teljesen mozgásképtelen."

[link] "Tisztelt doktor Úr!

Szeretnék érdeklődni a következővel kapcsolatban.Nyitott gerinccel születtem,vizelet problémáim vannak,8 éve mütöttek,bélhólyagom van,a hólyag alja a sajátom.Hála a Jóistennek,csak ritkán kell meg katéterezni magamat,mert kevés vizelet marad vissza."

[link] "Unokatestvérem, aki most 36 éves sajnos nyitott gerinccel született, ezért sajnos születése óta le van bénulva a hólyagja, tehát soha nem érzi, ha pisilnie kell, jelenleg állandó katéterrel él."

És ma sincs ez másképp:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

[link] "Kb. 2 hete kellett a 20. het vegen a terhessegemet megszakitani, mert nyitott gerince volt a kislanyunknak."

[link] "Nagyon sajnálom ami veled történt!

Át tudom érezni a fájdalmadat én is átestem rajta 5 éve.

Annyi különbséggel, hogy nekem nyitott gerince volt a babámnak (fiu volt)."

[link] "Alíz öt hónapos, de máris nagyon sokat szenvedett. A kislány nyitott gerinccel született, annak is a legsúlyosabb fajtájával. Ennek következtében a lábai lebénultak és vízfejűség is kialakult nála."

Nem értem, miért olyan nagy áldozat terhesvitamint szedni 2 évig, ha valaki ennyire szeretne gyereket, ráadásul egészségeset. Tényleg olyan rettenetesen drága? Bezzeg a csokiról, moziról, parfümről, új ruháról nem mond le a leendő anyuka... :-(

2010. febr. 26. 16:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne haragudj, de én nem értem, mitől vagy ekkora dilemmában. Lesz valami bajod a vitamintól? Nem. Alapvetően, mindenkinek ajánlott főleg téli időszakban vitaminkészítményt szedni.

Ha babát szeretnél, nem hiszem, hogy pont ezen az 5000 ft-on kell spórolni... lesznek nagyobb költségek is, tehát ha babáznátok, nyilván fel vagytok készülve valamelyest.

100db-os Elevitet én 5000Ft-ért vettem...az több, mint 3 havi adag.....

Ne kockáztass, abban minden össze van szedve, ami a babának kell, meg neked is (miért rosszak anyáink fogai...a calciumot elvonja a baba...stbstbstb)!

Azonnal kezdj el szedni vitamint! De ha ellenző vagy, amivel csak mélységesen nem egyet érteni tudok, akkor is legalább folsavat szedni kell 3 hónappal előtte, ezt doki mondta!

2010. febr. 27. 17:22
 16/16 anonim ***** válasza:
én gravidát szedek.pozi teszt után kezdtem el szedni.bnőm egyik gyerekénél sem szedett semmit és egészségesek a gyerekei.az én babám is az.
2010. febr. 28. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!