Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindig mindenki barnázásról...

Mindig mindenki barnázásról mesél beágyazódás ill. mensi előjelként, de nekem sárga színű volt kevés, meg törlésnél minimális darabkák, mint mensi előtt szokott. Ez mi lehet?

Figyelt kérdés
Nem értem, h vagy ti ezt is barnázásként írjátok le, bár én egyértelműen sárgának látom a betéten (papíron talán kicsit rózsaszínes, de naon halovány színű cafatkákkal, mint mikor kezd leválni a méhnyálkahártya)viszont tutira nem vok beteg, mert semmi erre utaló jel nincs. 21. Cn-on volt hozzá méhben nyomásérzés, izomlázszerűen, az elmúlt, aztán másnap még egy kis adag ilyen sárga, amúgy elég szárazság. Légyszi írjon, akinek van ilyen tapasztalata, vagy aki tudja, h ez is barnázásnak számít-e. KÖSZI!

#menstruáció #ciklus #Béágyazodás #sárga barnázás #1 héttelnemvárt előtt
2015. jan. 31. 12:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem, barnázásnak a barna számít. De barnázásra nincs szükség a várandóssághoz.
2015. jan. 31. 12:47
 2/15 anonim ***** válasza:

Őszintén? Fogalmam sincs mikor volt beágyazódásom, mert semmilyen tünete nem volt. Nem barnáztam.

És ha sárga, darabos folyásod van, mellé hüvelyszárazságod, illetve alhasban éreztél kis fájdalmat, én a helyedben ellátogatnék a nőgyógyászhoz, ugyanis ez simán lehet egy "szép" kis fertőzéstől.

A bakteriális hüvelyfertőzésnek is szinte ugyanezek a tünetei.

2015. jan. 31. 12:51
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

kkor barnázunk, amikor egy kis mennyiségű vér távozik a hüvelyen keresztül. Nagyon sokszor fehérneműig sem hatol, hanem inkább a toalettpapíron leszünk rá figyelmesek, vizelés vagy belmozgás után.

Ez a vér lehet rózsaszínes váladék, rozsdás barna vagy világos, élénkpiros.

Történhet egyszer, de tarthat órákon vagy napokon át is!

A barnázás NEM jelenti a menstruáció megjöttét!!!! A menstruáció megjöttét mindig a valódi menstruációs vérzés megjelenése határozza meg!

Mi számit normális (pozitív) barnázásnak?

Normális barnázásnak azt nevezzük, amikor a rendes menstruációs vérzésünk után, tegyük fel egy egészséges 3-5 napos menstruáció után meg 1-2 napos barnázásunk van!

Az a barnázás, amely a ciklus közepén, vagy a következő esedékes menstruáció előtt 10-14 nappal jelentkezik, szinten normális. Ez a barnázás ovulációs barnázás. Egy enyhe ovuláció alatti barnázás a kiváló termékenység jele! A ciklus közepén jelentkező barnázásnak 2 oka ismert:

amikor a petesejt kitör a tüszőből, ilyenkor egy kis vérzés előfordulhat.

amikor ovuláció alatt egy hirtelen és rövid ideig tartó ösztrogén szint emelkedés történik, ami arra készteti a méhnyálkahártyát, hogy egy kis része ledobódjon.

Az a barnázás, amely az esedékes menstruáció előtt 1 héttel jelentkezik és nem tart tovább egy napnál, un. beágyazódási barnázás! Azért is hívjuk így, mert ilyenkor ágyazódik be a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyába. Illetve azért is történhet ilyenkor barnázás, mert ilyenkor egy nagyon rövid időre megemelkedik az ösztrogén szint és hirtelen egy pillanatra leesik a progeszteron szint, közvetlen mielőtt a sárgatest átvenné a progeszterontermelést. A sárgatest akkor veszi át a progeszterontermelést, amikor a megtermékenyített petesejt azt az üzenetet adja a szervezetben, hogy megtörtént a terhesség létrejötte és ezért mindenképpen meg kell tartani a méhnyálkahártyát! Fontos megjegyezni, hogy több napig tartó barnázás véletlenül sem jelent beágyazódási barnázást!

Mi számit nem kívánt (abnormális) barnázásnak?

Az a barnázás, amely nem a fentebb említett intervallumokban történik, abnormális barnázásnak számít. Abnormális a menstruáció megjötte előtt napokkal már barnázni!

