Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Méhpempő segített valakinek?...

Méhpempő segített valakinek? Esetleg negatív tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Nekem mióta 3 hónapja szedem, azóta közti vérzéseket okozott. Én ennek tudom be. De lehet más áll a dolgok hátterében.
2014. dec. 18. 07:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Elmondom a történetemet:

Azt olvastam, és egy méhész mondta is, hogy a méhpempő 100% természetes anyag, nincsenek mellékhatásai.

4 hónapig szedtem, szépen be is állította a ciklusomat 31 naposra. (Előtte 29-36 naposak voltak.)

Igen ám, de nekem is lettek köztes vérzéseim, és a 3.-4. hónapban a mensim előtt barnáztam is.

Akkor abbahagytam, mert terhes lettem, de 6 hetesen összeestek a petezsákok (ikrek), és missed ab. lett.

Ekkor kezdtem agyalni.

A méhpempőben ösztrogén van. Miért kellene egész hónapban szedni az ösztrogént?? A luteális fázisban progeszteroné a főszerep, és az ösztrogén szint lecsökken.

Na, és ekkor döntöttem úgy, hogy csak a ciklus 1. napjától ovuig szedem.

Az első hónapban védekeztünk, mert méhtükrözésen voltam túl, de 29 napos lett a ciklusom, és nem barnáztam előtte, gyönyörű hőgörbém lett.

Aztán novemberben már "élesben" csináltuk, hátha összejön a baba.

És összejött... :)

5+1 hkm

2014. dec. 18. 07:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Hú hát én nem merültem ennyire bele, mint az első, bár szerintem igaza lehet.

Én 8 hónap sikertelen próbálkozás (hőgörbe, LH teszt, minden volt már, végső ötletem volt a méhpempő) és egy korai vetélés után csináltam egy 1 hónapos kúrát, a rá következő 2. hónapban estem teherbe. + egész évben a legnagyobb betegségem egy 2 napos levertség, orrfolyás volt.

A második terhességnél 9 hónap sikertelen próbálkozás és egy korai vetélés után csináltam kúrát, 2 kúrát csináltam majd teherbe estem. +szintén semmi betegséget nem kaptam el

Illetve ha az számít, a méhpempőt szoptatás alatt szedtem, a másfél éves babám makk egészséges, néha egy kis orrfolyása vagy rekedtsége szokott lenni, de semmi komoly. Szóval biztosan átment valamennyi belőle az anyatejen keresztül. (megkérdeztem orvosokat is erről, ők azt mondták nyugodtan lehet szoptatósan is szedni, bár erről vizsgálatok, felmérések nem készültek, mint ahogy az egész méhpempővel még senki sem foglalkozott komolyabban, csak a méhészek)

Ja és a párom is szedi, évente egy-két kúrát csinál, nem szokott beteg lenni szinte soha.

2014. dec. 18. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!