Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megszakítással védekezni....

Megszakítással védekezni. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A párommal egy éve védekezünk így, eddig még nem lett belőle babó. (ha össze is jönne, nem esnénk kétségbe, örülnénk neki! :) )

Mensi utolsó napjaiban + 1-2 nap végig csináljuk, illetve mensi előtti napokban is, csak a ciklus közepén 'védekezünk' megszakítással. Szóval eddig "bevált" ez a módszer.

Másnak ilyen jellegű tapasztalat? :)

2014. dec. 21. 11:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
41%
8 éve védekezünk így a párommal!És mindkét gyermekünk tervezett volt,tehát ez nálunk nagyon bevált módszer:)
2014. dec. 21. 13:11
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

Én védőnő vagyok, iskolákban szoktam felvilágosító előadásokat tartani. Ott azt mondom, hogy a megszakításos védekezés nem védekezés.

Felnőtteknek viszont LEHET az, ha:

- nagyon pontos a nő ciklusa

- a nő ismeri eléggé a ciklusát, a testét

- a férfi tényleg időben kihúzza

- nem gond, ha mégis terhes lesz a nő

Tapasztalataim szerint a védekezés mellett fogant babák nagy része megszakítás mellett fogan.

2014. dec. 21. 14:32
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
mi is esküvő után így csináltuk, a mensi közeli napokon végig, "veszélyes" napokon megszakítás. 2 évig működött, akkor jött a baba (a szokásosnál pár nappal hamarabb volt pé)
2014. dec. 21. 14:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi az esküvő előtt egy évig "védekeztünk" megszakítással, igaz, nem pont így, mert mi mindig megszakítottuk, így nem kellett számolgatni. Maximálisan bejött, mondjuk, mivel tudtam, hogy ez nem védekezés, ha késett 1-2 napot már teszteltem, de sosem volt belőle "gond" (amúgy nem lett volna gond az a gond:)). Én is féltem kicsit, hogy azért nem csúszik be, mert valami gond van nálunk, mert sok helyről hallottam, hogy így sikerült be a baba, kicsit idegesített, hogy nálunk miért nem. De aztán mikor akartuk, egyből terhes lettem, ikrekkel ráadásul, csak sajnos nem maradtak meg. Most megint terhes vagyok, 10 hetes, egy baba van, ő is egyből sikerült, mikor kimondták, hogy minden oké, semmi akadálya, hogy jöjjön. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy gond van, lehetséges, hogy neked egyszerűen tényleg csak tankönyvi ciklusaid vannak, mindig ugyanakkor van peteérésed.
2014. dec. 21. 15:49
 15/18 A kérdező kommentje:
Általában 30 naposak a ciklusaim (+-2 nap), és most is valószínű így lesz, dec. 1-jén kezdődött a mensim, a következő dec. 31-én jön és ahogy a telefonos naptáram is jósolta, 17-én volt pé-m, onnan is gyanítom, hogy barnáztam is kicsit (sosem volt még így) és görcsöltem is előtte 1-2 nappal. Szóval nagyjából mindig tudjuk, hogy mikor kell 'vigyázni' :) Aztán egyszer lehet, hogy jönni fog :) Örülni fogok neki, az bizti:)) addig is, "orosz rulett" :D
2014. dec. 21. 16:31
 16/18 anonim ***** válasza:
55%
miért lenne meddő valamelyikőjük? úristen...mi is a 4 évből 3 évig így "védekeztünk" és egyszer sem lettem terhes. és meddő sem vagyok,mert a mostani párommal babát várunk.
2014. dec. 21. 17:28
 17/18 anonim ***** válasza:
89%
mi is igy vedekezunk mar mindjart 5 eve ! es meg nem lettem terhes !
2014. dec. 21. 19:17
 18/18 anonim válasza:

Volt párommal 3 évig nem lett semmi gond.

Szakítás után 1 évre rá összejöttem mással, akkor is így "védekeztünk", egyszer feküdtünk le, kivette időbe és lám terhes lettem!

2014. dec. 23. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!