Babát szeretnénk. Mennyivel előőtte kezdjem el szedni az elevitet?
Egy hónappal előtte kell elkezdeni szedni, hogy mire a baba megfogan, a vitaminok (főleg a folsav=B11 vitamin) koncentrációja megfelelő mértéket érjen el a véredben, és így csúnya és gyakori fejlődési rendellenességeket tudjon kivédeni.
Én februárban esküdtem, januárban kezdtem el szedni. csak júliusban estem teherbe, de egyetlen szemre se gondolom, hogy pénzkidobás lenne. (Amúgy is annyi mindenre el tudjuk költeni a pénzt mi, nők: egy havi vitaminadag olcsóbb, mint ha ketten elmennénk egyszer moziba.)
Én csak a peteérés környékén kezdem el szedni addig amíg megjön a menstruációm. Persze ha nem jön meg és pozitív lesz a tesztem akkor folytatom. A folsavat folyamatosan szedem, szerintem az elég a fejlődési rendellenesség megelőzésére.
Én az előző terhességem alatt is Elevitet szedtem az első 6 hónapban és összesen csak 9,5 kilót híztam, ebből 4 kiló volt a baba. Szóval cáfolnám, hogy hizlal, inkább alkati kérdés, hogy kinek melyik jön be. Próbáld ki, ha nem válik be válts másikra.
Szia!!
Szerintem ráérsz akkor elkezdeni szedni ha pozitiv lett a teszted! Én is akkor kezdtem csak!!
Nem érsz rá! Minél korábban kell elkezdeni, már a próbálkozás előtt. ha csak a pozitív tesztnél kezded el szedni, MÁR KÉSŐ, a velőcső záródott, jól vagy rosszul.
Előző válaszoló meglehetősen elbizakodott, amiért azon szerencsés 399 nő közé tartozik, akiknek folsavpótlás nélkül is egészséges babája születik. De nem tudja garantálni ezt SENKINEK! De ha ő lenne az az egy a 400-ból, akinek nyitott gerinces babája születik, akkor most ő is a minél korábbi terhesvitaminszedés mellet kampányolna.
Ne róla végy mintát, és ne kockáztass, nem éri meg! Olvass kicsit utána, és ne hallgass azokra, akik lebeszélnének róla.
"A velőcsőzáródási rendellenességek a leggyakoribb fejlődési rendellenességek közé tartoznak. A magzati idegrendszer fejlődése során az agy és a gerincvelő az ún. velőlemezből képződik, mely normális esetben ún. velőcsővé záródik. Ha a záródás elmarad vagy nem teljes, akkor beszélünk velőcső záródási rendellenességről. A velőcső záródására nagyjából a 4. terhességi héten kerül sor." Ekkor marad ki a vérzésed, Ha ezek után kezdesz el terhesvitamint szedni, az ezen már nem változtat SEMMIT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!