Méhenkívüli terhesség miatti műtét során a méhet is
átvizsgálják?
Figyelt kérdés
Nekem volt már egy méhenkívüli terhességem, de nem a saját dokim csinálta a lapar műtétet hanem éppen aki ügyeletes volt. Azóta nem sikerül újból teherbe esnem és próbáltam rábeszélni a dokimat egy méhtükrözésre, de szerinte felesleges.
Tudom, hogy ti se tudhatjátok, hogy pontosan mi történt velem a műtét során, csupán arra lennék kíváncsi hátha valaki többet tud ezekről a műtétekről, vagy volt már hasonló problémája.
2010. febr. 15. 11:18
1/6 anonim válasza:
volt méhenkívülim, kivették az egyik petevezetéket nagy hasi műtéttel. (16 cm-es vágás)azon eddig el sem gondolkodtam mit néztek és mit nem. szerintem ilyen esetben mindent átnéznek, bár ez késöbb nem szerepel a papíron. tény, hogy 2 évig hiába próbálkoztunk babával. voltam petevezeték átjárhatósági vizsgálaton is. de az igazi gond szerintem a belső feszültség. ha az ember (tudat alatt is) nagyon akar gyereket, akkor az tuti nem jön könnyen. és a belső félelem is gátló tényező ( vajon a következő is méhen kívüli lesz?). szerintem nekem azért jött össze relatív gyorsan ezután, mert annyira beletörődtem, h abszolút nem gondoltam arra, h terhes leszek a közeljövőben. azóta 2 gyerekem van. neked is kívánom, h gyorsan összejöjjön és minden rendben legyen.
2010. febr. 15. 12:09
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Nekem lassan már 3 éve volt a műtét, de laparoszkópiával, tehát 4 pici vágással. Jó lenne ha megnézték volna a méhemet is, de ez már nem fog kiderülni, mert ahogy te is írod nincs a papíron.
Egyébként megnyugtattál a válaszoddal.
2010. febr. 15. 12:38
3/6 anonim válasza:
örülök. :) és szurkolok.
2010. febr. 15. 14:41
4/6 anonim válasza:
Nekem tavaly volt méhenkívüli terhességem. Laporoszkópiával műtöttek, kivették a bal petevezetéket.
Nekem úgy mondta a doki még a műtét előtt, hogy ilyenkor megnéznek mindent.
Műtét után mondta, hogy megnézték a méhemet, meg a másik petevezetéket, de csak kívülről, belülről nem. Ezért készülök most egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatra.
Mert attól, hogy kívülről nem látszódott probléma, lehet, hogy nem átjárható.
2010. febr. 15. 20:47
5/6 anonim válasza:
20,47-es vagyok. A papírra valóban nekem sem írták le, de mindkét doki (aki bent volt a műtétnél) külön-külön is alátámasztotta a fentieket.
2010. febr. 15. 20:48
6/6 A kérdező kommentje:
Azóta már én is voltam átjárhatóságin, ott mindent rendben találtak. És ezért gondoltam, hogy mi van ha a méhemben belül van valami gubanc?! Jó lenne megnézetni, de hát dokim nem akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!