Ha egészégesek vagyunk teljesen, csak egyszerűen nem jön a baba (második, az első elsőre fogant) akkor a closti biztosan (nagy valószínűséggel) segíteni fog?
Akkor mit tartalmaz? (ez csak egy érdeklődő kérdés) egyébként mi uganígy voltunk, van egy kisfiunk aki az első gyógyszermentes hónapban (abbahagytam a fog.gátlót) egyből összejött, és mikor ő 1 éves lett elkezdtünk a kistesó ügyön "dolgozni" és hát csak nem akart jönni, először arra fogtuk, hogy nemrég még szoptattam biztos az a baj (de mensim meg mindig volt rendszeresen).
Aztán eltelt 7 hónap naptározás-hőmérőzés-ovu teszt keretében.
Ezután írta fel a dokim a clostit, 3 hót szedtem, azalatt semmi se volt de mikor abbahagytam abban a hónapban terhes lettem:)
Mondjuk állítólag megnöveli az ikerterhesség esélyét, nekem is 3 érett tüsző volt még egyidőben a petefészkemen, de csak egy termékenyült meg szerencsére.
Most már itt szuszog a kislányom mellettem:))
Velünk szinte ugyanez a helyzet. 2 éve várunk, csak annyi különbséggel, hogy az első gyerekre.
Mindkettőnknek megvolt minden: andrológia, peteérés-követés-a doki szerint gyönyörű tüsző érik magától-, hormonvizsgálat, átjárhatósági, és mivel egyszer már teszteltem pozitívakat, így abból indulunk ki, hogy a méhnyakváladékom sem "öli" a spermákat.
Voltunk a Kaáliban, ahol inszeminációs ciklust kellett volna kezdenünk, de végül nem vállaltam.
Ha egyszer minden tökéletes odabenn, nem akarom a clostyval elrontani. Nem akarom elvékonyíttatni az egyébként tökéletes méhnyálkahártyát, nem akarok cisztákat szerezni. (Anno egy ismerősöm olyan cisztákat szerzett tőle túladagolás miatt, hogy évekbe telt, mire elmúltak. Nem is lett gyereke, az örökbefogadott gyerek már 20 éves. Jó, igaz, ez egy másik véglet.)
Szóval én lenyugodtam, már nem izgulunk. A hőmérőzés megy továbbra is, de az is csak görcsmentesen,és megerősíti, hogy minden rendben. Rábízzuk magunkat a természetre, inkább az általános belső állapotunkat próbáljuk javítani: zöld tea, vitaminok, stb.
Ha szabad ilyet tanácsolni: ha tudtok még várni, inkább várjatok. Addig is legyen minél több örömed az első gyermekedben!
Nem bánnám az ikreket sem. Egyébként 35 éves vagyok, nincsenek éveim arra, hogy kísérletezzünk, várjunk. Nálam csak egy closty-s hónap lenne, utána jönne más megoldás, így a túladagolástól nem félek.
A második válaszolónak: a dokim külön kíhangsúlyozta, hogy ez a gyógyszer nem tartalmaz hormont, hanem (ha jól emlékszem) a központi idegrendszeren keresztül stimulálja a petefészket és serkenti a peteérést.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!