Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valóban kockázatos 4 hónapos...

Green Day4 kérdése:

Valóban kockázatos 4 hónapos terhesen munkát vállalni ami nem fizikai? (Nem veszélyeztetett terhes)

Figyelt kérdés
A barátnőm 21 éves jelenleg. Nem fejezte be a középiskolát és nincs szakmája sem. Amikor mi össze jöttünk akkor még "tanult". Az én keresetemből éltünk. Munkát sem vállalt sokszor. 2 éve vagyunk együtt, első igazi munkája 6 hónap volt. Most terhes lett, és mivel felmondott, semmilyen támogatást sem kap. Albérletben élünk, ami havonta 60000Ft. Most annyival könnyebb, hogy kiadtuk a másik szobát 25000Ft-ért havonta. Csak az én keresetemből élünk most is ami minimálbér. A barátnőmet arra kértem, hogy amit 4 hónaposan el tud végezni, ülőmunkát például vagy otthon végezhető munkával kicsit anyagilag be tudna segíteni. Ő neki ez nem tetszett és most én vagyok a rossz. A barátnőm sajnos nem egy törekvő típus. Valóban 4 hónaposan ennyire megterhelő még az ülő munka is? És persze ha nem, akkor hol tudnának ilyet adni egyáltalán? A válaszokat előre is köszönöm.

2015. febr. 15. 12:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
85%
A helyedben hagynám menni. Ilyen nővel sokra nem mész. Az a baj, hogy úton a gyerek, azt már visszacsinálni nem lehet. Az ilyen nőnek meg egyetlen életcélja az lesz, hogy otthon dögöljön és pottyantsa a pulyákat. Mássz ki ebből a helyzetből, amíg ki tudsz!
2015. febr. 15. 13:35
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőd sajnos lusta,azt gondolja most van alibije a semmittevésre.sajnálom!

Simán dolgozhatna,nem beteg hanem terhes.

Én középidőig dolgoztam terhesen,fizikai munkát hányingerrel fáradtsággal egy már meglévő gyerekkel.

2015. febr. 15. 13:35
 23/44 A kérdező kommentje:
Amit esetleg mentésképpen tudnák mondani hogy kissé most betegeskedik.
2015. febr. 15. 13:47
 24/44 anonim ***** válasza:
9%
Biztos, hogy minden redben vele? Nem lehet, hogy nem tudsz valamit. En is kismama vagyok 10 hetes ezért mondtam, hogy az állásban hamarabb ellehett fáradni.
2015. febr. 15. 13:52
 25/44 anonim ***** válasza:
18%
Viszont te mar kerheted a fizudbol a magzat utan jaro 10 ezer forintos adokedvezmenyt. Errol tudtal?
2015. febr. 15. 14:36
 26/44 anonim ***** válasza:
63%

utolsó, nem kérheti, azt írja, hogy barátnője... a magzati adókedvezményt házasok igényelhetik, ők majd visszamenőleg kérhetik.

őszintén én már azt se értem eddig hogy éltetek minimálbérből ha 60E ment rezsire. miből fogjátok megvenni a baba cuccokat? segít valaki? mert gyerekkel egy minimálbér, ekkora kiadással épp éhehalni lesz elég. sajnállak, hogy ilyen barátnőd választottál, ha már 21 évesen i az ingyenélés a cél, nem lesz ez jobb később sem :( próbálj meg valami jobban fizető állást találni, hogy legalább a babának legyen ruhája meg etetni tudjad

2015. febr. 15. 15:24
 27/44 anonim ***** válasza:

Ne legyen igazam, de ilyen hozzáállással a baba ellátása is nagyjából rád fog hárulni. Amint hazaérsz, kezdhetsz pelenkázni, játszani, ha tápszeres, akkor etetni, meg éjjel kelni hozzá.

Ő fáradtságra hivatkozva a sarokban fog ülni és bambulni.

2015. febr. 15. 16:07
 28/44 anonim ***** válasza:
Ilyenkor lehet tényleg jobb hagyni, elmenni, ha menni akar és távolról támogatni. Bárhogyan is alakulhat ez még, de neki össze kellene szednie magát, te pedig ameddig tartod a hátad, úgy tűnik nem fogja. Sajnos ez a terhességnél bukott ki, de nem a terhesség miatt és a gyerek után sem lesz másképp. Nagyon nehéz lesz így :(
2015. febr. 15. 17:23
 29/44 anonim ***** válasza:
0%

26-os megmutatnád azt a jogszabályt, ami szerint családi adókedvezmény a magzatra csak házasoknak jár? Mert ezt én még nem hallottam...

Mondjuk az lehetséges, hogy élettársi viszony kell hozzá, de szerintem még az sem, mert mi van, ha valaki egyedülálló szülő? Akkor neki nem jár? Ne beszéljünk már hülyeségeket! Szóval kérheti a kérdező is.

2015. febr. 15. 18:33
 30/44 anonim ***** válasza:
Magzatra nem veheti igénybe csak az anya. Utólag lehet igényelni az apának, de az is csak házastárs, illetev aki családipótlékra is jogosult.
2015. febr. 15. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!