Ennek a típusú abnormális barnázásnak több oka lehet. A leggyakrabban az oka a menstruációt napokkal, akar egy héttel megelőző barnázásnak a progeszteronhiány! A progeszteron feladata meg- és fenntartani a méhnyálkahártyát arra az esetre, ha teherbeesés történt, és ha nincs elég progeszterontermelődés, a méhnyálkahártya le fog dobódni!

Azok a hölgyek, akiknél progeszteron hiány (ösztrogén dominancia) van, az esedékes menstruációs vérzésük előtt napokkal, vagy akar egy héttel is már barnázást tapasztalnak!

Ez egy alapvető terméketlenség jele és szintén okozhat korai vetélést.

2015. jan. 31. 12:52
 4/15 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, hogy két gyerekem van, de az elsőnél amilyen "könnyen" jött a lányunk, olyan "könnyen" távozott. Észre sem vettük. Azaz a végét már csak én (császárom volt), de szinte 2-3 nappal később már semmi bajom nem volt.

Második lányunknál meg annyi "előjele" volt a terhességnek, hogy éreztem egy kis görcsszerű dolgot. Illetve a szülés előtt 10 órával (itt elment egy kicsi nyákdugó) elindult a folyamat. Rendesen voltak fájásaim, stb, de este 11:45-re már teljesen elgyengültem és hiába voltak olyanok a fájásaim, amik a szüléshez tökéletesek, abszolút nem tágultam ki.

Végül az első szülés miatt, itt is császárt csináltak.

1 nap múlva semmi bajom nem volt.

2015. jan. 31. 12:56
 5/15 A kérdező kommentje:

hát köszi a válaszokat, főleg a részletesen kifejtett véleményt, de sajna ezekből nem lettem okosabb, ezeket mind tudom én, épp ezért kérdeztem, h ez az un barnázás lehet-e sötét sárgás (olyan mustársárga max). Mert tudok a progihiányos barnázásról (az nekem kizárva mert nemrég is néztek hormonsort, minden okés, meg tudom milyen volt, mikor volt, az sötét barna és utána mindig megjön órákon belül). ehhez képest most nem tudom máshogy mondani sárgás, e nagyon kevés és nem hüvelyszárazságom van, hanem amúgy száraz vagyok, tehát nincs folyásom! tuti nem vok beteg, mert 1. hűséges kapcsolatban élek 2. higiénikusan élek 3. sem fájdalmam nincs, sem szaga, sem folyás nincs, szóval semmi jelét nem mutatja a testem, h beteg lenne. szóval ha ennek fényében vki hozzá tud szólni, azt naon megköszönöm, meg az eddigieket is.

Valójában azon aggódom, h lehet, h most ennyivel rövidebb lesz a ciklusom? de mitől? ez gondolom rosszat jelent termékenységi szempontból. (nálam ha bármi maszatolásféle kezdődik az ált másnapra legkésőbb mensit jelent, de ez már 3. napja van, nagyon minimális és törlésnél néha meg pirinyó cafatkák, meg volt, h rózsaszínes-halvány barnás, ami mensi előtt szintén szokott lenni. csak annyira éreztem 2 napja a méhem, h abban reménykedtem, hátha történik odabent vmi - nyilván történik, ha éreztem, csak nem tudom mi, ha nem beágyazódás. Ha arról tud vki vmit, h mitől kezdődhet egy mensi a vártnál 1 héttel hamarabb, az is érdekelne. Nagyon köszi!

2015. jan. 31. 19:14
 6/15 anonim ***** válasza:

"1. hűséges kapcsolatban élek 2. higiénikusan élek 3. sem fájdalmam nincs, sem szaga, sem folyás nincs, szóval semmi jelét nem mutatja a testem, h beteg lenne."

1. Én is hűséges kapcsolatban élek, mégis volt már hüvelyi fertőzésem, ugyanis azt bárhol, nyilvános mosdóban is akár el lehet kapni, illetve még el sem kell kapni, elég ha felborul valami miatt a hüvelyflórád és máris megvan a fertőzés!

2.Más is odafigyel a higiéniára, de mint mondtam, a fertőzések nagy része nem a higiénia hiánya miatt alakul ki.

3.Ha már más a folyásod, mint a megszokott és nem sima fehér folyásod van, hanem sárga, plusz a hüvelyszárazság is lehet fertőzéses tünet, illetve sokszor nem jelentkeznek a megszokott tünetek, ugyanis ahány kórokozó, annyi fajta tünet lehet jelen és már magában egy folyás színelváltozás is lehet fertőzéses tünet.

