Szeretnénk kisbabát de nem tudom, hogy ha megvárjuk az adott feltételeket nem bánjuk e meg?
Figyelt kérdés
Én 30/N vagyok párom 25. Külföldön dolgozunk jelenleg, hogy saját házat tudjunk venni. Ez mind a kettőnknek fontos. Illetve párom jogosítványt és kocsit szeretne és hogy legyen egy kis félretett pénzünk. Jelenleg 3 millió forintunk van. Arra gondoltunk kb 4 millióért veszünk egy házat amit újítgatunk (Pest megye). Vagy nem kéne a saját lakást előtérbe helyezni és szülni aztán meg majd lesz valahogy? De mi nem szeretnénk szülőkkel élni. Félek lassan késő lesz szülnöm. Havi 400000 Ft-ot tudunk addig félretenni amíg kint dolgozunk. Abba szeretném lassan hagyni a fogamzásgátló szedését is, úgyis idő mire helyreáll a szervezetem. Nem tudom a szívre vagy az észre hallgassunk?2015. jan. 9. 18:10
1/8 anonim válasza:
hat nenjem 33 eves volt az elso gyerekkel , de kinlodott 30 oran keresztul,nagyon nehez volt a szules neki , aztan nem tudom ,hogy a kor hozza a nehezseget vagy sem
2/8 anonim válasza:
hát ha tényleg ilyen sokat tudtok félre tenni és most 3milliótok van, fél éven belül teljesíteni tudjátok azt ami fontos nektek. szerintem ezt a pár hónapot még kivárnám azt próbálkoznék, vagy most abba hagyod a gyógyszert, lehet hogy kell pár hónap míg helyre áll a szervezeted, de te is olvashattad hogy többen gyógyszer szedésének abbahagyása után pikk pakk teherbe estek.
3/8 anonim válasza:
Most van 3 millió forintotok. Havi 400-at félre tudtok tenni. Kb 3 hónap múlva lesz 4,2 milliótok, ha minden igaz.
5-6 hónap múlva kb 5 milliótok lesz. Hogyha ezt tartani tudjátok. Valamennyi kell addigra is, amíg itthon munkát találtok. A baba összejöhet azonnal is, hónapok múlva is. Kismamaként is dolgozhatsz általában egy ideig (de úgy intézni a hazaköltözést, lakásügyeket gondolom, hogy nem lenne egyszerű). Belátható időn belül teljesülhet minden.
4/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam volt kolléganőmet látogatni és nagyon aranyos a babája, lehet ez még jobban belém hozta az érzést!! Tudom nem sok idő csak olyan rossz érzés, hogy mindig csak várni, várni!
2015. jan. 9. 18:44
5/8 anonim válasza:
Nekem is várnom kell még egy kicsit, és nagyon rossz, de ilyenkor gondolj arra, hogy nem ok nélkül találtátok ki azt a célt, és már tényleg csak pár hónap, ameddig összejön. Melyik országban vagytok? Ha Németországban, miért nem maradtok kint a baba 1 éves koráig? Ha összeházasodtok, akkor párodat átkérhetitek a 3-as adóosztályba, aminél kevesebbet fognak tőle levonni, te pedig a szülés előtti 1 év havi nettó átlagkeresetnek a 67%-át megkapnád, és tudnátok így mégfélretenni.
6/8 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó. Igen Németország, de most jelenleg céges szállón vagyunk. Nem szeretnénk kint lakást bérelni az anyagiak miatt. Plusz magyar cég úgyhogy nem tudom így igénybe vehető e az utolsó mondatodban foglalt összeg.
2015. jan. 9. 21:59
7/8 anonim válasza:
Ha kint adóztok, és kint van betegbiztosításotok, akkor igénybevehető, de azt megértem, hogy nem szeretnétek külön lakásbérelni, az tényleg jóval drágább lenne, bár lehet, hogy érdemes lenne kiszámolni, hogy úgy mennyit tudnátok félretenni, ha bérelnétek egy 1,5 szobás lakást. Ha ezt 550 euróból meg tudjátok úszni(mi pl. ennyiért bérlünk egy drága nagyváros agglomerációs körzetében), akkor lehet, hogy megérné kintmaradnotok még. Nem kaptok havonta kivonatot a fizetésetekről?
8/8 A kérdező kommentje:
Adózunk kint a kinti jövedelem után, de csak az Európai Egészségbiztosítási Kártyát használjuk ha kell, egyéb biztosításunk nincs. A szívünk is haza húz egyébként és valószínűleg ez lesz a mérvadó!
2015. jan. 10. 15:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!