Szedtek Elevitet?
Nem mert Németországban betiltották, ki tudja miért.
Amúgy hányok a terhesvitamintól.
Megpróbáltam rákeresni, mit okozhat a túl sok A vitamin, de nem nagyon találtam konkrétumot (németországi cikkekben sem), a 25 000 NE-hez képest azért a 3600 (ennyi van az Elevitben) lényegesen kevesebb. Szerintem nem a káros hatás miatt nem lehet forgalmazni. A gyógyszercégek lobbija sokkal fontosabb adott esetben, mint a tények.
Tisztelt Doktor Úr,
terhességem eleje óta (sőt már azt megelőző hónapokban is) szedem/szedtem az Elevitet. Emellett kiegyensúlyozottan táplálkozom, minden nap eszem zöldséget, gyümölcsöt, sok tejterméket, húst és néha májat is. Most hallottam, hogy Németországban nem lehet kapni az Elevitet, a magas A-vitamin tartalma miatt nem árulhatja a gyógyszercég, és hogy A-vitamin pusztán táplálékkal is bemegy elég a terhes szervezetbe. A kérdésem az, hogy az Elevitben akkor miért van olyan sok (3600 NE) A-vitamin, és kiegyensúlyozott táplálkozással kombinálva nem árthatott a sok A-vitamin a babámnak?
Válaszát előre is köszönöm,
egy másik "Hamvas" (Judit) :)
Ne foglalkozzék a kérdéssel kedves Judit. Ez olyan, mint az 1000mg-os C-vitamint, ami néhány évvel ezelőtt még tiltólistán volt, most meg a sokszorosát is adjuk. Lassan 20 éve adok Elevitet minden terhesemnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
Hasonlót sokat találtam, ellenvéleményt nem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!