Segíthet a metformin ha van pcom de IR-em nincs?
Figyelt kérdés
2014. nov. 11. 22:19
2/15 A kérdező kommentje:
Igen azt mondta ártani nem árt. Csak van, ahol azt olvastam,hogy így is használ, van ahol nem.
2014. nov. 11. 22:42
3/15 anonim válasza:
Pontosan mi a kerdesed? Mire szeretned szedni? A pco-t nem gyogyitja. Az orvosod elmagyarazta mi az a pco es miert irja fel a gyogyszert?
4/15 anonim válasza:
PCOS nicns ir nélkül. Meg tudod írni a terheléses cukor és inzulin eredményed?
5/15 anonim válasza:
Mivel ez nem létezik, ezért a kérdést sem lehet értelmezni. A tudomány mai állása szerint a PCO oka az IR. Mivel vizsgálták az IR-red? Volt min. 3 pontos cukor-inzulin teszted? Milyen eredményekkel?
6/15 anonim válasza:
Utolsó, PCOS-t okozhat más is, pl pajzsmirigy, veseproblémák. A metformin kifejezetten az inzulintermelés szabályozására van, cukrosok is ezt szedik.
7/15 anonim válasza:
Nem. PCOS-t nem okozhat a pajzsmirigy, csak együtt jár nagyon gyakran pajzsmirigyproblémákkal.
8/15 anonim válasza:
Szerintem is együtt jár a kettő.... és az ir van előbb. Milyen a cukorterhelésed, inzuinterhelésed, tesztoszteronod, pajzsmirigyed, lh-fsh arányod? Ezt ugye mind megnézték?
9/15 A kérdező kommentje:
Éhgyomri cukrom normàl pont tökeletes. Tsh:1,46. Ennyit neztek. A ciklusaim pont 28-30 naposak, egyik hónapban érzek félidöben petefészek szurkát,a màsikban nem. 13.napi uh-n a doki közölte ebbe a hónapba felesleges próbálkozni,nem lesz peteérésem.(ez nyáron volt). Tabaly egy màsik doki sok kis apró cisztàt latott mindkét petefészekben.a metet a hàziorvostól könyörögtem ki,jóba vagyok vele,kis mértékben szrdem 1 hete. Napi 2xfelet.
2014. nov. 12. 09:52
10/15 A kérdező kommentje:
A pajzsmirigy is rendben es amiota ezt szedem nem tapasztalom a korabbi hirtelen jeletnkezo heves szivverest.
2014. nov. 12. 09:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!