Szóval nem erőlködni akarok, vagy bármi, csak tudd, hogy igen is lehet fertőzésed, amit jobb lenne kivizsgálni, pláne, ha babát terveztek.

Nekem is volt olyan, hogy az ég világon semmilyen tünetem nem volt, nem volt fájdalmam, nem volt más a folyásom, semmi, de semmi nem utalt fertőzésre, viszont amikor együtt voltam a párommal, akkor fájdalmasabb volt az együttlét. Elmentem rákszűrésre és ott megemlítettem ezt, így egyből néztek kórokozóra is és kiderült, hogy gombás fertőzésem volt. Pedig nem volt viszketésem, égő érzésem, nem volt bővebb folyásom, színe sem volt más, ugyanolyan fehér volt, szaga sem volt. És mégis fertőzésem volt! Szóval ezt sem lehet egyértelműen kizárni.

És a sárgás folyás általában valóban baktériumra szokott utalni.

2015. jan. 31. 19:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Figyu nem tudom úgy látszik jól körülírni, h mi van velem, mert nekem nincs folyásom! volt 2 szer 3 nap alatt 1-1 apró folt a tisztaságin, ami nem barna, hanem sárga. ennyi. szerintem egy fertőzésnél azért nem merülnének ki ennyiben a tünetek. Itt az a kérdés, h ez mensire vagy beágyazódásra utalhat-e és nem annyira véleményt várok, mert az nagyon szubjektív, hanem tapasztalatot olyantól, akinek volt ilyesmi már. ezért kiírtam azóta újra a kérdést, hátha sikerül érthetőbben megfogalmaznom, elnézést mindenkitől, aki félreértett. És ennek ellenére természetesen nagyon köszönöm, h írtatok, csak annyira jó volna tudni, h ez most rossz vagy jó jel-e (h túl rövid a ciklusom vagy vmi zajlik odabenn)
2015. jan. 31. 23:09
 8/15 anonim ***** válasza:

A beágyazódás egyértelműen nem okoz sárga folyást!

Akinek van is jele a beágyazódásnak, de szerintem a legtöbb nőnek nincs jele és nem látja vagy érzi, annak max. egy pici barnázás jelentkezik 1-2 napig. De sárga folyás egyértelműen nem beágyazódásra utal!

2015. febr. 1. 08:54
 9/15 A kérdező kommentje:
áááá, megőrülök, hogy tudnám már érthetően leírni, hogy NINCS FOLYÁSOM. csak egy sárgás maszat volt a bugyimon, nagyon minimális. 2szer. ennyi. tudtommal ez legfeljebb pecsételésnek mondható, ha egyáltalán. épp ezért fura. Mert csak ennyi volt, mindez 21 és 22 v 23 CN-on az elsőnél méhben érzett izomlázszerű húzódással kísérve. A kérdésem pedig arra vonatkozott, hogy vajon lehet-e ilyen színű (nem sötét barna a beágyazódási pecsételés/maszatolás... azért köszi a választ, csak nem értem miért ilyen félreérthető a kérdésem, már nem tudom jobban körülírni.
2015. febr. 1. 11:28
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

Te hoztál bármit is összefüggésbe a sárga folyásoddal. Te vagy az, aki mást se csinál, mint kihangsúlyozza a sárga maszatolást, folyást. Mert hogy ezt akarod összefüggésbe hozni a beágyazódással. Meg te vagy, aki azt kérdezte, hogy a sárga folyás barnzásnak számít-e. Hát, nem, ami sárga, az nem barna, ennyi!

A kérdésed pontosan az volt, hogy volt-e valakinél beágyazódás vagy menzesz előjele a sárga folyás, vagy maszatolás vagy nevezd bárhogy.

De teljesen mindegy, te vagy az, aki folyton a sárga maszatolást hangsúlyozod, mindenesetre a kérdésedre már százszor megkaptad a választ, vagyis hogy valakinek semmilyen tünete nincs a beágyazódásnál, vagyis meg sem érzi, nem is látja, másnak meg barnázása van. Vagyis még senkinél nem jelentett a sárga maszatolás beágyazódást.

Csak tudnám, hogy miért akarod ennyire figyelni magad és mindent megmagyarázni?

szerintem olyan tök mindegy, hogy most volt beágyazódás vagy sem, ha terhes vagy, úgyis ki fog maradni a vérzésed vagy legalább is nem a megszokott lesz, amiből meg úgyis fogod tudni, hogy tesztelhetsz és a teszt majd megmondja.

Vagyis ha nem jön meg a vérzésed, akkor tesztelj és ennyi!

2015. febr. 1. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!