Lehet mesterséges megtermékenyitést végezni azoknál, akiknek nincs semmi féle problémájuk, pl. : meddőség?
Törvényileg ez megengedett lenne? Ha igen, mennyibe kerül egy ilyen beavatkozás? Vannak valamiféle hátrányai?
Fontos lenne! Előre is köszönöm a segitséget!
szia!
Hát igen csak ilyen esetben nem támogatja a Tb marad a magándoki, akinek a vizitdíja is nagyon sok, plusz a hormoninjekciók előtte, ami százezres nagyságrend, és a beavatkozás költsége ami több millió. Még akik meddők és szükségük van rá, és a beavatkozást támogatja a Tb azoknak is nagyon megterhelő anyagilag, hiszen a gyógyszereket akkor sem támogatják, a Kaáliba tavaly pedig egy konzultáció 13 ezer volt.
Szia!
Szerintem egy 6 millióból 1 megtermékenyítés kijön, ha nem lsz sikeres, akkor minden előről.
Nem vagyunk semmiről lemaradva, vagy lekésve, de mivel már azt emlitettem, hogy sok gyereket szeretnénk (nem kettő vagy három), igy jobb lenne, ha mondjuk egyszeri szülésnél akár 2-3 baba jönne! Még határos korban vagyunk, ezért lenne lényeges ez a módszer! Én speciel nem látok ebben semmi rosszat! Csak lehetőségeket keresünk, de ha nem jön igy össze, akkor sincs semmi gond, majd jönnek 2 évente szépen sorjában. csak a mi esetünkben, ha nem húzódna el több évig, sokkal egyszerűbb lenne. Bárki mondhat véleményt, de itélkezni valaki felett, akit/akiket nem ismer nincs joga.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyobb az esélye, persze, hiszen inszem előtt is alkalmaznak petefészek-stimulációt, de csak kicsivel.
Azt is vedd számításba, hogy ikerterhességnél gyakran előfordul, hogy az egyik (többes ikreknél több) baba még a méhen belül elhal, felszívódik. Kihordani is nehezebb őket.
Aztán tegyük fel, hogy hármasikreid születnek, és egy évvel később megint hármasikrekkel esel teherbe. rendben, 4 év alatt lesz 6 gyereked, de amíg terhes vagy, hogy látod el azt az első három ikret? Főleg, ha fekvésre fognak, kórházba fektetnek?
Nem dönthetek helyetted, csak nem nagyon látom értelmét erőszakot tenni a természeten, ha nem muszáj. Esetleges vallási okokból meg pláne nem (mielőtt megsértődnél: keresztyén vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!